Отново за кърменето на обществени места

• 77 671
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 120
Само да вметна - в случая кърменето не беше дискретно, а точно на пейката срещу ескалатора и без шал/сленг.
Не съм против кърменето на обществено място, но все пак от една страна има правила и норми, които следва да се спазват, а от друга страна, като майка, считам, че следва и на самото дете да му се осигури спокойствие и тишина докато се храни. И последно смятам, че за всичко си има подходящо място и що се отнася до накърняване на свободата на някого, то нека си припомним, че свободата на всеки се простира до там, докъдето стига свободата на другия и ако се съобразяваме на всички ще ни е по-лесно и приятно

# 121
Против кърменето на обществени места съм.

За мен е неприятна и гнусна гледка. Повдига ми се като видя в градския транспорт примерно, някоя мангалка извадила циците да кърми  Sick

Аз самата съм кърмила доста време, но никога на обществени места. Самото кърмене винаги ми е било неприятно...и като гледка, и когато аз трябваше да го правя.
Да се умилявам, че някоя си кърми -  няма как да стане.  Naughty
И какви права търсят кърмачките, не знам. Не съм чувала някой да им забранява да кърмят. Да кърмят, колкото си искат, само да не го навират в очите на хората, щото наистина не за всеки е приятна гледка.

ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

Herz, ако четеш, ето ти още един пример.

# 122
Само да вметна - в случая кърменето не беше дискретно, а точно на пейката срещу ескалатора и без шал/сленг...

А виждаше ли се нещо повече от това, което показват мацките с разгърдените блузки?

# 123
  • Once there was a Hushpuppy...
Аз се чудя нашите майки как са издържали без мол ooooh!
Не знам, дали само кърменето или воденето на бебета, малки деца в молове е най-подходящото нещо.
Не говоря за пробване на обувки и тръгване веднага на вън.

Говоря за пищящи, не сложени за следобеден сън деца, влудени от музики и светлини, от аромати и народ, блъсканици Tired Това е изморително за мен, а какво ли е за малък човек...
А, какво ли е тате да реши, че на 20 дена си достатъчно голямо бебе, за да може да се разходи с теб и мама в мола? newsm78
Сякаш единият от двамата не може да си остане в къщи с детето и да го гледа, а другия да отиде и да си накупи парцали. Необходимо ли е да се влачи непременно новороденото бебе в мол Thinking

# 124
Дори и покрита, се вижда и е ясно , че кърми, а за това  - има определно помещение. И то не е в кафето, не е в ресторанта, не е на стълбището, не е насред мола като цяло, а е обособено точно и именно за тази цел. Какво има за неразбиране???

Ако беше задължително да се ползва това помещение щеше да има табели с гърди и хикс навсякъде. Това помещение е за удобство на кърмещата, не е задължително за позлване. Да не говорим, че като отвориха Мол Сердика (ако не се лъжа) имаше табела, че се заплаща 5 лв. депозит за ползването му.

От целия спорт не разбирам като е ясно, че кърми без да се вижда нищо какъв е проблемът?

# 125
 На показаните снимки си има бая гола гръд. Но хайде, това там е демонстративно. Нещо като парад явно си устройват.

# 126
Аз се чудя нашите майки как са издържали без мол ooooh!

Съвсем не говорим само за МОЛ, този случай е бил там, но детето може да огладнее на всяко едно място.

