Искам да кажа ... (29)_23.03-29.03

• 51 730
  • 1 300
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Добър ден!
Цял ден обикалям и чак сега успях да седна на компютъра.
Моята дъщеря е малка и не задава такива въпроси -ни за смъртта, ни за секса. но си спомням аз колко бях възмутена,че майка ми не се е омъжила девствена  ooooh! Все едно аз се пазих,ама детска работа

П.С Г-жа Рамацоти,къде водиш детето на зъболекар? Ти беше от Бс,нали?

# 76
Бела, аз трябваше да се цедя, макар, че и моят ядеше редовно. Просто имах много кърма и ме болеше.
Ванини, килограмите се свалят, не се тормози с тях сега.
Да ви се оплача от училището. Днес имах гадна среща с трима идиота, и по средата и получих смс, че детето не е на училище, а той ми текства, че е там.
Откачих от притеснение, защото той си изключва телефона, когато му започнат часовете.
Докато го издиря и разбера какво е станало се поболях.
Оказа се, че учителят без да иска го е маркирал, като отсъстващ  ooooh!.
Бях заключена в среща от 9:30 до 14:00, а после имах интервю от 3:00, на което не се справих добре Sad.

# 77
  • sofia
Оказа се, че учителят без да иска го е маркирал, като отсъстващ  ooooh!.
Тези пък толкова стриктни.....

# 78
  • дядовата ръкавичка
Щерката нямаше млечен зъб без кариес  Rolling Eyes, синът -само 1-2. Гледани са по един начин. Та, и до ген си е.
Хубаво е това с лазерното лечение, но не е ли доста по-скъпо?

По въпроса за религиите и смъртта, като малки моите имаха много, ама много объркана представа. Аз съм тотален атеист. Момичето, което ги гледаше до обяд, беше силно вярваща евангелистка. Нейното влияние сякаш беше най-силно. Случвало се като ги люлея на люлките да крещят "Искам високо, по-високо, чак до Господ Бог!" Rolling Eyes, махаха на кучето, което е на небето.... Мъжът ми и другите от фамилията са с някаква източна настройка: вярват в прераждането, кармата. Децата и от тях попиваха. Сега не знам в какво вярват  Thinking, ще питам.

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 14:58 от Айяла

# 79
  • София
Аз съм много доволна от детската стоматологична клиника, която Нино ми препоръча Hug Не работят с лазер, всъщност може би имат, не съм ги питала, но зъболекарката при която ходим е много мила, пипа изключително леко и нежно и машините са съвсем тихички. И на тримата им е правила зъбчета и нито един от тях не свързва зъболекарският стол с нещо неприятно

# 80
Оказа се, че учителят без да иска го е маркирал, като отсъстващ  ooooh!.
Тези пък толкова стриктни.....

Нямам оплакване, че са стриктни. Предпочитам го дори, но... два часа по-кусно да ми пращат смс ми дойде в повече.
Темата за смъртта е много обширна, но мисля, че децата приемат нещата по-добре от нас.
Синът ми преживя смъртта на кучето ни, с което той порасна, после дядо му, после и пра-дядо му.
Преди седмици намери папагал, който умря в нас - беше моя грешка и аз още не мога да си го простя, но той го прие по-философски.
 Простички искрени обяснения работят при децата.
Никога не съм го лъгала, поднасям истината по начин, по който той би я разбрал.
Светалчо, никой не те иронизира, просто по различен начин представяме нещата.

# 81

Доста съм разочарована от училището....оказа се, че след като разпитах класната вчера (обади ми се по повод услуга), тържество на буквите няма да правят с присъствието на родителите. Щели да правят някакъв пролетен празник, за който и пари ни събират....но без родители.
Да не се чувствали децата като на изпит, видиш ли на. Е какъв изпит, да научиш едно стихче от 4реда за дадена буква и да го кажеш....но както и да е.

Аз какво да кажа като никога на никакви тържества не канят родителите, родителските срещи са два пъти годишно и се състоят в обикаляне по стаи с различни преподаватели, а да говориш когато си искаш с класен ръководител или друг учител е абсурд. Не им дават даже телефонните номера, забранено било. Аз попитах за този на класната и директорката така ми отговори. Всъщност даже името на класната не знам, добре че веднъж я срещнахме случайно във Валета и се запознахме.

При нас родителската среща е една. Има и втора, но ако няма нужда, или ако нямате йконкретно нещо за обсъжднае, не се срещате. Родителската среща протича в гимнастическия салон, където са сложени маси, зад масата стои учител с табелка с името си. Предварително си правиш график и обукаляш учителите, а като звънне зънеца, ставаш и се местиш. Всъщност, пропуснах, че в самото начало има подобно представяне, но там всички родители се въртят из стаите, където се срещат с учителите.

