Препоръчайте ми книга като ...

• 155 284
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
"Майки и синове" на "Хермес" някой дали е чел?

# 601
Здравейте,в търсене съм на книга за много скъпа за мен приятелка,която живее в чужбина.Ще се радвам да ми препоръчате книга,а мнение за тази https://www.book.store.bg/p186707/kydeto-niakoga-vyrviahme-shel-vestio.html - "Където някога вървяхме" Шел Вестьо, имате ли.

# 602
Много харесвам всички книги на Джули Джеймс...може ли да ми предложите подобни?
 bouquet

# 603
Моля ви препоръчайте ми завладяващи книги за това студено време. Без трилъри и фантастика. Каквото ви дойде на ум Hug Последно четох Слугинята и Тайният живот на пчелите - нещо подобно. Слугинята много ми допадна Simple Smile
"Последна спирка Барселона", Валдана Мора. Завладяващо четиво, чете се много бързо, почти на един дъх.
П.П. Авторът е българин.
Скрит текст:
Те са шест жени, различни по възраст, националност, религия и социален статус, но и шестте имат една крайна цел - Барселона. Какво ще се случи по пътя им в купето и коя от тях ще стигне до последната спирка - Барселона. Едно дълго пътуване, което е изпълнено с много разговори, истории от истинския живот и драматична развръзка. Пътуване, което няма да забравиш.
От няколко години писателят Валдана Мора живее и твори в Кито, Еквадор. Страстен любител на пътешествията, той черпи вдъхновение за своите книги от срещите с различни хора по света. Като дългогодишен журналист, Валдана Мора, използва умението си да улови мига, да види неразказаната история в очите на човека и да я превърне в завладяващ роман.
Препоръчвам и "Най-добрата в играта" на Марио Трифонов
Представлява дневникът на една главна редакторка. Роман.
Току що я прочетох и аз, доста интригуваща, колкото повече я четеш, толкова по-интересна ти става...

Скрит текст:
Животът на най-добрата в играта е коктейл от:
- желязо и кадифе - равни количества
- две деления любов
- доза самочувствие
- щипка ексцентричност
- сервиран в кристална чаша със самоирония

София, офисът на модно списание, главен редактор – жена! Зара е силна, уверена, умна – знае и може. Ежедневието й минава между интервюта и ревюта, снимки и срещи, коктейли и...парвенюта! Предизвиква завист и страхопочитание сред колегите и шефовете си! За тях е Проклетата кучка! За бившия - Отмъстителната кучка! А самата тя твърди, че е Повелителката на цялата глутница.
За приятелите - ранима и нуждаеща се от подкрепа жена, която е готова да се довери на звездите и дори на една калинка, за да я отведат до любовта...
Иронично-романтична история, която би могла да се случи и на вас!
Марио Трифонов е филолог по образование, журналист по професия и г(р)афоман по душа.
Обича шаха, не обича калинките.
Роден в София през миналия век под знака на Скорпиона. Отраснал в зрелия социализъм и поради тази причина е убеден, че е все(странно) развита личност. Работил е в телевизиите "Триада", "Евроком" и "7 дни", в радиата "Атлантик" и "NET". Бил е главен редактор на дамските списания "BEAUTY", "За жената", "На живо". В момента е главен редактор на мъжкото списание "Mr. BiG". За тази книга се е вдъхновил от героите и антигероите на нашето време. Вярва в това, че всеки човек трябва да има вяра, бронирана здраво в гърдите, която обаче не е нужно да бъде изпробвана с бронебойни патрони. Мечтае си тази книга да се хареса и да му се наложи да напише продължението й.

"Жените трябва да бъдат разбирани, за да бъдат обичани!" - Марио Трифонов

# 604
Момичета, и аз ида за саги ала Форсайтови, Каин и Авел, такова ми се чете.

# 605
Момичета, и аз ида за саги ала Форсайтови, Каин и Авел, такова ми се чете.
"Трилогия Бьорндал"; "Богат, беден", "Просяк, крадец", "Луси Краун" и "Хляб по водите" - Ъруин Шоу; "Ейглетиерови" - Анри Троая; "На изток от рая" - Стайнбек; трилогията на Исабел Алиенде.

# 606
Систем, благоадря, само Стейнбек съм чела, тегля на ред bouquet

Тегля трънки, в Читанка няма трилогията на Алиенде и "Ейглетиерови"
Някой да ги има  случайно да ми ги парти? Всичко става без Пдф.

Последна редакция: ср, 16 ное 2016, 22:30 от JACKLIN*

# 607
В Читанка на Алиенде виждам "Къщата на духовете".
https://chitanka.info/text/14763-kyshtata-na-duhovete
 Останалите две - "Дъщеря на съдбата" и "Портрет в сепия" не съм ги срещала онлайн, но те могат да се четат и самостоятелно и ако първата ти звучи добре, можеш да започнеш нея.

# 608
  • София
Систем, благоадря, само Стейнбек съм чела, тегля на ред bouquet

Тегля трънки, в Читанка няма трилогията на Алиенде и "Ейглетиерови"
Някой да ги има  случайно да ми ги парти? Всичко става без Пдф.

Ако имаш фейсбук, има група - Безплатни електрони книги, там мисля, че ги има и трите на Алиенде, но не знам в какъв формат, май epub.

# 609
Изпратиха ми ги, но ще погледна групата, може да си харесам друго нещо, благодаря!

# 610
Ейглетиерови е любима моя книга, която знам почти наизуст. Много съм благодарна на една жена, която ми я препоръча в библиотека, когато бях на 14. Преди може би 10 години я видях преиздадена в книжарница и си купих трилогията. И сега периодично си я препрочитам. Жалко, че не се сещам за никоя друга книга, която може да е аналог на Ейглетиерови.
Не мисля, че може да се намери в друг формат, освен хартиен.

# 611
Ейглетиерови е любима моя книга, която знам почти наизуст. Много съм благодарна на една жена, която ми я препоръча в библиотека, когато бях на 14. Преди може би 10 години я видях преиздадена в книжарница и си купих трилогията. И сега периодично си я препрочитам. Жалко, че не се сещам за никоя друга книга, която може да е аналог на Ейглетиерови.
Не мисля, че може да се намери в друг формат, освен хартиен.

Има я в МБ Peace Поисках ги и трите и скоро ще ми ги изпратят, надявам се.

# 612
Много се радвам. 😀 Но какво е МБ? Аз използвам само Читанка и rulit.

# 613
  • София
1. Общуване, социални контакти, приятели... връзка.
Чел съм от няколко книги (само една докрай) и ще се радвам да препоръчате нещо добро, последната която опитах да зачета едва и две страници преминах и я оставих.
Нещо социализацията ми куца, както и общуването, особено с група от хора.

2. Синонимен речник, който да може да ми помогне за увеличаването на речниковия запас, по възможност и с остарели думи, като те да са опоменати. На Хейзел имаше едно солидно издание, но не го намирам по книжарниците.

3. Търся нещо интересно за някой учен, сещам се за Айнщайн - ИК Рива (от Айзъксън) но е изчерпана...
на Илон Мъск биото, може би и Иноваторите.

Също и сборная - с истории на успели хора?

# 614
Много се радвам. 😀 Но какво е МБ? Аз използвам само Читанка и rulit.

От телефона ми е трудно, но потърси темата в този подфорум - Mailbooks. Има много нови книги, които не могат да се намерят в други сайтове.

Общи условия

Активация на акаунт