НВ-ВМХ, част 88 - за здравословното хранене

• 42 861
  • 710
  •   1
Отговори
# 195
Беба ясно, аз също съм бременна, и се старая да се придържам към режима, е не в целия му блясък, но поне доколкото мога. Ям някой плод но гледам да е до 11 часа най-късно. После гледам да е вече режимно. Доктора ми се скара, че съм качила 4 кг. до края на 4 месец и аз много се сдухах  Tired

# 196
  • Пловдив
Здравейте,момичета!Привет и на всички нови!Аз съм тук и спазвам режима,но нещо съм зациклила,въпреки калорийните рестрикции или може би поради тях.Та от днес си продължавам с нормални количества храна,но ще се старая В да са на минимум.

# 197
Да постна още нещо интересно тук: http://www.thefatemperor.com/blog/2015/4/22/cholesterol-health-s … a-el-pee-little-a Става въпрос за един маркер за риск за ССЗ, на който не се обръща толкова внимание май - Lp(a). При автора на блога, който се храни НВ-ВМ, този маркер се оказва доста завишен и той се заема да проучи въпроса. Предположението му е, че при хранещ се нисковъглехидратно човек, едва ли точно този маркер предполага повишен риск. И се оказва прав. Wink Ако ХДЛ е висок, рискът е 0, а при  нашето хранене ХДЛ обикновено е висок.

Същото важеше за аполипопротеин Б (апоБ), който по принцип се води рисков фактор, ако е над нормата - в проучвания, проведени в Квебек още през 90-те, става ясно, че повишеният апоБ представлява риск само на фона на повишен инсулин на гладно, а при човек, който се храни НВ-ВМ, и особено ако се е хранил така по-дълго време, инсулинът на гладно обикновено е нисък, а това означава, че и рискът не е реално повишен. (За Квебекското проучване графиката е тук: http://www.lipidsonline.org/slides/slide01.cfm?q=quebec+cardiova … r+study&dpg=3)

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 09:39 от Cioccolata

# 198
Хубава статия на Лазар Радков за магнезия (май дори е пускана тук, може би дори от мен Embarassed): http://www.livetolift.com/2013/06/24/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1 … 0%B7%D0%B8%D0%B9/

Беба, не се притеснявай сега и не се стреми да отслабваш директно след раждането, защото според мен ще си навредиш. Embarassed Когато се върнеш към нормално хранене, вероятно ще стане от само себе си. Но наистина трябва да приемаш достатъчно калории.

По-сложно е, аз си имам хранителни разстройства и ако не предприема нещо веднага, психически няма да издържа, с което рискувам да залитна или към хиперфагия или към анорексия /по вероятно първото/ и за себе си знам колко е важно да действам светкавично. Ако кърменето ми се явява пречка съм склонна да мина на изкуствено хранене, просто знам колко е важно една майка да е емоционално и физически здрава, доволна и щастлива и как това се отразява по отношение на грижите за детето, а и цялостно на отношенията в семейството.

# 199
Беба, тревожиш се за неща, които още не са настъпили. Аз когато родих първото си дете бях изпаднала в тази следродилна депресия, но малкото човече и радостта около него и грижите, някак си ми помогнаха да се справя с това. Кърмих до 10 месеца някъде, имах да свалям 10 кг. след раждането, и смея да твърдя, че кърменето ми помогна  Peace Не съм спазвала режим конкретен тогава, просто кърменето те кара да пиеш много течности, ама наистина много и при мен това спомогна за свалянето на килограми. Ще се справиш, не го мисли от сега Simple Smile Колко време имаш до раждането още ?

# 200
  • SA
Интересни публикации е намерил този блогър за Lp(a).
За този показател имаше по-подробни обяснения в една от книгите за холестерола. Според автора, внимание на тези липопротеини не се обръща в момента не защото не е отбелязана връзка между високото им ниво и ССЗ, а защото тяхното количество не се повлиява от никакви медикаменти, т.е. шумът около тях няма да продаде повече лекарства. Ако съществуваше медикамент, който да снижава Lp(a), то без съмнение те също щяха да бъдат обявени за нечувано зло и да се води агресивна кампания за намалението им.
Но наистина, доста показатели от кръвните изследвания, особено тези, които са свързани с обмяната на веществата, вероятно имат друго тълкувание и други норми в контекста на ВМ-НВХ.

# 201
Момичетаааа, споделете как тренирате:)

# 202
Фрида, има си отделен подфорум за спорта и тренировките. Там доста от нас пишат, пишат и други момичета, с други режими, погледни там  Peace

# 203
# 204
Момичета, бременни, родили, кърмещи и т.н., вие забравили ли сте, че тялото трябва да служи на вас, а не вие на него. Идеалната фигура не е самоцел, не бива да бъде и обсесия, защото това е знак за някакво психично разстройство. 10, 15 или 20 кг. след раждане не са болка за умиране или повод за вманиачаване.  Извинявам се за емоционалния пост, но просто не мога да проумея как е възможно бременна жена да разсъждава по този начин...

# 205
Цитат
Момичета, бременни, родили, кърмещи и т.н., вие забравили ли сте, че тялото трябва да служи на вас, а не вие на него.

Много добре казано. Simple Smile bowuu

Беба, аз бих те посъветвала, след като си наясно, че имаш такива проблеми, да се обърнеш към психолог след раждането или поне да разговаряш с близки, приятелки и всеки, който би могъл да ти помогне и да ти окаже подкрепа. Безумие е да се стремиш към калориен дефицит след раждането. А също моето мнение е, че не трябва да лишаваш детето от кърма, ако можеш да кърмиш (много жени не могат).

# 206
  • Пловдив
jabot.j, абсолютно съм съгласна с всяка твоя дума! smile3501

# 207
jabot.j, абсолютно съм съгласна с всяка твоя дума! smile3501

И аз  Peace
Безумие е да се мисли, че мога да не кърмя, само и само аз да съм във форма  Shocked
Освен това, не съм съгласна, че някой жени не могат да кърмят  Laughing

# 208
Не, не е лъжа, че някой жени не могат да кърмят. Аз не успях да се справя с тази задача, например и не беше от култ към тялото ми, повярвай ми.

# 209
  • Пловдив
За кърменето - хайде, как да е, личен избор, стечение на обстоятелствата, вредни митове и нагласи, липса на достатъчна информация и подготовка, липса на подкрепа от околните и т.н.! Ама и да не се кърми, пак ми се струва безумно да се тормози тялото така след бременност и раждане в името на определена визия, достигане на определени кг и т.н.!!! Crazy

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 12:09 от yulinga

Общи условия

Активация на акаунт