Понеже ние нямаме особени проблеми, седим и си приказваме с учителите общи приказки. Иначе имаме службните им имейли и телефони, като най-често к0муникираме с имейли.
Много е различно...

# 82
  • София
Родителската среща протича в гимнастическия салон, където са сложени маси, зад масата стои учител с табелка с името си. Предварително си правиш график и обукаляш учителите, а като звънне зънеца, ставаш и се местиш. Всъщност, пропуснах, че в самото начало има подобно представяне, но там всички родители се въртят из стаите, където се срещат с учителите.

и при нас са така родителските срещи. Само това със звънеца го няма. А би било изключително полезно да го направят. Някои родители като седнат при някой учител и откарват с часове, ама съвсем буквално.  Rolling Eyes

# 83
  • Euskal Herria
При родителските срещи на щерката исках повече информация, но учителите само казваха "А, за нея няма какво да кажем... Ако и останалите бяха така..." и отминаваха.
При родителските срещи на сина, ако можеше направо да съм невидима - учителите казваха "Ооох, той...." и в добавка "Ех, ако беше като сестра си..."  Joy Joy Joy

# 84
Искам да кажа, че от една седмица нищо не върви.Черна серия ли е, Сатурнова дупка ли, незнам.... ooooh! Загубих важна банкова карта-занимавах се с блокиране, с ходене до банката и вадене на нова, която още не е готова, а парите са в сметката и не мога да тегля.
Гаден компютърен вирус унищожи голяма част от документацията ми, загубих документи по които съм работила с месеци-подцених тези неща и не направих копия, сега събирам данни от хартиени носители.Ще ги възстановя, но бавно и мъчително с много излишен труд.
Но всичко това бледнее пред това да разбереш, че детето на твоя близка е нелечимо болно.Става въпрос за младеж, живеещ в чужбина, много умен и енергичен.При започване на работа е направил кръвен тест, който не е бил добър и по обратен ред се стига до кошмарна и страшна диагноза-рак в напреднал стадий.Майката е отчаяна, всеки ден виждам в очите и , че живота и е истински ад, а не мога да помогна. Cry Cry Cry

# 85
lina_bs, при Радкова ходихме
...................
Ревливо ми е днес

# 86
Искам да кажа, че от една седмица нищо не върви.Черна серия ли е, Сатурнова дупка ли, незнам.... ooooh! Загубих важна банкова карта-занимавах се с блокиране, с ходене до банката и вадене на нова, която още не е готова, а парите са в сметката и не мога да тегля.
Гаден компютърен вирус унищожи голяма част от документацията ми, загубих документи по които съм работила с месеци-подцених тези неща и не направих копия, сега събирам данни от хартиени носители.Ще ги възстановя, но бавно и мъчително с много излишен труд.
Но всичко това бледнее пред това да разбереш, че детето на твоя близка е нелечимо болно.Става въпрос за младеж, живеещ в чужбина, много умен и енергичен.При започване на работа е направил кръвен тест, който не е бил добър и по обратен ред се стига до кошмарна и страшна диагноза-рак в напреднал стадий.Майката е отчаяна, всеки ден виждам в очите и , че живота и е истински ад, а не мога да помогна. Cry Cry Cry
Бискит, нямам думи просто. За мен това е най-страшното. Детето ти да страда, а ти да не можеш да направиш нищо.
Дано родителите му да имат сила да са с него.

# 87
vesi1 , и при други зъболекари сме ходили - и техните пломби паднаха.  #Cussing out

Относно невървежа напоследък - заради съвпадение на планетите е и заради миналото слънчево затъмнение. От повече от две години следя прогнозите на Филип Филипов във ФБ - абсолютно всичко казва човека. неслучайно толкова много пожари имаше през изминалата седмица, както и всякакъв вид агресия и изтрещяване. /визирам случая с клошара в мола и скочилата от петия етаж рускиня с детето си/.

# 88
Даун, благодаря ти! Hug  Това нещо ме разтърси-като разбрах не спах цяла нощ и плаках.
Човек си дава сметка, че повечето му проблеми са "бели кахъри", че повечето неща са поправими и в повечето случаи се ядосваме за глупости. Peace

# 89
Бискит, нямам думи просто. За мен това е най-страшното. Детето ти да страда, а ти да не можеш да направиш нищо.
Дано родителите му да имат сила да са с него.
Бискит, съжалявам ... Hug Няма да пиша излишни неща и да замазвам..Много боли. Дано им остане вяра и сила да продължат да се борят, чудеса стават всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт