Искам да кажа ... (30)_30.03-05.04

• 48 886
  • 1 255
  •   1
Отговори
# 60
  • Луната ни пази
Бърди, страхотна новина!   bouquet Радвам се за теб!

# 61
Добро утро! Лиляна, благодаря за темата.   bouquet

Бърди, честито повишение!
Нино, ще ми е много интересно да видя Лазарките.
Тонка, какво стана?

# 62
Добро утро!
Бърди, браво!

На мен ми вдигнаха заплатата и ме похвалиха пред строя. При нас за повишение няма къде, защото сме малки, но ми стана драго, че трудът ми се оценява.

Обувам си шарените обувки и запрашвам към офиса. Пролетно е!

Хубава седмица ви пожелавам!

# 63
  • дядовата ръкавичка
Бърди, браво! Честито повишение!

Нино, страхотно е, това което правите! Поздравления за енергията и ентусиазма! Да ти пратя и моята попрестаряла лазарка  Wink

# 64
  • Ямбол
Добро утро.
Аз започвам обратно броене от три. Днес е три.

Бърди, честито. С пожелания да не е последно.

Аз не мечтая за повишение. Така си ми е добре. Е, един старши мога да стана и толкова.

# 65
Бърди, честито   bouquet
Спах до осем часа  Shocked Добре, че днес нямам ранен ангажимент.
Обикновено не навивам аларми, решавам, че ще се справя Simple Smile
И аз не мечтая за повишение, защото в нашата структура, повишение би означавало - шест часа на бюро. А си харесвам работата най-вече за това, че не е на едно място.

# 66
  • София
Добро утро и от мен!
Лошо ми започва седмицата, защото пак и отново съм сополива и кашляща и всичко ме боли. И Емма си е вкъщи защото и тя не ми харесва как кашля. Силно се надявам да успея да го строя двамката с малкия ѝ брат до час и да отидем на лекар, та да чуят и мен и нея. След това трябда да са довлеча до банка и да пратя едни пари за резервацията ни. С такъв куф избирах къде да бъде, а сега ме напусна ентусиазъма и нищо не ми се прави... Ще ми мине де, сигурно в грипа е причината.

Честито повишение, Бърди! Давай все така!

# 67
  • София
Добро утро!  

Денят започва с хубави новини - браво Бърди, честито!  Hug

С голямо нетърпение всяка година си чакам лятното часово време. С кеф си станахме сутринта. Нали е и светло, няма проблеми. То пък оставаше и за това да мрънкам, айде няма нужда.

Аз нарочно си трая за матрака, че да не досаждам, но понеже цвети и ванини ме подпитват... В събота отидохме до магазина. Предложиха ни един матрак за 1000 лв, без да доплащаме нищо, но и за два пъти по толкова да беше, все тая - твърд, та твърд. Накрая от немайкъде кандисах на един, който е само с 5 години гаранция, не от мемори пяна, а от друга някаква си пяна и с 300 лв по-евтин от нашия (Модена). Не се знае кога ще ни го докарат. Утре трябва да ни се обадят да ни известят. Мъжът ми обаче си поиска обещаните две възглавници подарък, понеже те не се сетиха да ни ги дадат. Та поне сме с нови възглавници от мемори пух (не са първо удобство, хаха, ама засега спим на тях). Рапорт даден!  Grinning

# 68
  • Пловдив
Ами аз затова харесвам ИКЕА - няма 6-5, каквото в магазина, такова у нас. Ама били евтини, масова продукция, няма кво си - не ме интересува. Обичам като пише ПДЧ - да е пдч, като пише МДФ - МДФ, като пише иглолистна дървесина да си дойде чам. Матрака какъвто беше в мострената зала, такъв стана (продават се на руло и си пише, че трябва поне 3 дни за да се разгъне до нормалния си вид).

# 69
  • София
Янтра, то хубаво в ИКЕА, но нашият размер на спалнята, който е стандартен, не го предлагат. Иначе първо там отидохме.

# 70
  • Пловдив
Янтра, то хубаво в ИКЕА, но нашият размер на спалнята, който е стандартен, там не го предлагат.
Mr. Green Така си е, техния стандарт не върви с българските Simple Smile Затова аз и спалня от там взех, и детските легла Simple Smile Изобщо спалнята и детската са ИКЕА изцяло (с лек примес на наследстваени мебели от баба и прабаба).

Друго което им харесвам - в бг всяка фирма си шие одеяла, чаршафи и завивки по собствен стандарт, една с една не си пасват. Поне аз имам сериозни проблеми да си наместя одеялата по съответен размер пликове. От ИКЕА като си взема и след 10 години да ида пак ще има същия размер. Купувам завивки две, след време решавам да купя на третия брат същата - няма проблем, точно пасва! И с възглавниците същото. И чаршафите не се спират в сушилня, защото си купих завивки от бг фирма, купих и пликове от същата фирма за да си пасват, но не, пликовете се свиха от сушилнята и вече се събира завивката по края.

