Първата годинка наближава, МАЙчето нетърпеливо става

• 41 811
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
anp ама никак не си се обърала- точно на мен ми думнаха мноого бурканчета със зеленчуково пюре( някъде около 20 май бяха че може и повече - опитвам се да забарвя този ден че ми се разказа играта тогава  #Cussing out ), и за това тези с плодовото реших накаря да ги изхвърля. И след това само във фризера слагах   chef
Juli2455 първоначално мислех да го заведа някъде на детска площадка, д аму купя нова играчка и да му сглобя триколката че още е в кашон до вратата. Само че се отказах - и за сега ще избягвам каквито и да е места с много деца понеже е плъзнала нещо като епидемия от шарка и никак не ми се рискува. Вече няколко случая покрай мен има и за това се опитвам да го предпазя. Ако беше малко по голям- добре ни дошла, ама още е малък според мен . ooooh!

# 631
Здравейте,
Anp  Blush майка ми е главното лице в консервирането. Та аз само асистирам. Отделно ползваме от бурканите от т.к едно време т.е не са винтови,а се затварят с натискане и ги вари на огън

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 16:21 от monicat

# 632
Зелделина, вярно е, че върлува нещо и трябва да се пазим
имаме едно комшийче със съмнение за варицела или скарлатина, трябва да му излязат вече изследванията
искаше ми се хем да отидем някъде и да отчетем празника, хем да няма много деца и да не е лудница - то моето няма угодия  Crazy

сега заспа малката и ще ходя да обядвам, че с нея ми е много трудно

# 633
Въпрос :  някой скоро да е вадил межд паспорт на детето? Четах и по др теми и както винаги има разлика,нищо че става дума за една институция,но вс граф има своя интерпретация  Thinking
Напр. 1м срок за издаване,проверка от тях на адрес дали там живее детето и др newsm78

# 634
Здравейте!

При нас денят на детето съвпада тази година с празника на града Св. Дух и вече е лудница от въртележки, надуваеми замъци, батути и т.н., но ми се струва още много малка за тези атракции. Не знам дали изобщо ще излизаме с нея, понеже ще е лудница по центъра, но може да й купя някаква играчка за празника.

Ние все така не ядеме, днес съм и сготвила тиквички с пресни картофи, за утре съм планирала риба с домати, за в понеделник спанак с нещо, дано благоволи да хапне нещо от изброените.

Въвела съм вече белтък, краве мляко и череши, няма реакция към нищо и сега планирам да дам ягоди(само вътрешната част). Малините също ли са алергени?

Нашият режим постоянно търпи промени, в момента е следният:
5,6(различно е)- АМ;
7 - 10 - сън;
10:30 - 11:00 - закуска;
11:30 - 14:00 - разходка, включва и дремване около 30 мин;
14:30 - 15:00 - обяд:
15:00 - 16:00 - игра;
16:00 - сън(продължителност между 30 мин. и 1 ч. и 30 мин.);
18:30 - вечеря;
19:00 - 21:00 - разходка;
21:00 - баня и АМ;
22:30 - заспиване.
Нощем се буди веднъж-два пъти, приспивам и връщам в креватчето.

anp, може ли да ми пишеш на лични, как сваляш приказките от онзи сайт, че нещо не мога да се ориентирам? И при теб ли не тръгват повечето?

Слънчев и усмихнат ден!

# 635
Като казахте малини,това беше третото,дето не ве сещах,което док ни посъветва да отложим(ягоди,малини и мед)
А иначе бях ви споменала ,че префи мн години (10-15) като пих парацетамол за първи път и се обринах,тогава лекарят каза да избягвам мъхести и цитус...да да ама като ва ми любими  Crazy ядях и се чешех по ръцете hahaha

Та в резюме -решила съм тази година да ги прескочим  Peace

# 636
  • София
Ние уви няма как да празнуваме 1ви юни, но те и още са малки, та няма да усетят липсата.
Режимът ни си е същия. Не знам как изобщо казвате, че вашите спят САМО 1,5 часа. Моето се радвам ако спи 40 минути.
Ставаме към 8:30. Той обикновено е буден 15тина минутки по-рано.
Закуска
Игра, може и малко навън пред блока
Сън 11:30-12:00
Обяд
Игра, обикновено навън
Сън 15:20-16:00
Закуска
Игра, може и пак навън.
19:15 вечеря
20:00 в леглото. Заспива към 20:30
Но спи винаги вкъщи, в леглото и на тъмно. Навън не може или поне му в трудно. Рядко успява да поспи час и ми иде парти да спретна, а нон стоп ходи.

Също ми вправи впечатление, че откакто тръгнах на работа, ако дойдат нашите да го вземат уикенда и следва рев, и не знам дали вече еазбира или просто му идва повече, че и през седмицата рядко ме вижда. Много ми е мъчно.
За белтъка, опитах се да въведа и продрисках детето, така че отлагам. Черешите не ги хареса, или поне на този етап. С малини и ягоди ще видим по- нататък евентуално.

