Въпроси към модераторите и администраторите

• 1 962 411
  • 19 781
  •   1
Отговори
# 5 835
  • Sofia
Темата е голяма и стара.
Ще вземем мерки.

# 5 836
  • Русе
 Провокативно и повтарящо се
http://www.bg-mamma.com/?topic=1016408.msg36279395#new

# 5 837
  • София
Здравейте,
Опцията "Маркирай всички като прочетени" не работи - при мен ли е проблемът?

# 5 838
  • София
Здравейте,
Опцията "Маркирай всички като прочетени" не работи - при мен ли е проблемът?
Ако имате включен адблок - да.

# 5 839
Камбаната нещо пак не работи. Праща ме на мнения, които съм чела още сутринта.

# 5 840
Камбаната нещо пак не работи. Праща ме на мнения, които съм чела още сутринта.

И мен.

# 5 841
Привет дами и господа модератори и администратори,

Въпросът ми е към този член на  екипа Ви, който преди минути на база 87.116.86.164 наложи забрана за публикуване на един акаунт. Не мислите ли, че е малко прекалено да налагате подобни рестирктивни мерки, след като 5 или 6 дена пазих пълно мълчание?

# 5 842
Искам да питам за лична информация, този нов Общ регламент относно защитата на данните, важи ли за форуми?
А именно в частта:
6. Кои права на субекта на данни трябва да спазва администраторът съгласно Общия регламент за защита на личните данни?
Според Регламента субектът на данни (физическото лице, за което се отнасят данните) има право на:

· Информираност;
· Достъп до собствените си лични данни;
· Коригиране (ако данните са неточни);
· Изтриване на личните данни (правото „да бъдеш забравен“);
· Ограничаване на обработването от страна на администратора или обработващия лични данни;
· Преносимост на личните данни между отделните администратори;
· Възражение спрямо обработването на негови лични данни;
· Субектът на данни има право и да не бъде обект на решение, основаващо се единствено на автоматизирано обработване, включващо профилиране, което поражда правни последствия за субекта на данните или по подобен начин го засяга в значителна степен;

Регистрацията във форум, с предоставяне на имейл, видимост на IP адрес и въобще, всичко, което един потребител е внесъл като инфо във форум, считат ли се за "лични данни" и ако се считат за такива, то тогава няма ли право потребителя като поиска да напусне форума, да се възползва от описаното в точките: "Изтриване на личните данни (правото „да бъдеш забравен“)" и "Субектът на данни има право и да не бъде обект на решение, основаващо се единствено на автоматизирано обработване, включващо профилиране, което поражда правни последствия за субекта на данните или по подобен начин го засяга в значителна степен" и съответно да иска изтриване, а не замразяване или каквото там се практикува при хората, доброволно решили да бъде ограничен акаунта им?
Или това касае лични данни от типа: дата на раждане, ЕГН, Лична карта, адрес и др.

# 5 843

Въпросът ми е към този член на  екипа Ви, който преди минути на база 87.116.86.164 наложи забрана за публикуване на един акаунт. Не мислите ли, че е малко прекалено да налагате подобни рестирктивни мерки, след като 5 или 6 дена пазих пълно мълчание?

При мен е още по-зле. Бях обиждана, след като кротко си пишех в една тема. Не влизах няколко дни, за да отшуми, виждайки, че обиждащата потребителка продължава да си пише необезпокоявана. Вчера реших да вляза в акаунта си и установих, че на мен има наложена забрана за публикуване...При това...безсрочна !!! Изписано е следното:

Има наложена забрана

Karinche - Забрана за: публикуване - безсрочна
Нарушаване на т. 8 от Правилата на форума, заобикаляне на забрана

