Идеи за зеленчукова градина на балкона

• 101 694
  • 758
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз имам магданоз и чери домати. От черитата имам все още разсад в кофички, който трябва да хвърля, защото никой не го иска, а нямам място  ooooh!
Ягоди два пъти сях без резултат...

# 196
  • София
Аз имам магданоз и чери домати. От черитата имам все още разсад в кофички, който трябва да хвърля, защото никой не го иска, а нямам място  ooooh!
Ягоди два пъти сях без резултат...

Дай ми разсада, моля, не го хвърляй.

# 197
  • София
Никакъв проблем  Hug

# 198
  • София
Някакви листни въшки, по-дребни от зелените, кафеникави, нападнаха всичкия ми магданоз. Не смея да пръскам с нищо, че нали ще го ядем после, какво да правя, има ли начин да ги изгоня без химии? Гледам, че са налазили и карамфилите, ама и една калинка е дошла, те нали ядяха листни въшки?

# 199
Цикламата ми нападнаха така и я измих с малко веро и вода. Сега ги няма вече и тя се закрепи, беше почнала да умира преди това.

# 200
Реших да пробвам с чери домати , но нещо се обърка и всичко измря , тотално .  #Cussing out

# 201
Домата е упорито растение, нещо го нападна ли?

# 202
Изкарах страхотен разсад за целина в сандъче на балкона. Всъщност, не зная от коя точно целина са ми продали- типичната за нас главеста целина или дългостебленото селъри. Пише, че се сади в градината през юни, но като гледам какви жеги са, дали не закъснях? Ако ги засадя в градината този уикенд, ще ги уморя ли от жега? Thinking

# 203
Насади смело целината. Моята е листна, не прави глави, но пък става чудесна за туршиите.

# 204
Насади смело целината. Моята е листна, не прави глави, но пък става чудесна за туршиите.
Благодаря! Още в събота ще я засадя. Дано се окаже от тази, на която са големи и крехки стъблата. Много я обичаме, а е доволно скъпа по магазините.

# 205
ами по - скоро не се хванаха , колкото и да ги поливах изсъхнаха

# 206
Здравейте! Има ли желаещи да продължим да експериментираме на балконите? Ако има друга подобна по-нова тема за балконско земеделие (уж проверих, но може и да съм изпуснала), моля, напишете.  Hug

# 207
Разбира се,че има желаещи.Миналото лято гледах домати и чушки на терасата.

# 208
Цяла зима съм горд терасен производител на зелен лук. Купих няколко сандъчета и през ноември посадих балучка. Пониква за 10-на дена. Като се изяде, засаждам нови. Редувам сандъчетата и така всеки ден имам по една връзка пресен зелен лук за салатата. Преди няколко дни засях селъри. Чакам резултата.

# 209
Можете да режете зелените пера на балучката, а те ще си пораснат, после пак режете и така, докато се изтощи главичката. Моята баба така правеше с няколко главички лук, сложени върху малко бурканче с вода на перваза на прозореца, а аз садя в градината в края на есента и после цяла пролет си режа. Накрая изскубвам всичко постепенно и ползвам за готвене.

Общи условия

Активация на акаунт