Отговори
# 585
С предишната Б са ме гледали за разкритие, някъде около 12 дни преди термин, изобщо не ме е боляло. Явно зависи от доктора, а и дали имаш такова предполагам. Аз тогава бях с 2 см. и след 2 дни родих. Сега ще видим кога ще ме гледа.

# 586
Мили момичета, на 1 май раничко сутринта родих моето второ момченце! Няма по-хубаво нещо на света от това да гушкам малкото пухче  Heart Eyes именно за първи май, но за по-късен час беше планирано секциото ми, но мъникът сам реши, че иска да излезе точно на този ден Simple Smile през нощта получих контракции и хукнах към болницата. Всичко мина много леко и бързичко, а вече сме си и вкъщи Simple Smile Simple Smile Simple Smile баткото е толкова щастлив :Р
Честито на всички родили наскоро мами, стискам палчета на тези, на които раждането предстои!!! Целувки :*

# 587
Честито на новите мами, които вече гушкат своите слънчица  пожелавам само положителни емоции   bouquet

Аз искам да помоля някоя мама да ми прати линк, където мога да проверя какво се алучва с болничният ми. От 3 април е внесен е в нои от работодателят ми около 5-6 април, а още нямам превод.

# 588
  • В градината...
Aphrodivina, и мен това ме притеснява - да не получа контракции при прегелда. А иначе за болката четох, че наистина е индивидуално.

# 589
Aphrodivina, и мен това ме притеснява - да не получа контракции при прегелда. А иначе за болката четох, че наистина е индивидуално.

Това според мен е леко в графа "митове". Прегледа при много жени е наложителен дори в много по ранна бременност, а едва ли някои би рискувал да предизвика разкритие. По скоро би повлияло самото притеснение и ако има много силна болка, самото усещане за болка да предизвика контракции, но прегледа е просто информативен Wink

# 590
  • В градината...
Бе така е, ама заради тези "митове" 9 месеца не правихме секс  Naughty
Докторите препоръчаха за всеки случай.

# 591
  • София
На мен в деня на секциото, като ме приеха в болницата ми правиха преглед за разкритие.  Не беше особено приятен, но и не бих казала, че боли. Може ни е задължително да се прави.

Честито на нояите мами! Да са яи много здрави бебчетата и много радост да ви носят! Simple Smile

# 592

Аз искам да помоля някоя мама да ми прати линк, където мога да проверя какво се алучва с болничният ми. От 3 април е внесен е в нои от работодателят ми около 5-6 април, а още нямам превод.

В сайта на НОЙ са сравнително добре организирани нещата, аз там проверявам - но ти трябва ПИК - персонален идентификационен код, който ти издават в самия НОЙ по местоживеене. Без него нищо не можеш да провериш, трябва на място да отидеш.

Hug   bouquet Честита радост на новите мами с новородени бебчета!

preggo Аз още съм така, и отивам на поредното мерене на тонове днес. После дълга разходка, и продължавам с очакването.

Хубав ден

# 593
  • В градината...
Диди, то като отидеш до НОИ направо ще разбереш и защо не ти е изпалтен болничният.

# 594
Според мен мита, че боли жестоко по време на преглед за разкритие идва от това, че когато е на термин много лекари "помагат" чрез този преглед (това значи или отлепят мехура или леко дилатират ,т.е. разширяват шийката), това вече е страшно болезнено. Също така след това често пъти зачестяват контракциите и от там идва мита, че след подобен преглед следва започване на родова дейност, всъщност това се случва, ако лекаря иска да се случи, поне в 99,999% от всички случаи  Wink

# 595
Здравейте! Не съм писала отдавна, но прекарвам повечето време с малката и няма много време за интернета.
Честито на родилите мами!  bouquet
Никки има една готова тема и следващата ще я пусне тя. Peace

# 596
Според мен мита, че боли жестоко по време на преглед за разкритие идва от това, че когато е на термин много лекари "помагат" чрез този преглед (това значи или отлепят мехура или леко дилатират ,т.е. разширяват шийката), това вече е страшно болезнено. Също така след това често пъти зачестяват контракциите и от там идва мита, че след подобен преглед следва започване на родова дейност, всъщност това се случва, ако лекаря иска да се случи, поне в 99,999% от всички случаи  Wink
така е да най-вероятно и на мен утре ще ми го приложат,защото термина ми е в петък  имам контракции и анй-вероятно ще имам и някакво разкритие и ако е така направо ще ме оставят според мен и ще помогнат.

# 597
На мен този път ми правиха два прегледа за разкритие- 2 дни преди секциото и точно преди него-тогава ми казаха 2 см. Но адски ме боля. Явно има късметлийки дето не ги боли.  До колкото зная зависи колко е тясно долу. За мен тези прегледи са най-неприятните спомени от първото рабдане. След такъв преглед ми падна тапата. Да не говорим за 20 пъти "помагане" тогава. Беше ... Е не помогна.
Честото на новите бебчовци.   bouquet мамита, бързо възстановяване.

# 598
На мен този път ми правиха два прегледа за разкритие- 2 дни преди секциото и точно преди него-тогава ми казаха 2 см. Но адски ме боля. Явно има късметлийки дето не ги боли.  До колкото зная зависи колко е тясно долу. За мен тези прегледи са най-неприятните спомени от първото рабдане. След такъв преглед ми падна тапата. Да не говорим за 20 пъти "помагане" тогава. Беше ... Е не помогна.
Честото на новите бебчовци.   bouquet мамита, бързо възстановяване.

На мен също от цялото раждане най неприятното и болезнено нещо ми бяха прегледите с цел "помагане"! Даже на един от тях казах на доктора да се маха и че не искам никаква помощ, когато тогава Simple Smile) Та после когато всичко приключи ми викаше че съм много агресивна като ме боли  Blush

# 599
Здравейте,мами  Hug Искам да питам само при мен ли е това чудо,или и друга мама я е хванала следродилната депресия? Не мога да се издържам направо вече,само рева като побъркана,какви ли не мисли не ми минават през главата,направо е ужасно  Close В комбинация и това,че съм сама по цял ден с бебо,директно загивам... Незнам какво е това чудо и кога минава,но аз се чувствам тотално срината...

диди_20 Нали беше споменала,че нямаш 12мес. осигурителен стаж,затова нямаш превод и май няма и да имаш,понеже и аз съм така-нямам стажа и като внасях болничния счетоводителката ми каза,че няма да ми бъде изплатен,а май само 100 лв. щели да преведат,някаквва социална помощ,но не беше много сигурна. Аз не съм проверявала още,че моя болничен е внесен след 15.04

Общи условия

Активация на акаунт