В момента чета... 38

• 51 316
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Прочетох "Аленото цвете и бялото" най-накрая... Признавам, че след около 20 стр. я бях зарязала, но после като ме грабна, не можах да я оставя. Peace
Даже свалих и мини-сериала по книгата и изгледах 3 от 4-те серии на един дъх.  Laughing

Скрит текст:
Така и не разбрах нещо обаче - Шугър от какво кожно заболяване страдаше?

Сега искам още от Фейбър. "Ябълката" има ли я в електронен вариант?

"Ябълката" я намерих само на английски като я търсих наскоро. Хубаво ме подсещаш за сериала, отдавна ме чака  Simple Smile
Скрит текст:
Мисля, че Шугър имаше псориазис

# 511
Ще я потърся на английски. Благодаря!   bouquet

# 512
Довършвам "Мария Терезия". Хубаво разказана история - без клюки и пикантерии. Просто разказ за интересният живот на една императрица, майка и жена от първо лице ед. число.

"Аленото цвете" какъв тип книга е? Чудя й се от доста време  newsm78

# 513
Ценител съм на биографичните книги - в момента чета "Шантарам" - прекрасна е, без значение дали човек ще гледа на нея като на изцяло художествено произведение или автобиографичен разказ, може да намери много ценност в нея.
Предвиждам да продължа с "Годениците" на Алесандро Мандзони - за нея Верди казва, че е най-силното и стойностно четиво на всички времена.

# 514

"Аленото цвете" какъв тип книга е? Чудя й се от доста време  newsm78

Аз не мога да я определя, но както бях чела в една рецензия на "Гардиън" - това е роман, който Дикенс би написал ако можеше да говори свободно Wink
Има от всичко по малко (любов, секс, лудост, може би и малко съспенс). С една дума прилича доста на класически Викториански роман (включително и по обем), но написан на един по-модерен и разкрепостен език, през погледа на наш съвременник.

Последна редакция: ср, 06 май 2015, 22:00 от @steraki

# 515
Камино: Пътуване на духа - Шърли Маклейн

# 516
  • Пловдив
Прочетох набързо "Лео и Май" - бих я препоръчала на всеки  Peace Топла книжка с много детска мъдрост  Heart Eyes

и започнах "Белият Бим, черното ухо" - миналата година ми беше на тийн поредици, тази явно свалям възрастовата граница  Mr. Green

# 517
Чета "Поправките" на Джонатан Франзен. Не е моята книга, както се казва Simple Smile. Струва ми се нелепа на моменти. Може би абсурдът е търсен ефект. По някаква причина всичко в книгата ме дразни. Струва ми се клише - богато семейство, в което всички са нещастни; отчуждени братя и сестри; родители еснафи, които се чудят защо светът се е променил. Прилича ми на безкрайно мрънкане.... Макар че някои от терзанията на героите не са ми чужди, не мога да им съчувствам.

# 518
1001 нощ през ХХ век, или Холандската съпруга
Ерик Маккормак

Много шантаво начало, но съм заинтригувана и ще продължа. Има много интересни антропологически "подаръчета" за интересуващите се от антропология.

# 519
Прочетох Любовта единствена на Лоранс Плазне и да ви кажа,въпреки мрачното и тягосно чуство с което е пропита ми хареса. Намерих зрънце прекрасност в думите и стила на авторката, въпреки безнадежността, която лъха от нея. Хареса ми!

# 520
  • Пловдив
Започнах:

# 521
Чета Серенада на Зюлфю Ливанели. Според мен - ужасно зле написана книга. Иска ми се да проследя историята, самия сюжет е интересен, но по всяка вероятност няма да я мъча още дълго. Tired
Явно не е "моята".

# 522
Край, зарязвам "Поправките" (Франзен) - не мога да продължавам да си причинявам подобно нещо. Изпълнена съм с недоумение - кое точно й е великото на тази книга? Като гледам - поне 24 часа ще се въздържам от всякакво четене, а след това искам да намеря нещо жизнеутвърждаващо Simple Smile. Или поне някоя хубава кримка, за оправяне на вкуса  Laughing. Все по-малко разбирам културата на американците.....

# 523
  • Ямбол
Край, зарязвам "Поправките" (Франзен) - не мога да продължавам да си причинявам подобно нещо. Изпълнена съм с недоумение - кое точно й е великото на тази книга? Като гледам - поне 24 часа ще се въздържам от всякакво четене, а след това искам да намеря нещо жизнеутвърждаващо Simple Smile. Или поне някоя хубава кримка, за оправяне на вкуса  Laughing. Все по-малко разбирам културата на американците.....
Много ли беше напреднала, понеже аз успях да си изгубя много малко време и я зарязах съвсем в началото.
Подлъгах се по високата оценка в ГР на Богиня, но вече знам, че каквото харесва тя аз не го чета.

# 524
Много ли беше напреднала, понеже аз успях да си изгубя много малко време и я зарязах съвсем в началото.
Подлъгах се по високата оценка в ГР на Богиня, но вече знам, че каквото харесва тя аз не го чета.
Минах половината Simple Smile. Може би грешката ми е, че четох половин ден без прекъсване и "депресията" ми дойде в повече. И аз гледах в goodreads, определяли я за "американски роман на незнам си какво", влязла в литературния клуб на Опра (каквото и да означава това). Но най-много ми хареса определението "A seemingly unending stream of word vomit." Simple Smile Simple Smile. Чувствах се по абсолютно същия начин. Прочетох за Чип, за Гари, започнах за родителите и просто не издържах.....

Общи условия

Активация на акаунт