# 71
Добро утро!

Успах се. Звънна алармата, уж да я наглася за след 10 мин., а какво съм натиснала - не знам. В 8.00 станахме, в 8.10 голямата беше готова, закусваше, облечена и с тоалет. Обаче гледаше като гърмян заек, а аз качих пулс 300. Добре, че вместо в 8.00, моята приятелка, дето ще я води на училище дойде с 10 мин. по-късно. Така е, две седмици у дома и ето резултатът. Но поне от тази седмица има само 3 учебни дни, та няма да е много тегаво.

Айяла, няма престарели лазарки, пращай я!  Hug
ванини, ще ви ги покажа Simple Smile

Искам да кажа на Бърди едно голямо браво! Аз ужасно много се радвам на такива неща. И понеже както се разбра, съм със завиден стаж на едно работно място, през мен са минали ужасно много хора и съм се радвала на всеки от тях, който се е издигнал,  а аз съм го научила на нещо. Включително и любимото ми шефче.

Исках да кажа, че прочетох на БърдсФлу думите за майка й и ми стана много мила тая жена. Бърдс! да не и намираш кусур, ей. И от души памуци има нужда тая земя.

Чек  Heart Eyes не гледах мача! Май малко късно ти отговарям, а?  Blush
Прегръдка за теб и фамилия!

# 72
  • Перник
Добро утро!
Аз никога не мога да измисля нещо да излъжа на 1ви април, така че да се хванат, затова не обичам да лъжа или да ме лъжат - не мога да лъжа и не разбирам от майтап.

Лично аз съм виждала кърмеща майка за пръв и последен път на летището във Франкфурт, но жената културно се беше загърнала с тензух. Това преекспониране на някои неща е с цел да се правиш на интересен и да ти обръщат внимание според мен.

Снощи не ми доспиваше дълго време - чак 23.30 си легнах, а на сутринта няма ставане - гледах "Всичко е любов" за пореден път, обичам българското кино, а сърбите ме карат да се смея само като кажат една дума - това не е език за сериозни филми - класика за мен е "Черна котка, бял котарак" и "Полицаят от петльово бърдо", а любим актьор ми е Любиша Самарджич(скоро по Канал 1 свърши сериал под негова режисура - много добре се справя и като режисьор).

# 73
  • Пловдив
Аз днес съм цял ден тук. Днес ми е ден за мързел, писала съм го дъждовен.

# 74
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ехе, хубаво тръгва седмицата - навън слънце, тука добри новини. Joy

Честити повишения на Бърди и Алечка и с право им се радвате, човек трябва да получава признание за труда си, за да не се демотивира. След 6 месеца пак да получите!

Одри, и аз ям пастата си само с масло и сол. (И Алесандро дел Пиеро я яде като нас, да знаеш.) Joy

Съжалявам, че ви връщам на бебешките пюрета, но не мога да се удържа - имаше едни шипкови пюренца, от тях купувахме едно кашонче за бебето и едно за мъжа ми. Бяха по 12-13 ст. бурканчето, а имаше и малки бурканчета, по 90 г. - за захранване, по 9 ст. Нали първоначално се дава по 1-2 лъжичка, да привикне бебето с новата храна и останалата част от бурканчето се изхвърля, та затова имаше такива малки.
Банановата каша беше мечтата на всяка майка с бебе над 6 м. Не бяхме от щастливците - все не уцелвахме кога я пускат. Да са изяли най-много две кутии моите деца... Но наистина беше много вкусна, опитвала съм я.

Това, което Янечек споменава за кърменето, не е било така по мое време. Напротив, много се държеше на кърменето, даже у нас всеки ден идваше мед. сестра да ми помага да се справя, защото бебето ми беше слабичко и не успяваше. Чак на 12-ден успя, а тя едваше всеки ден, дори по два пъти в някои дни. А след това идваше да ми носи банка, която пълнех с кърма и я даваха на дом "Майка и дете" - ако някой не знае, там отглеждаха деца, чиито майки по някаква причина не могат да се грижат за тях.
Непрекъснато ни се набиваше в главите още в родилния дом, че кърменето е най-хубавото нещо, което можем да направим за децата си, че е профилактика и за майката и т.н. Спомням си колко плака една майка, че няма кърма и трябва да храни бебето си "изкуствено", така го наричаха, изкуствено хранене.
По онова време се считаше, че когато се захранва бебето, най-добре е да му се направи домашно пюре - плодово или зеленчуково, а готовите пюрета бяха за в случаите, когато не можеш да приготвиш домашно. Със соковете - същата работа. А сега е точно обратното - счита се, че готовите пюрета и сокове са по-безопасни, защото продуктите, от които се приготвят, са контролирани за химически замърсявания. Лекарката забранила да правим на нашето бебе сок от моркови, защото не се знае с какви химикали са отровени при отглеждането. Същото важи и за останалите плодове и зеленчуци - ако не си ги отгледал сам, не ги давай на бебето си, не се знае какво му даваш - витамини или химически препарати.  

Общи условия

Активация на акаунт