Искам да кажа ... (30)_30.03-05.04

  • 48 756
  • 1 255
  •   1
Отговори
# 900
  • София
  • Мнения: 2 839
Първите ми козунаци се оказаха недопечени.  Joy hahaha Ама те бяха едни дебели, едни чудни, трябваше с шиш да ги проверявам, не с клечка за зъби.
Вторите - захванах се да правя 6 броя козунаци бременна в 9-ти месец. Предвид предишния ми провал, можете да се сетите колко амбициозна задача си бях поставила. Месих ги цял ден - последният го извадих в 12 часа вечерта от фурната, ама това бебе не искаше да излезе - нищо, че аз останах без кръст.  hahaha Joy

# 901
  • Ямбол
  • Мнения: 28 236
На козунаците се слагат добавки за да са сладки, понеже маята не може дфа се развие при повече захар, а при по-малко не става сладък козунак. Другият вариант е с подсладител, но на мен пък той не ми харесва. Затова предпочитам локум или мармалад.

... Аз и мъжа ми  6 месеца не бяхме спали по цели нощи, камо ли един с друг.  Mr. GreenLaughing
По  5 -6  часа рев до сутринта. Не ми се спомня.
Детето ви е имало някакъв дискомфорт, който вие не сте установили.

# 902
  • дядовата ръкавичка
  • Мнения: 3 959
Детето ви е имало някакъв дискомфорт, който вие не сте установили.

Не съм убедена, че е така. По-скоро има бебета с по-възбудима и неукрепнала нервна система, които реагират гръмогласно и на най-малките неудобства.

# 903
  • Мнения: 1 972
И аз мислех, че никога няма да направя козунак, до онзи ден Wink Случайно ми попадна една рецепта в нета и реших, че за последно ще пробвам и приключвам с опитите. И чудо! Стана! На конци, вкусен и се чудех аз ли съм го направила Crazy Всичко е описано като за "кулинарки" като мен Joy Пускам линк, ако решите да пробвате. Щом аз успях, значи всички ще успеете  Laughing

 http://-spam238-/%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D1%83%D0%BD%D0%B0%D0%BA-%D0% … BF%D1%82%D0%B0/3/

# 904
  • Мнения: 9 586
Тони, знаех си, че има надежда!  Laughing във фейса направо ми изкараха акълите!

# 905
  • Мнения: 3 871
О, Жади, аз ако слушам всички, ще взема да се обеся.

# 906
  • Мнения: 9 586
О, Жади, аз ако слушам всички, ще взема да се обеся.
Повярвай ми, разбирам те!  Laughing

# 907
  • Мнения: 29 080
Моето дете беше точно като на Тонка
Очаквам Киндъл Grinning

# 908
  • Мнения: 23 097
Моите и двете деца колики не са имали, не са се драли по цели нощи и т.н. "екстри". Имали са кратки периоди, в които са поревавали по около час, но до там. И не повече от седмица примерно е продължавало това.
Буденето за мляко не го броя, малкия хапваше по-често, докато щерката пиеше мляко към 00ч. и после към 6-7ч.
Той и сега понякога (2г.) ми се буди нощно време за мляко. Simple Smile

# 909
  • София, Младост
  • Мнения: 2 445
Влизам да се оплача, а вие сте подхванали козуначената тема  Laughing. Обичам козунаци, правя козунаци   chef и не признавам Великден ако не ми замирише на домашен козунак вкъщи  Grinning

Та да се оплача-дребният пак е болен и то от двата вируса, които се спрягат в момента в темата - висока температура, гадна кашлица и повръщане  ooooh! 3 в 1  #Crazy.

# 910
  • Мнения: 13 112
Между другото внимавайте с козунаците. Мъжът ми беше купил една захар на Захира, с която правих кексове и въобще не ми подслаждаше и крем карамел правих - същата работа, пък аз работя с мерки, не е като да съм сложила на око.

# 911
  • София, Младост
  • Мнения: 2 445
Аз най-си харесвам захарта на Захарни заводи Горна Оряховица. Не навсякъде я намирам, обаче  Sad

# 912
  • Мнения: 9 645
Това с продуктите е сложна работа.Безсолна сол,захар,която не е сладка,гадни оцети .......Постоянно съм в издирване на нещо свястно и тъкмо си намеря и те вземат ,че го спрат  Whistling Най ме е яд да приготвя нещо ,което съм правила 1000 пъти и накрая да не стане,заради кофти продукт.

# 913
  • Мнения: X
Аз съм решила да пробвам козунака със заквасена сметана , някой да го е правил от вас ?
 Или да се подготвя за поредният провал Grinning
 Питки и тутманици - всичко тестено ми се получава добре - само с козунаците съм зле / то аз и не съм правила много - например провал и 2-3г отбой и така Grinning/

# 914
  • Мнения: 13 112
Ооо, с тая безсолна сол, последно време все пресолени манджи им поднасям на моите хора. Докато я готвя слагам по колкото си трябва, опитвам, безсолно, добавя. После се оказва пресолено, сякаш двойно количество съм сложила, сякаш се разтваря в последствие. Голям ми е проблем, ние обикновено по-безсолно ядем и си е направо мъка.

Жармен, аз съм имала само един опит - успешен ми беше и правих козунака за начинаещи на МахМама, сега пак него си разпечатах, мисля утре да се тествам, въпреки че последната ми питка се издъни заради маята.

Общи условия

Активация на акаунт