НВ-ВМХ, част 88 - за здравословното хранене

• 42 048
  • 710
  •   1
Отговори
# 360
Herzen , всичко животинско + кокосово масло (ама малко, повече го мажа)
Аз млечни не ям заради Автоимуният протокол и така свикнах без тях, а и явно не ми понасят, защото опитах да въведа сирене и кашкавал и бяха зверски болки в корема.
Ям яйца, свинско, пилешко, телешко (рядко и навън обикновенно, така и не се научих да го готвя като хората) сланина, бекон, гхи и понякога лъжица сметана (например правих си майонеза с варени яйца и масло и сложих една лъжица сметана вътре, защото ме е страх да не реагирам пак на млечните).
Четох че мазнините е добре да са повечко, но повечето меса тук са сухи, рядко намирам достатъчо мазничко, за това слагам сланина като пека.
Мислех че е трудно без зеленчуци, ама се оказа че на мен по-големият ми проблем е да мисля какво да сложа за добавка на месото, от колкото д ами е вкусно. Не ми липсват за сега.
Енергия нямам думи, едва 4ти ден обаче не ме свърта. А аз съм с много наднормено тегло и обикновенно ме болят глезените дори и при неинтензивни разходки.
Глад почти никакъв, ям една яка закуска - 2 яйца с няколко ленти бекон. обяд ако ям не вечерям, а някои дни и обядвам и вечерям, както ми дойде. Но няма cravings и ям за да се нахраня.

kameloth да ще споделям, за сега съм много обнадеждена Simple Smile

# 361
  • София
Джоя, направо страхотно звучиш  Heart Eyes Ще те следя с интерес  Hug

# 362
Аз също се мъча да съм zero carb, но постепенно. Хапвам краставица и авокадо, освен месото. Нищо друго.

Но и тук месото не е много мазно и ония ден ядох едни пържоли и имам проблем с тоалетната.

По принцип диетата е само вода и мазно месо, нищо друго. Мен не ме плаши, просто намирането на мазни меса е трудно. Има шарено, но не е достатъчно мазно след опичане.

Редовно следя общността във фейсбук на този режим и ми е много интересно какво споделят. Някои от тях от години се хранят само с месо и вода, но ми се струва че наблягат на говеждото и телешкото, а тук говеждото е доста скъпо.

# 363
Лелеее, това ми звучи крайно, за мен де. Радвам се когато някой намери подходящото за него хранене и се чувства супер  Hug
Все пак ще ми е интересно да следя отзивите ви. Опитах да намеря повече инфо,но ми е трудно през телефона. После ще потърся още.

# 364
  • София
Освен месото, вероятно и яйца може ...  Thinking нали?

# 365
joya,Джия браво момичета.Ще следя и аз с интерес как се развиват нещата при вас...

# 366
Да, всичко животинско.
Повечето с времето минават на телешко и казват че им е най-добре, но аз не мога да го приготвям хубаво, свинското ми е лесно.

Джия, за ходенето до тоалетна, от както спрях зеленчуците, ходя съвсем по-малко, но не е като да задържам, просот няма какво, всичко се преработва и влиза в употреба  Embarassed
Иначе аз блъскам бекон или сланина на всичко, ако нямам под ръка имам мас от бекона и слагам нея, ако съм в офиса, една лъжица масло на пържолата.

# 367
А колко време планираш да изкараш така? На мен ми се отрази чудно на стомаха, който е доста проблемен. Изкарах почти на чисти протеини с много малко зеленчуци към 2 седмици, сега постепенно вкарвам малко плодове, като отново се старая да поддържам по-висок процент на белтъците. В момента, в който опитах хапка плод, ме заболя стомахът.  Rolling Eyes За тоалетната иначе при мен е същото - когато ям въглехидрати, си ходя всяка сутрин, но когато съм без тях, е имало случаи, в които и по 2 дена се е случвало да пропускам, но няма тежест в стомаха. Жалко, че обичам плодове толкова много и ми е трудно да ги огранича в дългосрочен план. Но като цяло нямах нужда от тях през тези две седмици, не ми се е дояждало.С

ПС: Малко нахално ви се включвам в дискусиите, но ми стана доста интересен този начин на хранене.  Embarassed

# 368
И всъщност къде е разликата с Дюкан ? Повечето мазнини ли ? Щото и там е без ВХ в началото, после лека полека зеленчук  newsm78

# 369
Безвъглехидратното хранене може да е само месо, но може и да включва месо, яйца и сирена - някои правят втория вариант. Само с месо е един от вариантите, като там не се ограничават мазнините - и месото е нормално мазно или мисля, че дори трябва да е по-мазно, и отделно се използва мазнина за приготвянето му. Но и само месо да яде човек, ако не подбираш изрично само бяло пилешко месо, процентите са около 30% белтъчини и 70% мазнини.

При Дюкан, доколкото знам, се избягват всякакви мазнини и месото, което се консумира, се предпочита да е по-сухо.

