НВ-ВМХ, част 88 - за здравословното хранене

• 42 073
  • 710
  •   1
Отговори
# 135
  • In transit
Аз преди време купувах от аптеката магнезий на Джеймисън.
Таблетки по 100мг  елементарен магнезий, 100 броя около 10 лева.
Съжалявам, че не мога да дам линк, но ме притесняваше дали се усвоява добре в този вид.
Пиех по 4-5 таблетки вечер и си ме отпускаше. Аз приемам магнезия за релакс и по-добър сън Simple Smile

Виви, продават у нас на Нау витамин К2, МК7 100 микрограма. Но е скъпичък, 60бр, 51лв.
Сега го гледах бб-тийм. Състава иначе май е добър  newsm78

Юхуу!!! Да си го боднат на шапката! Аз си го поръчвам от Айхърб-а него.
За магнезия говоря, че не намирам смисъл да се поръчва от там , защото и тук вече има хубави магнезиеви препарати на нормални цени.

Вивиан, а К2 колко излиза от Айхърб?

12$ e, по 2 лв да го обърнеш курса пак идва почти на 1/3 от цената в БГ.  Crossing Arms

Скрит текст:
иначе съм говорила с вносителите на Нау в БГ за отстъпки, искат да направиш покупка за над 500лв мисля, за да ти направят 20% ....че аз няма магазин да зареждам я.
Вив, много ми хареса това за шапката  Joy Joy

# 136
Тета, този витамин К2 на Хая изглежда ОК.

# 137
Тета, този витамин К2 на Хая изглежда ОК.

Шоки, благодаря  bouquet
 Понеже тези Хая лабс ги чувам за първи път, реших да се допитам Blush

# 138
Привет и от мен.На новодошлите момичета ще кажа добре дошли и да ви четат /и аз правя същото / -много сте надъхващи и - поне на мен ми действате стимулиращо .Аз още няма крампи и още се ослушвам и не съм започнала да пия никакви добавки/освен вит.С/.

# 139
Никол, по принцип към храненето не е необходимо да приемаш добавки, дори вит. Ц, освен ако нямаш някакви конкретни проблеми. Вярно, че съм писала на първа страница за добавки, които са хубави и често се препоръчват, вкл. от авторите, които пишат за НВ-ВМХ, но това не означава, че са задължителни.

# 140
Точно скролвах, за да питам защо всички пият магнезий и да не би този режим да има липси на някои елементи и да трябва да се набавят допълнително Thinking newsm78

# 141
Аз също все още не съм започнала да пия никакви витамини.
На лято се надявам да си дойда до Бг и тогава ще пусна изследване за витамин Д и ако се налага ще започна да приемам...

# 142
Не става въпрос за липси, напротив. Peace Тези добавки, които са описани на първа страница в скрит текст, са често споменавани от авторите, които пишат за нашия режим, а и не само от тях, а като цяло от много автори. И са микроелементи, които иначе трудно се набавят. Не ми се пише отново цял ферман, но при всички положения добавките не са задължителни. А това е изключително балансирано хранене от гледна точка на набавяне на необходимите вещества. Много хора не знаят, че животинските продукти са всъщност най-богатите на всякакви витамини и минерали. А от растителните зеленчуците на практика осигуряват всичко необходимо, което може да се срещне само в растителен източник, дори да не се консумират никакви плодове.

Бутински, сега се замислих за твоите крампи: откакто си на режима ли са се появили? Ако е така и ако доста си ограничила въглехидратите, е възможно просто да ти трябва повече сол - това е често срещан ефект в първоначалния период след преминаване към НВ-ВМХ. Ти каза, че си свалила вече 5 кг, което не е малко, така че може проблемът да е този - изхвърляш прекалено много електролити. Затова започни да солиш храната повече. А в Швеция, за да се набави и калият в по-големи количества, не само натрият, препоръчват направо да се разтваря по около половин лъжичка калиево-натриева сол в чаша вода и да се изпива веднъж или два пъти на ден. Под калиево-натриева имам предвид диетичните видове сол, които са 50:50 калиев и натриев хлорид.

