С какво ви дразнят майките ви?

• 41 179
  • 180
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Жалко, че няма тема "С какво ви дразни баща ви?" Роман мога да изпиша.

# 151
  • където ми харесва
Можеш да пишеш тук.
Искам само да ви кажа, че има семейства, в които няма значение пола на децата, отношенията са подобни-едното винаги е по-обгрижвано, побутвано, толерирано и т.н, докато другото се оставя на самотек и вечно му се дудне какъв неудачник е, независимо от успехите му.

# 152
  • Варна
Ами добре. Едно дете съм, вече на почти 40 но за баща ми си оставам едно нищо. 40 години по корабите толкова ме и "гледал". За него бях и съм слугинята, която ако не му изпълнеше желанията следваше бой. Последно се пробва да ме бие някъде когато бях на 20, но помня, че ми причерня и само му казах "Пипнеш ли ме това ще е последното което ще направи с тези ръце". Явно доста налудничаво съм изглеждала, защото спря. Спря с боя, но обидите, унижението и тормоза продължават. Но е тарикат. Никога не го прави пред свидетели. Дори и майка ми вярва, че само ме е поступвал. Иначе обижда и всички останали и ги иронизира без майка ми и сестра си. В това число се включваше и майка му, но тя вече е покойница. Благодарна съм, че доста са ми помагали, но това го правят защото майка ми иска и настоява. На него му се свиди.  Днес ми вдигна такъв грандиозен скандал и ме нарече крадла. И цялата тази идиотщина беше само защото съм забравила да му върна...затварачката за буркани. Пробва се да прилага същите методи и на децата и чувствам, че много скоро ще ми избият балансите и ще стане грозно.

# 153
Здравейте отново.
Днес имах много болезнена случка с моята майка, и въпреки, че си познавам човека, и вече не би следвало да ме изненадва, много се разстроих.
Няма да навлизам в подробности, но ще кажа, че след като съвсем наскоро така ловко ме изманипулира и заблуди, карайки ме да мисля, че баща ми едва ли не ми няма доверие, и че тя се явява мой защитник пред него, който, по нейните думи, постоянно ме плюе и недоволства от мен, оставяйки ме, и дори подхранвайки чувството ми на негодувание и болка, днес отново се прояви, пред очите ми.
С баща ми се изяснихме за предното недоразумение, и то защото аз не издържах и се разревах, което го остави в тотален шах, понеже човекът си нямал идея какви ги бърка милата му съпруга...
Оказа се, че е точно обратното, че тя постоянно му дудне на главата за мен, как на 31 съм едва ли не безпомощна, плюене нон-стоп, и той имал неблагоразумието да ме защити...
И днес отново го направи, понеже им бях на гости снощи (ходих на театър, който беше до късно, и реших да остана да спя там, понеже е много близо до тях), и днес сутринта всичко беше спокойно, и изведнъж тя отново се извъртя и избухна, с крясъци, ревове, вечната жертва...
Имам чувството, че тази жена е клинично луда, или обсебена, не знам вече какво да си мисля...Но с очите си видях как собствената ми майка се опита да създаде съзнателно интрига, за да накара баща ми да се ядоса и да ни скара. Само дето не успя, и това още повече я взриви.
Ужасно е чувството, че собствената ми майка се държи като враг... Sad

# 154
LaContessa, сигурно се чувстваш ужасно. А дали сте обмисляли варианта майка ти да има биполярно разстройство? Подобно поведение е част от симптомите.

# 155
Или поне критическата да й създава големи проблеми?

# 156
LaContessa-искрено ти съчувствам.Аз имам проблем с майка ми като много от тук пишещите.В моя случай от както се помня съм пренебрегвана от нея.Пълна незаинтересованост от нейна страна.Когато дойде време да се запиша в училището за средно образование.-отидох си сама.Един месец преди бала реши че е време да ми купи тоалет-заведе ме в един бутик и каза избирай че нямам време.После да кандидатствам за висше.За мене пари за платено висше нямаше-само държавна поръчка.Не така седеше въпроса за брат ми и сестра ми.Баща ми пък само акъл ми налива как се гледа 16 г. тинейджър.Последните години голямо спестяване беше за да купят жилища на брат ми и сестра ми нищо че те по стечение на обстоятелствата не живеят в тях.Тези апартаменти пустеят а аз живея на квартира.Болно ми и тежко ми е понякога но такъв е живота.

# 157
qvili и всички останали, благодаря за разбирането!
Наистина не зная какво й става, критическата би трябвало вече да не е проблем, на 56г. е, уж мина по този път.
Виж, за психическо заболяване, започвам и аз да се замислям, макар че не би трябвало - в рода ни няма патология, т.е. няма наследствена обремененост, а и тя сякаш през последните 10 години става все по-невъзможна. Преди или не е била така, или се е прикривала по-успешно.