# 127
  • Пловдив
Аз спазвах няколко прости правила когато съм имала бебе: новороденото не трябва да се размотава по цял ден из улици, магазини, кафенета и т.н. Кърменето се извършва като предварително съм се измила и почистила гърдата от всякакви остатъци от кремове, дезодоранти, сапуни, пот и т.н. кърмя си бебето, държа го докато изкара въздуха, който е нагълтало по време на кърменето, преобувам бебето, и го слагам да си почине в леглото му, поглеждам дали температурата в помещението е подходяща, след това също така старателно се измивам и това представляваше храненето при мен.
Ако ще излизаме на разходка или ще ходим някъде с бебето, първо го храня, оставям после преобувам и излизаме, като следя да се върнем до 2-3 часа, за следващото хранене да сме си вкъщи. Не знам при другите майки как е, но при мен малко преди бебето да огладнее чувствах напрежение в гърдите, така че винаги имах някаква преднина, преди да се разплаче, че е гладно. Естествено след третия месец започнах да давам сокове, пюрета, след петия месец имахме мляко само рано сутрин и късно вечер преди лягане, всички хранения през деня бяха с пюрета, сокове и др. от сорта. Отделно от това за мен кърменето винаги е било много интимен акт, и честно казано като съм кърмила винаги сме били само аз и бебето в стаята, имах си едно кресло, с голяма възглавница, която слагах под кръста, температурата винаги поддържах комфортна, бебето обличах леко, мен също, отпусках се и кърмех.... Дъщеря ми например се хранеше по 30-40 минути, започваше, спираше, придремваше си малко, и винаги ме гледаше в очите..... една такава доволна, спокойна, щастлива.... Точно в този момент не се намирах на този свят, все едно бяхме само ние, само двете, такава чиста любов.... не мога да си го представя това в един МОЛ, магазин или ресторант - за там си има сок, пюре, или предварително подготвено мляко... Против съм кърменето по улици и магазини, не ме интересува на кой какво му се вижда и какво не, нито дали е модерно или старомодно, интересува ме само комфорта и спокойствието на детето... Една индийска поговорка казва - ако си ядосан или  притеснен от нещо и най-хубавата храна се превръща в отрова..... За мен кърменето по улицата, магазина и т.н. е като яденето на крак, всички сме го правили, но нито ни е било удобно, нито пък полезно, така че моля ви спестете това неудобство на децата си.

# 128
... Ако не е станало ясно - говорим за случаи, в които нищо не се вижда - зад шал, слинг и т.н.

Все едно дали е с шал отгоре или по цици. За мен е ясно, че кърми и не желая това да се случва пред мен.  Naughty Не приемам за нормално да се кърми на обществено място.

Обаче половин форум намира за нормално да си изпикава детето на ОБЩЕСТВЕНО МЯСТО до храстчето. Предполагам, че те също се поприкриват. Обаче едва ли може да се скрие факта, че уринират или дефекират. Но не, кърменето е ненормално.

# 129
  • София
Поредната демонстрация и изкуствено създаване на напрежение.
Типично за БХК.
А най-верният им контингент са всякаквите там кърмилници, родилници, естественички, антиваксъри и прочие.

# 130

И каква е целта на неадекватното ти включване? Нещо по темата ли каза?

# 131
И аз да кажа. Мисля, че особено пък след като се е случило преди пет месеца, за да съди сега МОЛ-а, очевидно майката има финансови затруднения Thinking Не съм против кърменето където и да е, но да бъде дискретно, и щом се е наложило да бъде по време на разходка. Обаче да си покажеш циците и да се разсърдиш, че някой неще да ги гледа е....много нагло ! Особено да искаш и пари за това. Това било физиологична нужда....ами че то и ходенето до ВЦ е физиология, дай да си сваляме и гащите. Щом гърдите не възмущават, защо дупето да възмущава? Че от една друга част живот е дошъл.!
Пак да кажа - да има бебета, да са живи и здрави всички и да се хранят където и когато пожелаят, но малко по-етично....
Аз пък, първото което си помислих, е че наоколо има всякакви хора....от перверзници, до...всякакви извратеняци, в чийто мисли ще бъде дълго тази жена.....Е това...мерси....че и накрая по телевизията да ида да кажа, че ме помолили да се скрия. Ми ако си беше изкарал някой достойнството пред нея, щот му е физиологично нужно, тогава ?

# 132
да оставим настрана естетическият въпрос, не е редно по чисто хигиенична причина. всяка майка знае, че преди кърмене гърдата следва да се измие. жалка история, категорично не подкрепям героинята на статията. друга тема е какво търси в мола това дете вместо в парка. криворазбрана демокрация....

Ох! Rolling Eyes

# 133
Само да вметна - в случая кърменето не беше дискретно, а точно на пейката срещу ескалатора и без шал/сленг...

А виждаше ли се нещо повече от това, което показват мацките с разгърдените блузки?

Ами да, виждаше се. Аз лично на обществени места не съм видяла "мацка", на която едната или двете гърди са изцяло навън. Ако го видя обаче няма да ми хареса, както не ми хареса и жената срещу ескалатора

# 134

И каква е целта на неадекватното ти включване? Нещо по темата ли каза?

Да. На когото съм казала, се надявам да ме е разбрал.

Общи условия

Активация на акаунт