# 143
Шоко, крампите си ги имам отпреди режима.

# 144
Значи пробвай с повече магнезий.

# 145
Да питам, защото четох, че първите дни се отделяла повече вода, възможно ли е от това вече втори ден да ме свиват бъбреците? Не остра, а тъпа болка и не постоянно.

# 146
Не би трябвало да те свиват бъбреците. Embarassed Сигурно има друга причина.

# 147
Благодаря за новата тема.Не мога да ви изчета.Благодаря и  за превода на филма.Много просто и синтезирано е презентирано този вид хранене.Имаше изказвания и от хора, които не се хранят по този начин.Не е едностранен погледа и дори имаше извинение.Допадна ми.Още веднъж благодаря  Hug
Искам да попитам за качествена марка заквасена сметана? По принцип си цедя домашно квасено мляко, но не винаги ни стига, защото всички много го обичат.И за ужас на околните децата ми си хапват чисто масло от пактчето.Ръбват си.Ще ви спестя цялата тирада относно това колко лошо ги храня  Laughing
И да попитам дали да си пусна изследвания за холестерола в процеса на отслабване? Скоро ще си пускам хормони за щитовидната и се замислих дали да не пусна и др.Преди режима холестерола ми беше на горната граница заради хашимотото, триглицеридите бяха в норма, но съотношението LDL/HDL не беше добро.Смъкнала съм около 21 кг, но имам още доста за сваляне и се чудя  Thinking

# 148
  • Варна
Размишлявах върху ситуацията с бързото качване на кг и положените усилия да сваля тегло и заключих, че най-доброто за мен е да си продължа мазния диет, но по-изчистен, с минимум млечни.
Бях чела една книга за хранене според генотипа на д-р Д`Адамо, където се оказа, че храните за моя генотип се припокриват с ВМ НВД с леки изключения в зърнените храни. Та всичко сочи, че аз съм една мазна дама на мазна програма, а и като си спомня преди и след как стоят нещата няма съмнение, че трябва да си понеса отговорността и на диетата да си продължа. А че има стрес има, има и медикаменти, които повишават апетита и удебеляват телесото, но ще се боря.
Искам да ви кажа, че пия една шепа добавки - кверцетин, ресвератрол, алфа липоева киселина, спирулина, рибено масло, масло от вечерна иглика, мултивитамини и магнезий с калций. И когато се сетя вигантол. Наливам и зелен чай, мате и кафета. Ще светна скоро.  Hug

# 149
  • SA
Fioren, за изследванията на холестерол и триглицериди - пусни си, ако ти е любопитно какви промени са настъпили. Просто не се стряскай, ако не са съвсем нормални. Като си мисля за твоя случай - самият факт, че си свалила толкова много килограми и се чувстваш добре, е показателен, че си намалила значително риска си от сърдечно-съдови заболявания в бъдеще, а и на редица други хронични болести. Обаче някак се е възприело отдавна, че холестеролът е главния враг и не се обръща внимание на видимите с просто око неща. Аз и преди съм писала тук за един наш познат с екстремно затлъстяване, диабет, подагра и целия спектър от свързани болести. Но пие статини човекът и обясняваше, че холестеролът му бил 2,8 , за което личния му лекар го похвалил и му казал, че ще живее 100 години.  Joy
Наскоро в една книга на Тим Ноукс четох, че според някои проучвания, стойността на гликирания хемоглобин е по-точен прогностичен показател за риск от сърдечно-съдово заболявание в бъдеще, отколкото холестерола и неговите съотношения.
Алма, не е толкова страшно да се изключат млечните. Аз даже напоследък се чудя дали да се пробвам известно време и без яйца.

Последна редакция: вт, 21 апр 2015, 21:18 от kameloth

Общи условия

Активация на акаунт