Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 248
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 2 100
  • София
Въпросът обяче е друг - как ние гледайки клипа, знаем, че това е Никол?
Сериозно ли това е въпроса, който те интересува?  Shocked Shocked Shocked

Не. Моята теза не е да защитавам акушерката. Още по-малко да отричам състоянието на бебенцето. Моята теза е, че може би нещата не са такива каквито се представят.
Разбира се, клипът е фалшив, детето не е Никол и тая потупва бебето, че се е закашляло  ooooh!

Ето за тази пълна неадекватност говорех вчера, затова много се радвам, че клипаът стана обществено достояние.

# 2 101
  • Пловдив
B & C И без да има звук,когато човек крещи му се мърдат устните и е видимо изнервен! ТЯ е спокойна и лицето и не трепва. Ударите са премерени,защото как според теб една душичка на 4 дни ще оживее след млатене със стъклена бутилка,задушаване,юмруци,шамари,блъскане в стената?  

Абсолютно съгласна съм,че ударите са премерени,дори има момент,в който избира къде да го удари..... Аз съм виждала обезумял психично болен човек,повярвайте ми,гледката е мнооого различна. Тя дори попълва журнала в 2.00 ч.,прибира химикала в джоба на престилката и отива да нагласи отново шишето на бебето. Но то го боли и нормално плаче,след което тя отново започва....... До там стигнаха силите ми..... Но това е абсолютно съзнателно от страна на този звяр и съм готова да се подпиша с двете си ръце за това!!!!

# 2 102
Ето за това говоря и аз ,това не е някоя побесняла жена да не знае какво прави.Това не е изключване и губене на контрол,напротив тази знае какво прави и съм сигурна,че за нея си е права и в нейните очи не  е виновна наистина.

Относно дали на клипа бебето е Никол... думи нямам,само ще помоля авторката да се върне и пак да си прочете поста и да помисли колко е абсурден

# 2 103
  • при късмета
Гледах само около една минута от клипа, до първия съвсем премерен и точен, оттрениран удар, не можах повече. Ще го помня сигурно вечно.

Стига с това работно време. Сто пъти се каза, че тя е имала и трудов и граждански договор с болницата и сама е предпочитала да работи така.
И закона не забранява съвсем да се работи по 12ч. на смяна в медицината, стига да им осигурят необходимата почивка, след това.
Не знам дали специалностите имат значение, но в ортопедията в Горна баня смените на сестрите в отделение "горен крайник" регламентирано са си 24 часа. Вярно сестрите, не лекарите и в отделението пациентите са напълно способни да се обслужват сами, в другите отделения може и да не е така. Но смените им са по 24 часа и имат осигурени условия за почивка, т.е легло на което да спят. Била съм в отделението

# 2 104
Нека само да попитам правилно ли съм разбрала, в цялото отделение е имало само една акушерка - без доктори и без друг персонал! Така ли е?
Ако е така, направо това отделение си е за затваряне. Така или иначе нямат място за неонатология,  а децата са свряни в килер.

# 2 105
Нека само да попитам правилно ли съм разбрала, в цялото отделение е имало само една акушерка - без доктори и без друг персонал! Така ли е?
Ако е така, направо това отделение си е за затваряне. Така или иначе нямат място за неонатология,  а децата са свряни в килер.
Не, не си разбрала правилно. Има две акушерки и двама лекари. Лекарите си били в стаята, а другата акушерка се грижела за родилките.

# 2 106
Beti88, . Човек лош по природа и рождение  не познавам,  хората реагират по различен начин на проблемите в живота..
Злото може да е непредизвикано,  но не и безпричинно

Значи не познаваш много хора. Зли хора по природа има и още как. Да се търси причина в други хора и институции за злините им е цинично. И не само.

# 2 107
  • Пловдив
Относно прословутото изпепеляване ще ви кажа,че съм пряк свидетел на преуморена или може би изпепелена,така и не разбрахме. Аз бях дежурна в родилна зала и пристига санитарка,която ме помоли да отида в детска стая,защото колежката не се чувствала добре. Отидох и заварих жената клекнала долу и плаче. Попитах я какво става,две бебенца плачеха много,а тя отговори: "Много плачат тези бебета,ходих да питам майките да ги вземат малко,те спят след секцио и ако не мога да ги успокоя ще викна доктора. Казах на санитарката да викне някоя от вас,ако нямате работа да ми помогнете с едното....." Звучеше объркана,изплаших се.Казах й да отиде да си почине,аз ще се заема,но в очите й имаше страх,а не агресия. Тя изглеждаше измъчена и ужасно преуморена,но през ума й не бе минало да посегне на бебетата. В последствие ни обясниха,че е имала симптоми на изпепеляване и е отишла сестра в кабинет на Личен лекар,не можела да се справи с нощните дежурства.

# 2 108

Злото може да е непредизвикано,  но не и безпричинно
Как да не може. Оо-може и още как-съвсем безпричинно зло си има.
А-те вече са ти написали и други...

# 2 109
Beti88, . Човек лош по природа и рождение  не познавам,  хората реагират по различен начин на проблемите в живота..
Злото може да е непредизвикано,  но не и безпричинно

Значи не познаваш много хора. Зли хора по природа има и още как. Да се търси причина в други хора и институции за злините им е цинично. И не само.
абсолютно  Peace
болницата също носи отговорност,но нейната отговорност е че е позволила това да се случи.Никаква вина не може да се търси в този случай по институции или където още се сетите .Никоя институция не я е накарала да пребие бебе

# 2 110
Разбрах значи някои деца се раждат лоши..и стават след това лоши хора..Институциите не ги оправдавайте, защото получават заплата точно за да предотвратяват подобни инциденти, а не само да стоят в топли стаи и да си клатят краката..

# 2 111
Да,някои се раждат лоши,искаш ли да ти дам пример,че най-малкият сериен убиец е момиченце на 10 години?Убило е по особено жесток начин други две дечица...
а институциите не ги оправдаваме,просто лично аз казвам,че в случая никой не е накарал или принудил тая отрепка да пребие бебе

# 2 112
  • София

По същото време в отделението е имало дежурен лекар, който е спял, друга акушерка, която обслужвала родилките и санитарка, която не е влизала при бебетата.

# 2 113
  • София
Стига с тия 24 часа дежурства, това е въпрос на мислене, има хора, които това го имат за нормално. И не всички работят по 24 часа. В конкретния случай пък тя тъкмо се е върнала от отпуск, така че дори да се счита, че натрупването на такива дежурства дава отражение, в този случай не преумора е била причината.
Аз след отпуска съм по изморена от колкото преди отпуската.
Айде сега пък отпуската била виновна! До сега 24 часовите смени, сега отпуската  ooooh!

# 2 114
  • София
Pancake_86, как мога да разбера кой крещи и кой плаче при положение, че видеото е без звук?  newsm78
И как изглеждат премерените и не премерените удари?
Вижте та вижте

Наистина виж, и ще видиш! Познава се по жестовете, по езика на тялото. Тя не ръкомаха, не прави хаотични действия, няма превъзбудено ходене напред-назад, въртене на главата и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт