Искам да кажа ... (32)_13.04-19.04

• 49 938
  • 1 499
  •   1
Отговори
# 990
Светалчо, то на всяка крачка има хиляди притеснения, но ако мислим за всеки дребен страх, няма да ни остане време да живеем, така че тези неща, които ти ги написа, съм си ги помислила, но въпреки това вероятността да не се случат е доста по-голяма и затова дадох пари на детето.
Молът им е на крачка от училището, така че след часовете дружно ще се отидат, няма неудобство с придвижването на децата, а след това отново дружно ще се приберат с метрото.
Бърдс, явно синът ти се намира в бум на растежа, помня как през летните ваканции някои момчета страшно порастваха и есенес стърчаха с по една глава над другите в класа Simple Smile
Като обсъждате килограмите - моите момчета са много тънки, високи и с дълги крайници, но откакто големият ходи редовно на футбол, заякна видимо и сега отново си е слаб, но краката и коремът му са доста мускулести. Генът им е такъв, че дебели не могат да бъдат.

# 991
Тонка, ще свикне :--). И аз вече свикнах да ги гледам.
За моят хубавец говоря, той не е много пъпчив, а и вече се бръсне (макар и не много редовно), та изглежда прилично.
Ако го хвана в настроение другата седмица ще го снимам.

# 992
  • София
Мър  Peace Гледал ги е, чел е много, той се интересува и е наясно, лекции може да изнася, но ... само на теория. Не мога да му се сърдя, защото аз съм същата (не за МД, но за сладкото например).

Тони, ние също не ходим на МД и всякакви такива, изобщо много се старая да ги храня читаво домашните ми духчета, ама ей го на. До към 5ти и малко от 6 клас дори не му давах много-много джобни, само ако излизат някъде, за училище му правех сандвич, ябълка и беше ОК. После обаче порастна и вече голяма част от решенията за живота си ги взима сам (гадост  Laughing).
Успявах и да го натисна да спортува, плуваше и играеше тенис, ама сега и това не мога, последният път като опитах, просто не отиваше на тренировките и се мотаеше из парка. Ако някой има идея как се кара близо 15-годишен мързеливец да спортува, да пише  ooooh!

# 993
Аз мисля, че спортът е лично усещане. След като като по-малък си му показала какво значи да се спортува, сега вече не зависи от теб.

# 994
  • София
Здравейте, красиви дами.   bouquet
Връщаме се от лекар, че голямата я тръшна вирус, ама от тоя гадния с високата температура и силното главоболие. Дано малкия да го пропусне. Днес от градината са в Зоологическата градина и беснеят децата.
Виждам, че интересна тема сте подхванали. Малкия ми е толкова сладко мъничко мишленце, че направо не мога да си представя как ще стане мустакат тинейджър. http://tzvety26.snimka.bg/photos-from-gsm/bebeta.857225.35231863
Голямата е ясна вече. Ама при момчетата е по-комична ситуацията. Момичетата някак по-съразмерно се развиват.
Жаки, как сте?

# 995
Цвети, многое сладък. И аз сутрин в трамвая като ги гледам тийнейджърите и се чудя как от толкова сладки дечица, стават такива мутанти.

# 996
  • София
Дам, моят и той беше много сладко хлапе  Heart Eyes
Баща му (бившият ми съпруг) добре изглежда, така че ако гледаме бащите, има шанс  Laughing
То и сега не ми е грозно детето, само е топчесто  Tired
Отивам да му предлагам да ги пращам на спорт с гаджето  hahaha Аз свекърва ли ще съм, или какво, да си го поема вече  hahaha

# 997
  • някъде ... тук ...
Бърди, няма ли някой приятел, който ходи на фитнес. Има леки програми, които стават за тинейджъри.
Моят ходеше по едно време (между 12-тата и 13-тата си година). Нямаше голям ефект, ама не беше и постоянен. Поне е нещо, освен колелото. На мен се е метнал - неспортна натура. Аз не мога да насмогна на темпото им с колелетата. Тримата с баща си въртят из Сф по 20км от парк на парк. На мен ми идва много Embarassed Дребният е жилка и топката му е постоянно в краката/ръцете. нЩе видим какъв ще стане като порасне още малко.

# 998
  • София
Ето ме и мен след очен преглед. Ако правя груби правописни грешки - в прегледа е причината да знаете. Разширяваха ми зениците и сега виждам едно такова.... никакво. Оказа се че съм свалила диоптър и то с много. От 1,25 съм слязла на 0,5  bowuu Според лекарката мога съвсем без очила да ходя, но за мой личен комфорт поне в началото да нося ако и когато реша. Окото ми било хиперкоригирано до сега и щяло да му отнеме малко време да свикне да възприема нещата нормално без ненужната корекция.

