БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 49 514
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
+ 1  Peace   и с кайма, задушавам предварително с подправки. и с пилешко месо, ситно нарязано,задушено.

Peace
Дали ще издържи от събота до събота?

ще издържи, нали ти е добре затворена кутията?
А можеш и в чаши десерт да направиш, често правя такива - изостанали бисквити, блатове, вафли.... лъжица крем, малко бисквити/напоени в кафе, мляко или  компот, пак крем, плодове, ядки....

# 676
  • Пловдив
Да,загънала съм ъгълчето...
Крем няма кой да ми яде,ама в неделя ще имам гости и в събота може да я смеся със заквасена и на чийзкейк Thinking

# 677
  • Berlin
Имам ок. 300гр. печено бон филе от снощи. Какво мога да го направя? Че вече е по-сухо и не става да се яде самО..

# 678
В гювечета повечко  гъбен сос и шайби топено-пушено сирене, много вкусно става.

# 679
  • София
Имам ок. 300гр. печено бон филе от снощи. Какво мога да го направя? Че вече е по-сухо и не става да се яде самО..
Аз бих направила сос / напр. с гъби, сметана / и бих добавила към него нарязаното на дребно месо.
Може да се консумира с паста / спагети, кус-кус/, басмати
Бих го добавила и към някаква салата, като предварително го мариновам в зехтин, балсамов оцет, горчица, мед, подправки, зелен лук, маслини / каквото имам и би подхождало/

# 680
Хора, днес направих твсто за пица, но го забравих навън. Престоя около 7 часа извън хладилника и стана на големи шупли и замириса на кисело.
Годно ли е за печене??? Обещала съм след 1 час пица и всички чакат и се облизват Confused 
Става ли за нещо, ох...

# 681
  • Sofia
ще киселее,превтасало е Confused

може да пробваш с малко парче да го изпечеш и да видиш как е на вкус,ако се яде и не е кисело,прави пиците

# 682
Пробвах малко парченце изпекох. Вкусно е и мирише на хубаво!)
Doli, благодаря ти!) Няма да стоят гладни мъжете))

# 683
Знам, че този въпрос не е за тук, ама, понеже става дума пак за кухнята ще ви питам.
Имам два тигана, които имат много загоряла и засъхнала мазнина от външната страна и не знам как да ги почистя. Отдолу самото метално дъно го търках с тел и светна, обаче самата мазнина отвън не знам с какво да я разтворя. Не искам да търках с тел, понеже ще надера цвета. Чета за препарати за загорели фурни, ама всичките, които ми попадат трябва да се напръскат и после съдът да се загрее, а няма как да им махна пластмасовите дръжки. Самите тигани вътре са керамични и на този етап добре изглеждат, ама много ме дразни засъхналата мазнина отвън и искам да я почистя някак.

# 684
Знам, че този въпрос не е за тук, ама, понеже става дума пак за кухнята ще ви питам.
Имам два тигана, които имат много загоряла и засъхнала мазнина от външната страна и не знам как да ги почистя. Отдолу самото метално дъно го търках с тел и светна, обаче самата мазнина отвън не знам с какво да я разтворя. Не искам да търках с тел, понеже ще надера цвета. Чета за препарати за загорели фурни, ама всичките, които ми попадат трябва да се напръскат и после съдът да се загрее, а няма как да им махна пластмасовите дръжки. Самите тигани вътре са керамични и на този етап добре изглеждат, ама много ме дразни засъхналата мазнина отвън и искам да я почистя някак.
Аз го махам с обезмаслител

# 685
Имам два тигана, които имат много загоряла и засъхнала мазнина от външната страна и не знам как да ги почистя.
момеее, виждаш ли мързела до къде води ?  hahaha
сложи тигана в дълбок съд с вода - да стигне водата до ръба на тигана. загрей водата и така да посоти известно време. после вземаш от прахообразните препарати за загорели съдове и търкаш. ако ти се махне цвета не съжалявай - тигана не е читав. спокойно го изхвърли. след няколко дни пак може да повториш процедурата.

пп. можеш да се обадиш на някой от производителите на препарати за съдове. да снимат клип как ти премахват мазнотиите само с едно избърсване с гъбата.
няма да им искаш пари за рекламата  Joy

# 686
Добър съвет, Бонго - дано мОмата да те послуша

# 687
а дано ... ама надали  Laughing

# 688
Не ще да е от мързел, човек да рече, че не ги мия следя всяко ползване, но мазнината е все едно част от боята. Ще видя какво ще стане де, майната им на тиганите.

# 689
Не ще да е от мързел, човек да рече, че не ги мия следя всяко ползване, но мазнината е все едно част от боята. Ще видя какво ще стане де, майната им на тиганите.

не ще да е - бях купил един от топ-шоп - за няколко дни стана отвън все едно, че съм го пекъл с мазнина - беше в 14-дневния срок и се опитах да им го върна, а те ми казаха, че не съм го миел правилно.
Така че майната му ... важното е отвътре да е добре. Видяла си с какви тигани ни показват някои рецепти в 24 китчън - все едно, че от 19 век - черни и мръсни

Общи условия

Активация на акаунт