Невероятните спестовници: Има ли такива чешити и у нас?

• 43 959
  • 407
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Почитателите на ТЛС да прегледат и ФЛН, подобен е. "Перфектната рокля на Кийша" - Кийша е една от продавач-консултантите от "Клайнфелд" - салона за рокли от "Кажете да на булчинската рокля".
Тоя ми е на цифровата, но близу все ми я спират.
Ако ще си говорим кое предаване ми харесва.... "Братовчеди в кухнята", единия е мммммм!

# 211
  • Другата България
 Laughing Предаване Янтреее, не мъж! Laughing

# 212
  • Пловдив
Laughing Предаване Янтреее, не мъж! Laughing
Ти пък! Аз заради мъжа харесвам предаването Simple SmileSimple Smile Иначе за предаване без да харесвам мъже ... онова дизайнерското, в което една млада дизейнерка подрежда стаи по 30-40 хиляди долара и после ги пресъздава за 4-5 хиляди.

# 213
  • Другата България
 Laughing  Когато го хвана, много се смея на "Попаднах в спешното заради секс". Laughing

# 214
  • София
Laughing  Когато го хвана, много се смея на "Попаднах в спешното заради секс". Laughing
Ама как може да повтарят един час едно и също, все едно е за малоумници.

# 215

И всеки път носиш таблицата с теб при пазаруване и сравняваш? Просто ми е любопитно как става, аз съм доста небрежна към е-та и ме-та просто защото имам определени марки и видове продукти, които основно купувам и не изпадам чак в такива подробности.
Аз също чета етикетите. Не нося никакви таблици, защото знам няколко Е-та, които са ок, останалите ги избягвам . А и като цяло ако зависеше само от мен, изобщо нямаше да купувам опаковани храни. Полезни Е-та е много смешно твърдение. В много продуктите Е-тата са написани с дългите си имена. Най-кофти е когато детето иска боклучки. Там просто няма читава храна. Купувам от време на време, няма как.

Дам, смешно е:

Е 101 Рибофлавин Витамин В2 и оцветител. В естествен вид се съдържа в зелените зеленчуци, яйцата,
млякото, черния дроб и бъбреците. Използва се в състава на маргарини и сирена.

Е 140 Хлорофил,
хлорофилин
Зелено багрило, съдържащо се в естествен вид във всички растения. Използва се за
оцветяване на восък и масла използвани в медицината и козметиката.

Е 160
(a,b,c,d,e,f)
Каротен Оранжево-жълто багрило. В човешкия организъм се превръща във витамин А.
Натрупва се в черния дроб. Намира се в морковите и други оранжево или жълто
оцветени плодове и зеленчуци.

Ликопен Съдържа се в доматите и червения грейпфрут. Може да намали риска от туморни
заболявания.

Е 161b Лутеин Жълто багрило, получавано от растения. В естествено състояние се открива в
зелените листни зеленчуци, невена и яйчния жълтък.
Е 161g* Кантаксантин Жълто багрило. Може да се получава от животински източници (ретинол). Намира се
в някои гъби, ракообразни, риби, перата на фламингото.
Е 162 Бетанин Пурпурночервено багрило, получавано от червено цвекло. Няма данни за нежелани
реакции.
Е 163 Антоцианин Виолетово багрило, получавано от цветя и други растения. Безвредно е.
Е 170 * Калциев
карбонат
Състои от обикновен бял варовик. Използва се в продуктите за лична хигиена (при
направата на паста за зъби). Хранителната добавка играе важна роля като
набухвател, предотвратяващ слепването и като регулатор на киселинността.
Разрешена е за обагряне на козметични и фармацевтични продукти. Намира
приложение като стабилизатор в производството на шоколад, какао на прах,
твърдите сирена, концентрираното мляко и сметаната. Употребява се много в
производството на гроздов сок.
Е 171 Титанов
диоксид
Бяло багрило, използващо се в пасти за зъби, бели бои. Няма данни за нежелани

И още има...

# 216
Да смешно е, защото са изкуствено извлечени и добавени. Може да са безвредни, но не са полезни. Дори обикновената аскорбинова киселина спомага за образуването на камъни. Така че колко полезно е да я има под път и над път в храната е спорен въпрос.

# 217
  • sofia
Спомних си за една моя леля. От около 15 години право ремонт. Гости не посреща, под този предлог, но тя е пьрва гостенка по всички семейни гощавки.
В банята плочките са от остатьците от плочки на колеги, сьседи и пр.
Още не е сьбрала достатьчно...Ремонтьт продьлжава.

# 218
Човек не може да вярва дори на 100% натурално извлечени оцветители. Например Е 120 е добит от стрити насекоми и дава червения цвят, например в безобидното нишесте ягода- предизвиква хиперактивност у децата.

Последна редакция: нд, 22 мар 2015, 17:39 от rainbow2012

# 219
На предаването един имаше среща и взе цветя, които са захвърлени покрай гробищата, че да подари на момичето. Mr. Green

# 220
  • Бургас
Почитателите на ТЛС да прегледат и ФЛН, подобен е. "Перфектната рокля на Кийша" - Кийша е една от продавач-консултантите от "Клайнфелд" - салона за рокли от "Кажете да на булчинската рокля".
Тоя ми е на цифровата, но близу все ми я спират.
Ако ще си говорим кое предаване ми харесва.... "Братовчеди в кухнята", единия е мммммм!

Много харесвам FLN. Страхотен канал.
Янтре, по дизайнера Джон ли точиш лиги  Laughing

# 221
  • Пловдив
http://web.poptower.com/kitchen-cousins.htm Левия на снимката, Антонио.

# 222
Ох, на кака.

# 223
Най-любимото ми предаване по ТЛС е "Медиумът от Лонг Айлънд".  Heart Eyes

За мен това е единственото безинтересно предаване, което не гледам по  TLC.

Всички други ми допадат и ги гледам.

# 224
  • Бургас

Май че Антъни се казваше.  Между другото имам познат, който много ми прилича на него, особено когато се усмихне.....и скоро се раздели с жена си. Казвай да те уреждам докато е време  Mr. Green
На Медиума от Лонг Айлънд всеки път рева. В последната серия, която гледах, им умря кучето, такъв рев му дръпнах.

Общи условия

Активация на акаунт