# 999
От фитнес се надявам синът ми да стои далече... Границата между здравословните тренировки и пристрастяването (със "зобенето" на добавки и т.н.) е твърде тънка и трудно различима и за големи хора, какво ли остава за все още неориентиран пубер  Crossing Arms

Принципно синът ми няма нито генетични, нито битови предпоставки за напълняване, но аз не разчитам само на това, и наблягаме много на физическите активности - и семейно, и само той с приятели.
Ходи на плуване два пъти седмично, кара много колело и ролери. Задължителните 2-3 километра пеша ежедневно... Съботно-неделни преходи в планината. Зимата - ски. Скаутски лагери поне веднъж годишно. Такива неща - хем ненатрапчиво и за удоволствие, хем полезно.

Честно казано, аз много исках да се занимава сериозно със спорт (даже и спорт бях избрала  Embarassed ), но той просто не е спортен тип и няма необходимите упоритост, последователност и дисциплина за сериозни тренировки. Затова се спряхме на варианта - разнообразни дейности за удоволствие. Засега работи този вариант.

# 1 000
Мър  Peace Гледал ги е, чел е много, той се интересува и е наясно, лекции може да изнася, но ... само на теория. Не мога да му се сърдя, защото аз съм същата (не за МД, но за сладкото например).

Тони, ние също не ходим на МД и всякакви такива, изобщо много се старая да ги храня читаво домашните ми духчета, ама ей го на. До към 5ти и малко от 6 клас дори не му давах много-много джобни, само ако излизат някъде, за училище му правех сандвич, ябълка и беше ОК. После обаче порастна и вече голяма част от решенията за живота си ги взима сам (гадост  Laughing).
Успявах и да го натисна да спортува, плуваше и играеше тенис, ама сега и това не мога, последният път като опитах, просто не отиваше на тренировките и се мотаеше из парка. Ако някой има идея как се кара близо 15-годишен мързеливец да спортува, да пише  ooooh!

Бърди, моят сам се надъха някак.  записахме го на таекуондо когато беше на 7 и от там тръгна. Сега се храни само здравословно. Яде боклуци веднъж на два месеца, ако излиза с приятели.

# 1 001
  • София
Акаша, моята дъщеря плаче вече трета година в градината  Hug
Синът ми стана на десет, освен, че са му вмирисани краката от маратонките, все още няма признаци за възмажаване. За здравословното хранене вече даже не ми се приказва, само дебне да е сам и веднага се е сдобил с пакетче чипс, бестини или някакъв друг боклук.

# 1 002
От фитнес се надявам синът ми да стои далече... Границата между здравословните тренировки и пристрастяването (със "зобенето" на добавки и т.н.) е твърде тънка и трудно различима и за големи хора, какво ли остава за все още неориентиран пубер  Crossing Arms

Не +1, ами +1000! (може да се чете и като хиляда факториел - закачка за математичките в темата Wink )
Не само това, което си написала, но и тази форма, която се придобива във фитнеса е нефункционална и не може да се сравни с начина, който ходенето в планината оформя тялото.
Много исках синът ми да ходи на плуване, личната лекарка също препоръчва, но то като каже не и няма надвиване на тоя инат. До миналата година ходеше на летни лагери в планината, но тази година се е заинатил и не ще и да чуе, забил е копитата в земята и не отстъпва. Казвам му, че тази година ще са на палатки, а то не ще и да чуе, искал си хотел с вана в банята, егати претенциите.

# 1 003
  • София
Благодаря ви за коментарите, момичета, от сърце.
Аз каквото мога правя и ще правя, на тази възраст повече разчитам на това, което съм вкарала първите 7 / 10 / 14 години Simple Smile
Много грешки съм правила в отглеждането му, много съм се старала после да се променим, сега съпругът ми влияе на всички ни много добре - много е активен и ни действа всички подред  Laughing

# 1 004
Много грешки съм правила в отглеждането му, много съм се старала после да се променим, сега съпругът ми влияе на всички ни много добре - много е активен и ни действа всички подред  Laughing

Това с грешките е толкова относително  Whistling . Пък и се случва неща, които в един момент се отчитат като грешки, да се окажат добър избор на по-късен етап. Аз гледам много-много да не се втелясвам, защото човек никога не знае какви изненади може да му сервира животът, от всякакво естество, и когато най-малко го очаква. Трябва да сме гъвкави по принцип, а като родители - още повече.
Затова правя каквото считам за необходимо и правилно в момента, пък след време ако се окаже, че съм сгрешила - да ходи на терапия  Wink

Общи условия

Активация на акаунт