Баща ми също споделя, че понякога има чувството, че не е майка ми, а напълно непозната личност, защото неведнъж, когато всичко е наред и няма абсолютно никаква причина, тя изведнъж се променя на 180 градуса и започва да пуфти и да се заяжда, да нагнетява обстановката, докато в даден момент на някого не му писне и не стане скандал. После погледа й блесва доволно. Сякаш се храни от лоши емоции.

# 158
  • София
Момичета, последните постове ме шашнаха! Аз също имам две деца- момче и момиче, но не мога да си представя как ще толерираш едното за сметка на другото! Та нали и двете са ти деца?! Може ли да не ги обичаш най-много на света и двете?!
Така е, не можеш да не ги обичаш еднакво, но можеш да не ги харесваш еднакво, защото са различни и от тях зависи колко близо ще те допуснат до себе си, а и доколко те те харесват, на база "метнал се е на...."
По различен начин могат да те манипулират или да те игнорират.
От тук идва и различното отношение- грижите и подпирането са насочени към това " дете", което не се справя с живота, за сметка на другото- което е " оправното".
Не е правилно, защото наказва това, което е " читавото", но родителската обич е такава- безусловна и не зависи от кадърността на децата.
За съжаление, кадърното дете се чувства пренебрегнато и не достатъчно обичано.

# 159
  • София
Снощи половин час ми спори как не можела да гледа малкия днес сутринта и да го пусна на градина.
Зле била, трябвало да ходи на градина, глезела съм го - абе от 9 кладенеца вода докара.
А ставаше дума само за 2-3 часа.
Както и да е, писна ми и оставих децата да се гледат сами сутринта, а по-точно да спят.
Връщам се и какво да видя - дошла, разшетала се...
Луда работа.

# 160
О, аз за моята роман мога да напиша... то сигурно ще ми е по-лесно да изброя кое НЕ ме дразни..
Все пак в общи линии:
1. Има манталитет в стил "какво ще каже селото" - три години се кри от познатите си, само и само да не разберат, че вече не е адвокат, а служител в държавна служба например, щото кво щели да кажат хората.
2. Има мания на тема теглото си - нищо не яде и се мери на кантара по 8 пъти на ден и всяка втора приказка й е за диети, режими и тегло. Аз и брат ми сме дебели според нея, сестра ми твърде слаба, няма угодия, но е важно да се нагва по темата. Фитнеса обаче е социално зло и всякакво физическо натоварване освен ходене трябва да се избягва като дявол тамян.
3. Работила е сумарно 5 години в живота си, но другата й любима тема е да  дава съвети в кариерното развитие на база горепосочения опит в държавна службичка тип папка номер 3 в печка номер 5.Щото това е много приложимо за IT сектора.
4.Като цяло работата също е социално зло, жените трябва да си седят вкъщи и да домакинстват (което се изразява в купуване на мебели и джунджурии, не сме по готвенето или чистенето, да речеш). Мъжете са длъжни да ги издържат, обаче според точка първа не трябва да си признаваш, че си домакиня, не се гледа с добро око на тях.
5. Всички мъже които не са цитирам "докторски син с къща на центъра" са недостойни за внимание и не следва да имаш връзка с тях.
6. Ако все пак имаш връзка с подобен, пък и да е достоен, следва да нямаш деца много рано (преди 35) щото тя внуци не ще да дондурка, ама все пак виж точка първа все ще й се наложи, да не я приеме селото за лоша баба, та поне да е по-отдалечено във времето.

И тва е така само на прима виста..

# 161
Faiona, разсмя ме. Извинявай, на чужд гръб се смея. На теб сигурно не ти е лесно, но с такова чувство за хумор си го написала!

# 162
Еми то в един момент или трябва да се депресираш, или да погледнеш с хумор на нещата..
 Все пак майка ми е, пък чак до възгледа на бившия ми " като ти е майка да не ти е роднина" не съм го докарала   Laughing

# 163
Моята майка ужасно много ме дразни с мълчанието си. По принцип е много буден и отворен човек, и си казва мнението и исканията винаги. Обаче се нервирам ,че тя много мълчи, прощава и подминава моя брат ,който в 90% от поведението си е нагъл, използвач, интригант, комплексар и много обича да се налага. Заради нейното страдание от това, че той я прави на маймуна започвам да го мразя. Не знам дали е точно омраза, но нямам позитивни чувства към него. Живее при нея коскоджамити мъж със самочувствие до облаците, окупирал е целиа апартамент с негови боклуци и разправя, че майка не чистела и било мръсно. В други случи, че е нахална.....абе идва ми да му смачкам главата ама майка не дава да се караме.
Такова чудо като него не съществува просто!!!!

# 164
4.Като цяло работата също е социално зло, жените трябва да си седят вкъщи и да домакинстват (което се изразява в купуване на мебели и джунджурии, не сме по готвенето или чистенето, да речеш). Мъжете са длъжни да ги издържат, обаче според точка първа не трябва да си признаваш, че си домакиня, не се гледа с добро око на тях.

Това е много хитро Laughing Майка ти ме кефи по тая точка.

Общи условия

Активация на акаунт