НВ-ВМХ, част 88 - за здравословното хранене

• 42 441
  • 710
  •   1
Отговори
# 180
Някой използва ли джинджифил? Аз си купих корени и се чудя какво да ги правя. Отделно си взех чай, който си е лютичък.

# 181
Джия   Heart Eyes аз си правя чай от джинджифил, но ми е доста лют. Друго незнам какво може да се прави от него  Blush.....

# 182
  • SA
И аз правя чай с джинджифил. Харесва ми даже да е по-лют и слагам повечко настърган джинджифил, а преди пиене добавям лимонов сок.

# 183
Момичета, моля да ми помогнете малко за изготвяне на дневно меню /примерно/ за кърмачки. Аз, животи и здраве  имам още няколко седмици до този момент, но ми се иска да започна прилагането на режима още преди да родя, за да посвикне организма, и да не ми е после стресова промяната.
Месо започнах, вече да ям, но към рибата имам все още непоносимост.  Сложно ми е да се ориентирам понеже аз преди бях изключила почти изцяло млечните /от време на време моцарела ядях/ не консумирах и плодове, ядки също. Сега тези продукти ще трябва някак да участват в менюто, но в количества да не пречат на ослабването, което ще трябва да е около 20 кг, същевременно пък да се запази и лактацията...Наистина малко съм объркана и не успявам да си го представя... Rolling Eyes

Пропуснах и нещо друго, докато кърмя ще трябва да се въздържам от морските дарове тъй като ги водят потенциален алерген, а те ми бяха основни в менюто преди, много ги обичай и страхотно ми се отразяваха.

# 184
  • n/a
Точно еднокилограмовите кофи имах предвид.
Тя е 20%. Определено има разлика с малките
разфасовки - като вкус и консистенция. Поня-
кога една кофа свършваме за ден-два  Laughing .

# 185
Беба, мисля, че по време на кърменето можеш да се храниш така, както би се хранила и ако не кърмиш. Само трябва да гледаш да си набавяш достатъчно калории, а и въглехидратите спокойно може да са повече. Но не мисля, че трябва непременно да включваш храни, които по някаква причина си избягвала преди това.

# 186
Ами моето меню преди да забременея изглеждаше така:
Закуска- не закусвам, изяждах само една супена лъжица кокосово масло.
Обяд- пилешко филе около 150 грама и 200 грама салата.
Вечеря- бъркани яйца с масло, бекон на грил със салата, морски дарове задушени с масло и салата, риба и салата, дреболии /пилешки, патешки, свински/ със салата или салата капрезе.

Общо взето това ядях, мисля няма да ми е достатъчно... Thinking

# 187
Джинджифил съм слагала ситно настърган в някаква супа, но не съм сигурна в коя. Май в австрийската зимна супа с праз и кайма. Много приятно леко люти при сдъвкване.

# 188
Беба, първите месеци кърмеща жена харчи много повече калории; чела съм, че може да се говори до 1000 калории + спрямо нормално ежедневие.

# 189
Джинджифила ситно нарязан може да се слага в супи, повечето манджи. Аз го слагам и когато правя нещо в йенска, както и във фреша от моркови    Laughing Доста е полезен.
Онзи ден дори хапвах сушен джинджифил (захаросан  Rolling Eyes) ама доста лютеше.

# 190
Беба, първите месеци кърмеща жена харчи много повече калории; чела съм, че може да се говори до 1000 калории + спрямо нормално ежедневие.

Да, обаче за да отслабвам трябва да приемам по-малко отколкото изразходвам, ако приемам достатъчно няма да напълнявам, но пък няма и да започна да отслабвам, пък аз честно казано искам нещата да се случват относително бързо, и то да започне веднага, в смисъл не си давам срок от няколко месеца и чак  после да започвам. Искам бързо да придобия някакъв поносим вид, това от една страна, от друга страшно неподходящо се храня цялата си бременност и не се чувствам добре, аз когато съм на режима се усещам с повече енергия, по-леко спя, няма подпухналост...задържане на вода абе всичко  това, което си го знаем Simple Smile

# 191
  • Пловдив
беба28, по-добре не си поставяй такива цели! От личен опит знам, че след всяка бременност тялото се чувства различно и влиза за различно време в ритъм. И да ядеш 1000 калории на ден, няма никаква гаранция, че ще отслабваш. Поради стреса, недоспиването, хормоните и т.н. А можеш да ядеш и по 3000 калории на ден и пак да отслабваш. Случаи всякакви. Какъв точно ще е твоят, няма как да се знае. Аз лично, като знам колко са стресирани психиката и тялото на жената след бременността и раждането, не бих си поставяла такива цели, понеже непостигането им с желаното темпо само ще ти донесе разочарование и още повече стрес. А кой знае - може да има и негативен ефект, да те тласне към нережимно хранене и да влезеш в някакъв омагьосан кръг.
Така че, когато родиш, просто започни да се храниш режимно и не го мисли много-много в детайлите. Тялото само ще си покаже дали има нужда от повече храна, или не.  Peace Възможно е да си по-гладна, а може и да не си. С голямата кърмих само 3.5 месеца, но ядях и след това по много. Отслабнах после обаче много бързо и без ограничения и диети. Малката кърмих 1 година и 2 месеца, апетитът ми си беше нормален. Нищо не свалих обаче буквално, докато кърмех. Отслабнах после с 90-дневната диета.

# 192
Беба, ти си още бременна нали? А режимна ли беше по време на бременността или не? Питам защото аз съю бременна в момента и се опитвам да съм режимна...

# 193
Беба, ти си още бременна нали? А режимна ли беше по време на бременността или не? Питам защото аз съю бременна в момента и се опитвам да съм режимна...

Бременна съм и изобщо не успявам да се придържам към режима, съвсем до скоро не вкусвах месо и яйца, риба все още не мога. Поради проблеми със стомаха и зеленчуци не ми понасят и съм предимно на въглехидрати. Резултатът е +20 кг /може и повече да са станали не смея да се претегля/

# 194
Хубава статия на Лазар Радков за магнезия (май дори е пускана тук, може би дори от мен Embarassed): http://www.livetolift.com/2013/06/24/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1 … 0%B7%D0%B8%D0%B9/

Беба, не се притеснявай сега и не се стреми да отслабваш директно след раждането, защото според мен ще си навредиш. Embarassed Когато се върнеш към нормално хранене, вероятно ще стане от само себе си. Но наистина трябва да приемаш достатъчно калории.

Общи условия

Активация на акаунт