# 637
  • Toronto, Canada
Monicat аз питах за межд.паспорт като ходих да си подменям личната карта. Един месец е, трябва и двамата родители да подписват някаква декларация или нещо такова. Честно казано не помня много, аз не вадих понеже не можеше да чакаме един месец,а и тя си е с канадски.
Малини вече давам няколко пъти, няма проблем. За днес съм направила мусака, ще видим дали ще я хареса.
Габи от понеделник е с детегледачка, че чак на 12 сме на интервю за субсидия за детската и след това почва детска градина. Аз от понеделник почвам колеж и ще видим как ще се оправяме сутрин. Simple Smile Аз тия дни я кърмя преди дневния сън, ама май вече няма нищо. Та ще видим как ще се оправя детегледачката с нея. Аааа мами да кажа нещо оптимистично, нали казват, че когато първото дете е лудо или добро, второто е обратно. За неспането и ние го имахме този период през час-два да става. Тя започна да спи по цяла нощ (не всяка), откакто започна да ходи и откакто има по един сън през деня. Една позната все ми викаше като стане на една и започне да ходи и ще спи повече и беше права.
Хайде лека вечер от нас, ние лягаме да спим следобедно Simple Smile

# 638
Гени, пиши какво става с изследванията на малката

Цвете, а преди нощния сън кърмиш ли, защото аз я кърмя и преди следобедния и преди вечерния и колкото пъти през нощта се събуди я слагам на гърда, но тогава не сучи много

Тарталетка, съчувствам ти и на мен би ми било трудно да се разделя с малката

ех, изтече този май месец, почти свършиха и майските бебчета и вече ще се броят годините  Heart Eyes

# 639

Добро утро на всички малки и големи деца Simple Smile Ще празнувате ли днес?  Mr. Green Ще водите ли дребните на сладкарница за по тортичка с боза   Joy
 Tada Tada Tada Tada Tada Tada Tada Tada Tada Tada Tada

# 640
Здравейте! Да им е честит празника на малките човечета!
Не, че нещо разбират, ама деца се водят вече

Ние сме запразнили от събота. На обяд в парка имаше някаква програма - песни, танци. Раздаваха балони, купих и книжки, някакви кръгове за четене и пъзел(прибрах ги, за да не бъдат изядени преди да им дойде времето), отделно получи още подаръци. След обяд - на гости с двор и други деца. Вчера пак имаше програма в парка. Вечерта на концерт на възглавници. Ще видим днес как ще са социалните дейности Simple Smile Дано да има нещо на обяд в парка. Довечера на улицата ни организират нещо, та ще го посетим. Ако не ни хареса - в парка не може да няма. Та така. Малко сме като в прказките - три дни яли, пили и се веселили  Simple Smile

Весел празник на всички и да слушкат малчовците

# 641
ЧЕСТИТ ПЪРВИ ЮНИ И ОТ НАС! Пожелавам на всички малки и големи палавници да са здрави и да се радват на безгрижен, но пълноценен живот!  dancing Flowers Bouquet baloni

днес изкарахме страхотно, но малката много се умори
първо тотално си обърка режима, защото се събуди мнооого рано
сутринта отидохме до хиполенд, за да й купя намислената играчка и тя на връщане заспа в колата и така си прецака следобедния сън, но пък след като обядва веднага излязохме пак и на връщане отново заспа в колата, но толкова много игра, толкова беше щастлива, направо ми напълни душата  Heart Eyes

# 642
  bouquet честит празник на всички слънчеви дечица   bouquet

# 643
Въпрос :  някой скоро да е вадил межд паспорт на детето? Четах и по др теми и както винаги има разлика,нищо че става дума за една институция,но вс граф има своя интерпретация  Thinking
Напр. 1м срок за издаване,проверка от тях на адрес дали там живее детето и др newsm78

Миналата седмица вадихме на дъщеря ми. Трябва да се носи копие от акта за раждане на детето и оригинал за справка. И двамата родители трябва да присъстват с лични карти. Носех копия и на личните карти, но не ми ги взеха, само сверяваха попълнената информация с оригиналите. Дават заявление, което се попълва внимателно след като откриете точния образец на стената. Simple Smile
Плаща се такса. За 30 дни е 11 лв., за 3 дни 23 лв., ние платихме за 3 дни. Спешни, за 1 ден, могат да се изкарват само на Мария Луиза. След като платите таксата проверяват какво сте попълнили, снимат детето и дават бележка, с която да си вземете готовия паспорт. За взимането е достатъчно само единият родител с лична карта. Когато ходихме не споменаха нищо за проверки по адрес дали детето е там. И аз четох по форумите, че го правят, може би просто не го обясняват на всички, не знам.

# 644
Denitza   bouquet благодаря за подробната и полезна информацив

Общи условия

Активация на акаунт