НВ-ВМХ, част 88 - за здравословното хранене

  • 42 100
  • 710
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 599
Привет момичета, записвам се да Ви следя  Peace
Проявявам интерес особен към този режим, започвала съм го не веднъж и два, но все нещо се обърква....
Сега обаче съм бременна и килограмите взеха да растат много  Tired, спортувам си но въпреки това Sad
Вие какво мислите за режима и бременност, съвместими ли са ??? Съжалявам ако се е дискотирало много пъти  Embarassed

# 166
  • Мнения: 1 167
Здравейте. Вчера бях на дерматолог и ми взе проба от екземата, за да се увери че не е гъбично.

Предписа ми стероиден крем, само че по-силен от предишния.
Трябва да чакам писмо от болницата, където ще ходя да ми правят тестове.
След три седмици пак ще ходя при същият дерматолог, да види дали има подобрение от крема.

Напоследък си правя една любима салата. Е, ако разрязването на половин краставица на четири и едно авокадо на две, може да се нарече салата де.  Laughing Добавям единствено сол. Супер свежо се получава, като комбинация. Преди мачках авокадото с домати, сол и лимонов сок, но сега след като ги избягвам, намирам тази комбинация за по успешна. Препоръчвам.

Следя редовно групата zero carbs и лека полека намалям продуктите, които консумирам. Не знам защо, но ме блазни това еднообразно хранене.  Доста интересни неща споделят там.

# 167
  • Мнения: 6 425
Дано да имаш подобрение, Джия! Hug

# 168
  • София
  • Мнения: 1 047
Джия ме подсети за една много любима салата (ползвам я за основно ядене обаче) : краставица, авокадо, малко лимон и сол и извара  Peace Домати само лятото купувам, но краставици и сега мога да прекарам  Grinning

# 169
  • Мнения: 5 776
Момичета, някой ще ми припомни ли какво точно трябваше да е съотношението на нутриентите? Благодаря   bouquet

# 170
  • Мнения: 5 681
А авокадо откъде взимате? Взимата взимах от Лидъл, даже и си засадих една семка, изкара листа като длан  Mr. Green Ама сега никъде не намирам.

# 171
  • София
  • Мнения: 1 047
И аз от Лидъл, но не винаги е хубаво  Confused В неделя гледах последно, имаше и намаление, но бяха твърди като гранати и се отказах  Rolling Eyes

# 172
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 21 669
И аз от Лидъл, но не винаги е хубаво  Confused В неделя гледах последно, имаше и намаление, но бяха твърди като гранати и се отказах  Rolling Eyes

Е, те могат да се оставят на топло да узреят  Thinking

# 173
  • Мнения: 5 681
При нас в Лидъл пък няма  Confused Видях наскоро само в Пени, но бяха малки като картофчета, а цените - високи.

Иначе наистина си узряват като си поседят.  Simple Smile

# 174
  • Мнения: X
Вчера си взех от Лидл авокадо. Много вкусно се оказа.

# 175
  • Мнения: 5 776
Аз временно спрях авокадото, незнайно защо, цената му се удвои и вече гони 6€ килограма  Crazy
Ако е твърдо го оставям в купата с бананите на децата, обикновено до 2-3 дена е готово за консумация  Peace

# 176
  • Мнения: 836
Аз авокадото само твърдо го купувам и след това чакам да си поомекне. Няколко пъти по-мекото което взимах се оказваше почерняло вътре и от тогава така процедирам.

Блеки, от както съм на режима ям по-солено без да го целя. Даже не бях забелязала, но понеже все правех забележки на родителите си че много солят, та им направи впечатление на хората  Simple Smile Сега съм си купила обикновена, морска и хималайска сол и ги редувам, соля с която хвана.

И да се похваля, днес най-после успях да си купя овче прясно мляко и си заквасих кисело. Нямам търпение до утре ммм. Тази година за първи път си правя, дано да стане добре. Миналата година си правех и крема сирене от овчето мляко и го предпочитам пред готови такива или сметана. На нашия пазар хубава сметана май няма, ама си купувам от време на време за разнообразие.

Последно взимах на Родопея 20%. На вкус са я докарали, но има неподходящи неща в нея със сигурност. Преди  време купувах и от тази на Габрово милк 35% от метро, но и тя ми е съмнителна. А и е само в разфасовка от 1кг до колкото си спомням при нас и трябва да бързаш да я хапнеш.

Ох, много дълго стана, ама се сетих нещо друго. Преди няколко дни, когато беше по-топло времето варих вечерта едно прясно мляко и го оставих на терасата до сутринта. Като тръгнах да го прибирам установих, че се е разделило на нещо като суроватка и сметана. Не се е проварило т.е не е станало на извара. Точно като сметана си е. Миналата година пак така се получи веднъж и четох за някаква руска рецепта за правене на сметана по този начин. Тогава се чудех дали да го хвърлям, но се оказа голяма вкусотия. Но все случайно ми се получава. Не съм пробвала нарочно да го оставям млякото на стайна температура да пробвам дали ще се получи. Някой правил ли е по този начин сметана?

Последна редакция: ср, 22 апр 2015, 15:42 от z.2012

# 177
  • SA
  • Мнения: 3 350
Ох, авокадо навсякъде почти добавям аз, много ми е любимо.  Embarassed
Тук сега му е сезона и е доста евтино, последно купих пакет 1,5 кг за около 1,5 $.
мαрия, белтъците е добре да са 20-30% от калориите, мазнините - 60-70%, въглехидратите -10-20%. Ориентировъчни са тези проценти, всеки решава какви са най-подходящи в неговия случай.

# 178
  • Мнения: 5 776
Благодаря Кам, нещо подобно помнех и аз, но не бях сигурна   bouquet
Въглехидратите ги държа ниско, обаче протеина ми обикновено е горе долу колкото и мазнините. Преди не си давах сметка, но най накрая се наканих да се логна във фитнеспала и да ги следя по-изкъсо  Grinning

# 179
  • In transit
  • Мнения: 14 219
Авокадо ще има от утре в Пикадили/Карфур на промоция.

А заквасена сметана харесвам една пак е Пилос, ама е в големи кофи по 1кг, тя е румънска. Мисля, че беше 10-12% масленост и е много хубава.

Общи условия

Активация на акаунт