Нищо не разбирам. Каква т. 8 съм нарушила, след като аз бях обиждана и не съм писала поне 6 дни ? Какво е това ...Karinche ? И как е възможно да има нещо...БЕЗСРОЧНО ? Писах на модератор от друг нов профил, интересувайки се на какво се дължи тази неочаквана забрана и знаете ли какво се случи ? Получих същото на новия акаунт, без никакво обяснение и никакъв отговор на моите въпроси. Никаква т. 8 от Правилата никога не съм нарушавала, още повече от акаунт специално създаден, за да получа обяснение за тази безсрочна забрана. Ми то явно на всеки се вменява вина, че бил нарушил 8-мата им точка от правилата, които сами не спазват, щом се оказва, че без да си публикувал нито един коментар вече си им нарушил т. 8 от Правилата. И понеже ми прилича на психиатрия, в която е модераторска практика и политика на сайта, да се нарушава без причина и без да се посочва конкретно основание, човешки права. Като конституционно защитеното ми право на свободно изразено мнение, както и правото ми да не се упражнява върху мен вербално насилие, тормоз, подигравки и обиди. При всичко това се оказвам с БАН, при това БЕЗСРОЧЕН. Че къде го има това ? Затова ще сезирам и Прокуратурата.

# 5 844
  • София
Joy Ох...

# 5 845
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
~Lily~ ,
мисля, че посоченият от теб Общ регламент се отнася единствено до регламентираните от Закона за защита на личните данни лични данни.
чл.2, ал.1 - Лични данни са всяка информация, отнасяща се до физическо лице, което е идентифицирано или може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез идентификационен номер или чрез един или повече специфични признаци.
Не помня при регистрацията си тук да са ми искани такива. Името ми е измислено, мейлът ми е истински, но не виждам пречка да си направи човек такъв само за да се регистрира тук. Датата на раждане и полът (онзи стандартния, по конституцията) човек може да си ги измисли всякакви. И от един IP адрес могат да пишат цяло домакинство или цял офис хора. Не виждам при тази база как физическо лице може да се идентифицира точно. Друг би бил въпросът, ако при регистрацията във форума се изисква ЕГН. Peace

# 5 846
Аз изобщо не съм наясно, затова питам! Често тук някой ревва с пълно гърло "затрийте ме", та да знам, като изпуша и аз някой ден, когато ме превземе критическата, мога ли да тропам с крак и да си търся европейските права или и мен просто ще ме замразят за бъдещето. Laughing
Колкото до IP-то - нали така откриват мултиакаунтинг, така че не може цяло домочадие да пише от един адрес.

# 5 847
  • Испания
Какво ще тропаш с крак? Направо сезирай прокуратурата!

Хората трябва да мислят преди да пишат, а не след това, и да имат предвид, че написаното остава.

# 5 848
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Напротив може, ~Lily~. И не е мултиакаунтинг. Например аз и двете ми дъщери - три различни акаунта на трима различни човека, от и на един и същи IP адрес. Все пак не съм длъжна да имам три компютъра в къщи, а даже и да ги имам, всяка да ползва точно определен. Peace

# 5 849
  • Sofia
Искам да питам за лична информация, този нов Общ регламент относно защитата на данните, важи ли за форуми?
Здравейте.
Бих искала да попитам администраторите на форума:
Във връзка с новият закон (EU GDPR) ...

Здравейте,
Разбира се, че сме информирани и се предприемат необходимите консултации и стъпки за привеждане в съответствие с GDPR - регламентът, който ще влезе в сила в края на месец май 2018 година.
Все още има вероятност да се променят част от изискванията на GDPR и да бъдат доизяснени и доуточнени част от фигуриращите в регламента изисквания.
Що се касае до конкретния Ви въпрос дали ще се изтриват профили и публикации при поискване, то не бих могла да дам категоричен и конкретен отговор, тъй като това подлежи на тълкувание спрямо регламента и по-точно дефиницията за псевдонимизация, както и конкретните дефиниции на "лични данни". Регламентът строго специфицира правилата и процедурите за обработване на лични данни, но не всеки профил тук съдържа лични данни, както и не всяко мнение.
Както вече споменах, започнати са консултации с юристи, обучения, както и са набелязани конкретни стъпки и технически промени, които предстоят да се извършат през следващите месеци за привеждане на сайта в съответствие на GDPR .

Заобикалянето на наложена забрана се санкционира.

Karinche - Забрана за: публикуване - безсрочна
Нарушаване на т. 8 от Правилата на форума, заобикаляне на забрана
Тенденциозна регистрация на множество профили.
Заобикаляне на наложена забрана

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 00:00 от Tatti

Общи условия

Активация на акаунт