Аз съм на мнение, че не трябва да се остава само на месо или пък на варианта безвъглехидратно хранене, ако човек има намерение в някой момент да се върне към смесено хранене (с растителна храна), защото не се знае дали ще може това да стане безпроблемно. Но когато здравето налага изключване на въглехидратите (или дори на всякаква храна, освен месото и някои мазнини), тогава това си е необходима стъпка и няма нищо лошо да се мине на такова хранене.

# 370
  • Пловдив
Съгласна съм с Шоки!  Peace
След известно време съвсем без въглехидрати човек обичайно наистина сваля кг, чувства се супер и т.н. Обаче пък после, ако се върне към хранене с В, пък били те и малко, сваленото обичайно се връща или поне част от него. За хора, които са с хранителни проблеми и са склонни към извънрежимни залитания, това може да има негативни последствия и да ги обезсърчи, да им падне пердето и да си кажат: няма смисъл, чакай да си хапна сладко, тестяно или еди-какво си. И после пак се влиза в старата схема на преяждане с нежелани храни, още по-стремглаво покачване на теглото, обезсърчаване и депресия. Смятам, че човек трябва да е стигнал едно ниво на независимост от храната, за да реши да пробван Zero carb хранене. Или наистина да има някакъв здравословен проблем, който го налага.
Иначе и на мен ще ми е интересно да споделяте какво и как.  Mr. Green Hug
Underneath The Rain , включвай се даже по-често, никак не е нахално! Всеки споделен опит е интересен и полезен.  Hug Peace

# 371
Всъщност тези два типа хранене могат да се използват и като вариант за елиминационна диета (макар че тогава обикновено се изключват и млечните, а по автоимунния протокол трябва и яйцата, така че на практика ще остане само месото). После се въвеждат постепенно другите храни и се вижда кои предизвикват реакция. Но си мисля, че може да се стигне до момент въобще да не може да се въведе нищо повече без отрицателни последствия.

# 372
  • Oslo,Norway
Здравейте момичета, предполагам приемате нови попълнения newsm03
Накратко за мен - миналата година точно ви открих и се надъхах да зпочна да се храня по този начин , но седмица по-късно разбрах че съм бременна, още две седмици по-късно разбрах че очакваме близнаци. Бях доста напълняла още преди да забременея, но сега 5 месеца след раждането просто нямам думи да опиша как изглеждам и как се чувствам -160см и 90 кг Rolling Eyes
Надявам се да помагате с опит и съвети , а аз ше се постарая да не прекалявам с повтаряните 256774325671пъти въпроси.
Хубав ден на всички Simple Smile

# 373
Здравейте!

Деничка, добре дошла!  Hug

Много интересни неща пишете за zero carb. Честно казано не бих пробвала, но със сигурност информацията, която споделяте, е невероятно интересна.

При мен нещата си вървят с приличен темп, доволна съм, макар шегите на работа да ми идват в повечко  Mr. Green Имам проблеми с wc-то от време на време, както и с цикъла. Закъснява вече поне 5 дни. За съжаление няма как да е бременност  Rolling Eyes

Иначе с килограмите не знам как се движа, не се меря, важното за мен (повтарям се) е как се чувствам и изглеждам.

# 374
  • In transit
Съгласна съм с Шоки!  Peace
След известно време съвсем без въглехидрати човек обичайно наистина сваля кг, чувства се супер и т.н. Обаче пък после, ако се върне към хранене с В, пък били те и малко, сваленото обичайно се връща или поне част от него. За хора, които са с хранителни проблеми и са склонни към извънрежимни залитания, това може да има негативни последствия и да ги обезсърчи, да им падне пердето и да си кажат: няма смисъл, чакай да си хапна сладко, тестяно или еди-какво си. И после пак се влиза в старата схема на преяждане с нежелани храни, още по-стремглаво покачване на теглото, обезсърчаване и депресия. Смятам, че човек трябва да е стигнал едно ниво на независимост от храната, за да реши да пробван Zero carb хранене. Или наистина да има някакъв здравословен проблем, който го налага.
Иначе и на мен ще ми е интересно да споделяте какво и как.  Mr. Green Hug
Underneath The Rain , включвай се даже по-често, никак не е нахално! Всеки споделен опит е интересен и полезен.  Hug Peace

аз също мисля така. Снощи например "подслушах" един разговор между фитнес инструктора в залата и 3 девойки на по 16 години, две от които доста затлъстели. Та той им обясняваше, как трябва да започнат да се хранят НВ, да тренират усилено и като постигнат резултата, който искат да се върнат потепенно към стария си начин на хранене, с картофи, ориз... Малко по-късно на друг човек обясняваше как и той се храни сега така, но чака с нетърпение да започне да си хапва картофи и мусака. ooooh!

като говорите за бекон, пушен ли имате предвид и на коя марка си купувате? Снощи репих да купя един...на Тандем мисля, че беше, ами то вътре имаше и нишесте и декстроза и някакъв овкусител и се отказах.

deni4ka.no добре дошла  Hug

Общи условия

Активация на акаунт