Искам да кажа ... (32)_13.04-19.04

• 49 853
  • 1 499
  •   1
Отговори
# 1 095
  • Пазете Гор
Възможни са опарвания при рязане на коприва с най-тънките полиетиленови ръкавици. Може да се слагат по няколко едни връз други, ама не е удобно. Ръкавиците, които се предлагат в ДМ са най-сгодни за тая работа. Предлагам и следния мързелив вариант - изплакнете я в най-големия си гевгир и я нарежете вътре в него с домакинска (или обикновена, но по-ячка) ножица. После се задушава в малко масло, посолява се и нататък се готви каквото ви душата жадува. Тънки гозби са охлюви с малко ориз връз копривено канапе, паста с коприва, баница с коприва.

# 1 096
Обожавам коприва. Прияде ми се докато бях бременна, та едвам намериха. Добре, че имам баба, която се оправя в тскива стресови ситуации  Laughing
Нино, голям смях с тоз Муцко  hahaha

# 1 097
  • ту тук, ту там
ЕлиТ, нищо определено, набелязала съм си разни дреболийки, ама нищо важно. Просто ми е залипсвала Икеа, цяла зима не съм била!  Crazy
Щеше да е хубаво да се разходим заедно!  Hug
Ех, да имах неограничен бюджет, бих ги изкупила и аз тези магазини, ама тцъ!
А иначе като вляза в Мол и ме хваща клаустрофобия, не понасям глъчката и силната музика!

# 1 098
Благодаря , Куркума. Остава сега да намеря коприва. Ръкавици имам.
П.п  Винаги съм се чудела защо  си избрал точно куркума. Подправката не  е българска май, а ти звучиш толкова  .....нашенски Simple Smile Peace

# 1 099
Аз съм специалист на каша от коприва с орехи. Много съм добра Simple Smile
Би ли дала рецептата си Blush
Пускам си Нова и ..... някакво цигане вие снага пред Кулезич ooooh!

# 1 100
За мляко се сетих че говорехте вчера, бих препоръчала  млеката на Вършец. Имат фирмени магазини, мъжа ми купува от известно време от тях и са добри. Киселото се разваля в хладилника за три дни.

# 1 101
Добро утро! Coffee

Наспах се, закусих и сега си допивам кафето. Смятам да изпия още едно и да се поизлежавам още малко. Рано е за излизане.

Хубав уикенд на всички!

# 1 102
  • Пазете Гор
Като съм подкарал за треволяци - сега е сезонът на левурдата, или див чесън. Той се намира малко по-сложно от копривата, ама го има и по магазини и пазари. Та салата от него - с цедено мляко и няколко стърготини краставица спокойно биха могла да бъдат поднесени и на короновани особи.

Скоро по градините ще има излишък на зелен лук - и може да се направи пролетна лучена супа, с агнешко или без. Върви с девесил, кояйто също сега избуява.

П.П.

... П.п  Винаги съм се чудела защо  си избрал точно куркума. Подправката не  е българска май, а ти звучиш толкова  .....нашенски Simple Smile Peace
И аз се чудя често. На времето се бях поувлякъл по индийската кухня, та затова може би. От много време обмислям и това лято ще се ребрандирам, както му казват в БутрОинци. И не, няма да се нарека гьозум.

# 1 103
  • някъде ... тук ...
Леордата (така го знам аз) по това време много се береше по Илчов баир. Що леорда съм брала като дете  Simple Smile беше ни основна салата по Великден и Гергьовден. Сега сигурно още има из гората.

# 1 104
  • Ямбол
Куркума, Магданоз повече ще ти отива, хем е и за мъжка сила.

# 1 105
  • ту тук, ту там
И аз леорда го знам, досега не познавах някого, който не е от моя край, а го нарича леорда!  Laughing
Има цели поляни при нас, ама аз много-много не я ям. Лапад също не обичам особено, но останалите зелении - коприва, киселец, спанак- обожавам!
Като казах спанак и се сетих - вчера ядох страхотна салата в Хепи - със суров спанак и киноа. Ще пробвам да си я направя у дома. Киноа досега не бях опитвала, но ще си купя днес само заради тази салата!

# 1 106
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Предполагам, че е тъп въпрос - но: мирише ли на чесън левурдата?
Защото имам проблем с миризмата на чесън...

# 1 107
  • някъде ... тук ...
Елени, аз си написах от къде съм, ама ни родителите ми, ни другите ми роднини са от там. Може и затова да е. Никога и не съм говорила по "шумненски" Simple Smile

Магданоз ми звучи претенциозно някак, не знам защо. Свикнала съм с Куркума.

Остава дъх на чесън, Светълчо. Обичам леорда, но гледам да е омешана с други зелении, че и стомах ме боли от прекаляване с чеснови продукти.

# 1 108
  • на североизток от Рая
Леордата (така го знам аз) по това време много се береше по Илчов баир. Що леорда съм брала като дете  Simple Smile беше ни основна салата по Великден и Гергьовден. Сега сигурно още има из гората.

Елит, ела да берем. Тъкмо съм под Илчов баир аз. А ти къде беше? У мое село ли си? Rolling Eyes

Елит, писали сме заедно.  Hug

А как се говори по шумненски?  Mr. Green

# 1 109
Светълчо, на мен левурдата ми мирише.

Салатата със спанак и киноа е чудна. Laughing Обаче не може да се сравнява с любимата ми каша от коприва, със сирене и орехови ядки.

Общи условия

Активация на акаунт