В момента чета... 38

• 51 357
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
  • София
noriscat, много хубава история е  Heart Eyes даже реших да си запазя книгата за моята библиотека, след години с удоволствие бих я прочела отново. има много смелост в героите; разказът е нетипична (но възможна) житейска история, има интересни образи, любов и романтика, минаващи през доста превратности, малко приключения.... разказана добре. изненадващ край и в двете времеви линии  Party

# 301
"Вода за слонове" съм наредила сред любимите си книги, въздейства ми много силно. Heart Eyes
В интерес на истината - чела съм противоречиви отзиви за нея, доста хора я определят за слаба и скучна. Peace

# 302
  • Belgium
Нели, ако искаш ще ти пусна около 20-тина страници откъс от "Парижката книжарница" да видиш стила на авторката  Laughing

Според мен е доста приятен, сигурно по някое време ще си взема и аз книгата. Малко стана досадна тая мода с книгите за книжарници, но все пак очаквам конкретно тази да е добра.

Кали
, благодаря за предложението, явно няма да остана без Крис Картър  Hug

Аз си продължавам с "Убийството на худжоника" - допада ми доста за сега  Laughing Само да не пишеше как инспекторите в полицията носят шлифери на "Бърбъри", но това да ми е забележката дето се вика  hahaha

# 303
  • на североизток от Рая
Нели, ако искаш ще ти пусна около 20-тина страници откъс от "Парижката книжарница" да видиш стила на авторката  Laughing

Според мен е доста приятен, сигурно по някое време ще си взема и аз книгата. Малко стана досадна тая мода с книгите за книжарници, но все пак очаквам конкретно тази да е добра.

Ооо, Лу, благодаря ти а предложението! Недей, аз някъде прочетох откъс, но не помня къде. Хареса ми първоначално. А може и да я получа книгата, кой знае, затова нека да ми е интересно.  Simple Smile Но наистина това стана като мода, да има в заглавието книжарница и на мен ми е леко дразнещо.

# 304
  • Ямбол
От библиотеката взех Вода за слонове на Сара Груън. Имате ли отзиви?
На мен ми хареса много. Сред фаворитите ми е.

# 305
Започнах

Много е интересна и бързо се чете  Flutter

# 306
Прочетох Вечерята, но останах леко разочарована.
От къде да сваля Вода за слонове, че не съм я чела?

# 307

От къде да сваля Вода за слонове, че не съм я чела?
Няма откъде, за мое голямо съжаление. Blush Peace

След Стивън Кинг се колебая между "Мрак" - Дж. Флин и "Пътят" на Кормак Маккарти. В подходящо настроение съм, но още се чудя кое да захвана.

# 308
Приключих с "Аленото цвете и бялото" на Мишел Фейбър. Давам и 4* в ГР. Книгата е с интересен стил на писане, разказва се от трето лице и обръщението е директно към читателя, въвеждат го като част от историята. Мога да я определя като монотонна, но не в отрицателен смисъл, макар че има някои моменти, които ми бяха излишни. Краят е много странен, може би логичен. Някои от героите ми бяха много противоречиви в развитието си, вероятно такъв е търсеният ефект, останах с впечатление, че дори случайните неща, не са случайни  Wink Имаше моменти, които до толкова ме погнусяваха, че трябваше да затворя книгата и да продължа по-късно, но да кажем, че тук е въпрос на личен праг. В общи линии, книгата ми хареса, чете се спокойно, бавно, не създава онова усещане за забързаност, но не мога да кажа, че отива в списъка ми с любими книги. Но препоръчвам, хубава книга е.

Започнах 11/22/63 на Стивън Кинг. Трябва да си призная, колкото и да е невероятно, че до сега отбягвах Кинг, бях си навила на пръста, че не мога да го чета. Това разбира се мое мнение, е изградено изцяло от разкази на "очевидци" Laughing - всички до един негови фенове. Внимателно избирах с какво да започна и това ми се стори подходящ старт  Wink После ще прочета и всички негови класики,...ако се разберем.

И една препоръка към оформлението на темата, надявам се да не ми се разсърдите, това ми е личното усещане:
Скрит текст:
тези дълги анкети ме затрудняват с безкрайното си скролване, а по същество са ненужни. Не мисля, че на някой му носи особена информация как и кога чете множеството - легнали, седнали, с кафе, през нощта, с котка в краката... е и? Не мога да разбера целта им, наистина. Ако аз обичам да чета права, а в анкетата излезе, че най-много хора четат легнали, какво следва да направя с получената информация - да продължа да чета права или да се пробвам легнала, за да видя какво му е толкова хубавото? Имах нужда да го кажа, предполагам това е субективно усещане  Wink

Последна редакция: ср, 22 апр 2015, 11:16 от Мъ℘♥Мяɣ

# 309
  • на североизток от Рая

И една препоръка към оформлението на темата, надявам се да не ми се разсърдите, това ми е личното усещане:
Скрит текст:
тези дълги анкети ме затрудняват с безкрайното си скролване, а по същество са ненужни. Не мисля, че на някой му носи особена информация как и кога чете множеството - легнали, седнали, с кафе, през нощта, с котка в краката... е и? Не мога да разбера целта им, наистина. Ако аз обичам да чета права, а в анкетата излезе, че най-много хора четат легнали, какво следва да направя с получената информация - да продължа да чета права или да се пробвам легнала, за да видя какво му е толкова хубавото? Имах нужда да го кажа, предполагам това е субективно усещане  Wink

Ето така мисля и аз. За забава са анкетите, но аз по принцип не намирам удоволствие в какъвто и да е вид анкети. Тук дори ги намирам за ненужни и мисля като Мър. А за скролването,  ooooh!, чак не ми се влиза в темата заради това.
 Моля да ме извините и да не останете засегнати, най-малко пък Сиси, която се е нагърбила с оформлението на темите.  Peace

# 310
Аз не мисля, че идеята на анкетата е да събере статистически данни и да убеди някого да си промени позицията или мястото за четене  Wink
За мен лично беше забавна и се посмях като я четох.
А скролването ми е последният проблем, с новата визия така или иначе повече от едно мнение не ми се събира на екрана, ако си пусна подписите сигурно и едно няма да се събира Simple Smile

# 311

Скрит текст:

Ето така мисля и аз. За забава са анкетите, но аз по принцип не намирам удоволствие в какъвто и да е вид анкети. Тук дори ги намирам за ненужни и мисля като Мър. А за скролването,  ooooh!, чак не ми се влиза в темата заради това.
 Моля да ме извините и да не останете засегнати, най-малко пък Сиси, която се е нагърбила с оформлението на темите.  Peace
Въобще не се чувствам засегната, ще пиша още сега на модератор да бъде изтрита анкетата! Съгласна съм, че има нужда от скролване. Вече не помня даже как започна това с анкетите, а последната беше наистина с цел разведряване. Могат, разбира се, да се направят и по съществени анкети, но когато има нужда.

# 312
  • София
За скролирането съм съгласна - дразнещо е.

За новата визия - ето моята, чиста като сълза  Mr. Green

Скрит текст:

# 313
  • на североизток от Рая

За новата визия - ето моята, чиста като сълза  Mr. Green

Скрит текст:

И аз като лице на визията ти.  bowuu А как да направя и моята така. М?

Сиси, не занимавай модератор сега, остави така темата.  Peace

# 314
  • София
Ох, не питай, Нели... качвах разни ад-блокери на файърфокса, някакви други добавки...  ooooh!
То беше чудо преди от реклами... УжасТ! Сега не знам какво е положението с рекламите в "платформата", а и честно казано не ща и да знам  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт