Искам да кажа ... (32)_13.04-19.04

• 49 989
  • 1 499
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Ооооо, любимите ми френски приказки! Изчезна ми някъде книгата, а беше просто страхотна! А как се казваше сърната в прикаКата за Русокоска и котарака Хубавелко?

Добринка е сърната.

Оооо, Добринка беше, наистина. Благодаря Онна  Hug Сега потърсих книгата и се оказа, че я има. Току-що я поръчах.
И според мен си пусни изследвания за кърлежа. Ако не се е забил, нямаше да е червено петънцето. Да не се е откъснала главичката? Оф, нали моята фобия са кърлежите, та ... сега дебна две мънички петънца на крака на ММ да не би да са от кърлеж Blush
Чек, пиши как е детето после. Дано бързо се оправи очето.
Жаки, как си? Спокойна ли си? То всъщност като те прочетох колко работа ще имаш, няма да ти остане много време за мислене. Колко време няма да го има ТМ?
Тонка, купи на детето таблет, ако решиш, ама задължително обясни, че ти и баща й сте й го купили. Въпреки че това е една от грешките, които отчитам за себе си, че много рано им подарихме таблети и телефони.
А относно раниците - гледай и такива с колела за дърпане. Голямата имаше страхотна лилава на Китита с много сладка дръжка. Много по-удобно им е и не се налага да носят тежко.

# 781
  • дядовата ръкавичка
Онна, то беше преди 3-4 години, та съм позабравила, но в общи линии: Имаше занимания за две групи 7-10 годишни и 11-14 г. Лагерът е за 1 седмица - от 10.00 до 16.00 ч., ако не се лъжа, и се провежда в сградата на Екологичния център, който се намира по-близо до входа откъм Симеоновско шосе. Имат разнообразни занимания: игри, лекции, рисунки, викторини, ориентиране, грижат се за животинките, които са в центъра. Влизат и в клетки на други животни. Момичетата, които работят там са много симпатични, канят и външни лектори. Ако детето има интерес към животните и природата ще му бъде много приятно. Ето, намерих инфо:
http://www.zoosofia.eu/

Трябва да се обадиш, в началото на деня, в който започва записването, защото местата се изчерпват бързо. А, сега видях, че става само на място, преди можеше да се запишеш и по телефон.

# 782
  • София
Онна, става дума за размери 36x32x19 см. Не са ли малки? Нищо не разбирам.
Раниците са на фирма Belmil.

Така дали става (махнете паузата преди .com)
http://corecombg. com/product/40248/belmil-uchenicheska-ranitsa-butterfly-shining-2015.html
Видях ги Peace Реални размери от раницата на моя син ще мога да снема утре като се върне с нея. Сега се опитвах да си представя тези размери и сякаш неговата е по-висока Thinking В училището в което ще бъде Кати всеки ден ли ще развлачват пълните раници напред-назад или ще имат там шкафчета и ще се носят само в началото и в края на седмицата?

И на мен ми предстои купуване на раница това лято. Детето ходи вече 4 години все с една и съща, та ще вземем да я сменим най-накрая. Така че и аз ще разглеждам с интерес линкове за раници и дискусии ще чета, ако има. Какви раници купувате за по-големите (4-ти клас ще е той)

# 783
  • София
Тонка ,вземи раницата на Херлиц. Най-добра е и компактна.
Поръчах я!  Grinning

Онна, не знам все още в кое училище ще е Кати. Надявам се да е в желаното от нас. Нямам представа как процедират и дали разнасят раниците. Но така или иначе вече я поръчах. Надявам се, че е достатъчно висока, все пак надали ще има учебници или тетрадки по-големи от формат А4.  Thinking

# 784
  • София

Онна, не знам все още в кое училище ще е Кати. Надявам се да е в желаното от нас. Нямам представа как процедират и дали разнасят раниците. Но така или иначе вече я поръчах. Надявам се, че е достатъчно висока, все пак надали ще има учебници или тетрадки по-големи от формат А4.  Thinking
Много са им шантави форматите на учебниците и помагалата. Едно с едно не си съвпадат, че и със стандартите А5, А4 и т.н. не съвпадат баш. Може и да има някое по-голямо, но не са много такива - атласи някакви май имаше по-големи.

# 785
Тони, аз миналата година още поръчах на дъщеря ми тази раница, размерите са почти същите, така че е добре като размер.
http://www.mytoys.de/toitowear-toitowear-Schulranzenset-Princess … c.ca01.01/2507258

# 786
Нино, чак и на мен ми се приходи в зоопарка, но децата ми са големи, освен да си взема някое "под наем" да го заведа. На малката дундичка беше ли й интересно?

Да, много интересно и е на нея. Всички животни и бяха интересни. И сладоледа  Flutter  Но определено се впечатли от животните, комуникираше активно с тях  Laughing

# 787
Рамацоти, няма проблем - веднага мога да отида да купя таблет. Проблемът е, че те й бяха обещали, при това се е споменавало неведнъж.
Аз детето няма да го лъжа. Ще си й кажа, че подаръкът е от мен и татко й. Пък ако има желание да пита баба си и дядо си защо не са си спазили обещанието. И то не е като да нямат пари, че да им вляза в положението. Точно защото съм наясно с финансовото им положение, затова недоумявам как може да постъпят по този начин с единствената си внучка. Затова ме е яд, защото не мога да им проумея действията. Един ден кажат едно, на другия се извъртат на 180 градуса. Що за хора са това. Яд ме е, защото в нашата фамилия такива неща никога не е имало.
И ако не е мъжът ми да настоява да пратим детето за 3 седмици на село през лятото, нямаше изобщо да я пусна да отиде там.

Тонка, а може в момента да са затруднени финансово.
Не са. Ама тамън изобщо не са.  Peace
Много разпространен вид хора са.
Тъпото е, че комуникацията с тях би натоварила мъжа ти.
За моето дете, от една страна, ако ще се купува технологична джаджа, ще държа ние да я изберем и заплатим, за да не правим излишни компромиси. Та, все пак, заради уважението към таткото на детето ти - запази у Кати някаква доза уважение към баба й и дядо й и ѝ обяснете, че подаръкът ще си бъде от вас, защото възрастните хора не разбират от техника и може да й изберат нещо, което може да не й хареса на нея.
От друга страна - ти вече отдавна е трябвало да си си оперирала чувствата по отношение на хората, които веднъж са те разочаровали и да знаеш, че няма действия, които биха ти причинили подобни ситуации. Следващ път едва ли ще има, но отказвай категорично и ясно, че има неща, които вие и само вие можете да подарите на вашето си дете.

# 788
  • София
Леле, Тониии, то първи клас ви предстои! Първи учебен ден, лелеее, момиче, ти ще оревеш света (по себе си съдя, да не решиш, че те обиждам  Laughing).
Ох, много е вълнуващо това!

Я кажете хубав детски шампоан? На щерката са се появили едни малки крустички по главата, не знам от какво е, ама реших, че може да е от шампоана. Решила съм да купя от сухита шампоани на Lush, адски ги харесвам, макар че ми идват скъпи.

# 789
На голямата ми и трябват 3 дни на слънце и придобива един много матов тен, а е бяла. А на малкото и ден му е достатъчен на слънце и стана кафяво.
Поне 4 човек ме питаха дали е мулатче  Laughing  Явно хората се впечатляват от тия неща.

Кажи им, не, квартеронче е!

# 790
Тонка, браво на теб, бърза си. Simple Smile
Раницата е добра и стабилна, а и ще и хареса на Кати.

Аз съм в една чуденка....99% си знам решението, но все пак.
Обяви ли са конкурс в общината за позиция, за която отговарям на 100% на изискванията.
Преди 3г. ходих на подобен конкурс (всъщност 2) и нещата бяха на 100% "уредени". Реално всички останали, които се явихме....си губихме времето, но направихме масовката за легално проведен конкурс.
Сега хем ме блазни идеята да се явя....хем знам за какво става въпрос. А трябва да извадя един куп документи.

# 791
Тонка ,вземи раницата на Херлиц. Най-добра е и компактна.
Поръчах я!  Grinning

Peace Peace Peace Няма да съжаляваш, раница Herlitz е супер разумна покупка!
Синът ми има такава, четири години плътно я носи, не е мръднала, а нямаш представа какви неща е преживяла по коридорите на училището  Laughing Смяташе и тази година да я носи, и отклоняваше напъните ми да му купя нещо по-тинейджърско... Накрая я подарихме на приятелско детенце, и сега кара пета година!

# 792
Леле, Тониии, то първи клас ви предстои! Първи учебен ден, лелеее, момиче, ти ще оревеш света (по себе си съдя, да не решиш, че те обиждам  Laughing).

Я кажете хубав детски шампоан? На щерката са се появили едни малки крустички по главата, не знам от какво е, ама реших, че може да е от шампоана. Решила съм да купя от сухита шампоани на Lush, адски ги харесвам, макар че ми идват скъпи.

И аз.  Laughing Точно това си мислех преди малко (виж по-долу). Купих на пубертетката сапун и маска (за двете ни) за лице на Lush. Дадоха ми и тестер на един крем - няма и една седмица, всеки ден ми напомня да съм и го купела! Много хубаво и гладко и ставало лицето от него (което си е вярно!).

По въпроса за шампоана, купих и (на нея)  шампоан и балсам - органични, лимон. Реших тази сутрин да си измия косата с тях - ужас! Суха, хвърчи, като се видях в огледалото на работа се изплаших! По този повод мислих, че и там ще прибегна към Lush. Скъпи, скъпи, но пък са наистина органик, пък са и канадска компания.  Wink

А

# 793
  • София
Благодаря ви!
Така или иначе пише, че са спазени разните му там стандарти, така че все ще набутаме вътре учебниците.  Grinning
Кати ще подскача от радост като види, че е лилава.

Ами сега
, изобщо не става дума те да купят таблета, просто така се казва. Те искаха да дадат парите и ние да изберем.  Peace А Кати изобщо не се вълнува кой подарък от кого е, стига да получи това, което иска. Тя няма да изпадне в терзания защо аз и татко й сме й го купили, или моята майка. А и по-добре, че е така. За мен обаче е най-добре отново да се дистанцирам от свекърите. Такава порода хора са, че колкото и да се старая, няма да сме си мили едни на други.

Леле, Тониии, то първи клас ви предстои! Първи учебен ден, лелеее, момиче, ти ще оревеш света (по себе си съдя, да не решиш, че те обиждам  Laughing).
Бърди, как ще се разсърдя.  Hug Аз се чудя как ще удържа сълзите при завършването на градина, пък какво остава за тръгването на училище. Преди две нощи сънувах бала в градината и как съм се издокарала в една рокля, май с пайети беше, хаха. И се карах на мъжа ми, че е тръгнал по маратонки. Луда работа! И да не си помислите, че наистина ще се кипря като за бал, то пък и това оставаше.

Бърдс, ха дано да е добра раницата. И преди ми спрягахте тази марка тук в темата, та съм я запомнила.  Grinning

# 794
Влизат и в клетки на други животни. Момичетата, които работят там са много симпатични, канят и външни лектори. Ако детето има интерес към животните и природата ще му бъде много приятно. Ето, намерих инфо:
http://www.zoosofia.eu/

Това звучи супер интересно. Трябва да питам Кристина дали иска.
Жалко, че е само във възраст от 7 до 14 г., но мога да опитам да мина за 14 години, айде и половина, да речем  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт