Работа, CV-та, HR-и, съвети - 44-та тема

• 54 239
  • 722
  •   1
Отговори
# 540
  • София
За Райфайзен аз лично съм чувала добро отзиви и преди няколко години съм била на интервю при тях и ми предложиха оферта, но в последствие аз я отказах.

В момента работа, но не съм спряла да си търся работа. Скоро смятам да си оправя и образованието (че си го прекъснах). Че нещо не ме кефи да работя за да плащам детската (частна) на детето. А имам опит в сферата в която съм работила и работя в момента.

# 541
Здарвейте!
 В края на април месец започнах работа към една фирма , в която си мислех , че ще се чувствам добре и ще намеря хора в единомислие . Започнах работа в един от техните магазини в София на длъжност продавач - консултант  ,.
Назначена съм на изпитателен 6 месечен срок , чл. 67 , ал.1 , т.1
Така.... реалността ми удари страшен шамар , защото се оказа , че нещата, с които се занимава въпросната фирма изобщо не са такива , каквито се представят отвън и  разбира се , се стигна до напрежение и мое избухване към една управителка , вседствие фрустацията , която изпитвах последните седмици... ( избухване е силно казано , по - скоро си позволих на висок тон да й обясня , че , ако се държи човешки с нас , ако ни говори нормално , ще постигаме по- добри резултати....)
 След няколко часа шефът на фирмата ми се обади по тел ( човек ,който е кротък , изглеждащ благ и добър , който учи други хора как да се балансират чрез дихателни практики и положително мислене .....
  Същият ми заяви , че ми дава шанс да остана в магазина им , ако гарантирам пълно подчинение на въпросната мадама . аз опитах да му кажа гледната си точка, обаче той отвърна , че не го интересува и , че нямам право на никакви претенции. длъжна си да се подчиняваш и да не анализираш......
 Когато кандидатствах за работа при тях , изискванията им бяха доста по- различни , от това което явно са търсили в хората на практика.

Не искам  да стоя на това място , ала предполагам  , че ако напусна по собствено желание , няма да получа никакво обезщетение от борсата. Можете ли да ми кажете какви са ми възможностите?

Много благодаря на тези , които ме изчетоха.
    bouquet

# 542
  • София
Здарвейте!
 В края на април месец започнах работа към една фирма , в която си мислех , че ще се чувствам добре и ще намеря хора в единомислие . Започнах работа в един от техните магазини в София на длъжност продавач - консултант  ,.
Назначена съм на изпитателен 6 месечен срок , чл. 67 , ал.1 , т.1
Така.... реалността ми удари страшен шамар , защото се оказа , че нещата, с които се занимава въпросната фирма изобщо не са такива , каквито се представят отвън и  разбира се , се стигна до напрежение и мое избухване към една управителка , вседствие фрустацията , която изпитвах последните седмици... ( избухване е силно казано , по - скоро си позволих на висок тон да й обясня , че , ако се държи човешки с нас , ако ни говори нормално , ще постигаме по- добри резултати....)
 След няколко часа шефът на фирмата ми се обади по тел ( човек ,който е кротък , изглеждащ благ и добър , който учи други хора как да се балансират чрез дихателни практики и положително мислене .....
  Същият ми заяви , че ми дава шанс да остана в магазина им , ако гарантирам пълно подчинение на въпросната мадама . аз опитах да му кажа гледната си точка, обаче той отвърна , че не го интересува и , че нямам право на никакви претенции. длъжна си да се подчиняваш и да не анализираш......
 Когато кандидатствах за работа при тях , изискванията им бяха доста по- различни , от това което явно са търсили в хората на практика.

Не искам  да стоя на това място , ала предполагам  , че ако напусна по собствено желание , няма да получа никакво обезщетение от борсата. Можете ли да ми кажете какви са ми възможностите?

Много благодаря на тези , които ме изчетоха.
    bouquet

Хмм,
Много тъпо, но наистина това е реалността. Иначе ако напуснеш по взаимно съгласие ще си на борсат за 4 месеца по 140 лв. на месец.

# 543
Аз съм изумена как може да си собственик на фирма с няколко магазина , да проповядваш здравословен живот  и настройки на съзнанието , а в същото време да обясняваш на работниците си , че не искаш да се чувстват добре на работа , а да изкарват пари  #Crazy

Тъпо е наистина .
а въпросната диктаторка е доста елементарно девойче , което само цитира
хората , които са я обучавали и не съумява да се обоснове в нещата , които твърди.
 Никак не може да ни мотивира  по този начин .
зад гърба си имам голям стаж по всякакви подобни места , свързани с обслужване на клиенти + няколко години работа в доста гнусна чалготека , ама никога не съм се сблъсквала с подобно отношение , нито ръководителят ми е бил елементарен и неадекватен
Rolling Eyes

# 544
Имаш ли вариант да потърсиш друга работа преди да напуснеш тази? Или искаш да напуснеш веднага?

# 545
Serendipity* не напускай. Ще ги изтраеш. Намери си друга работа, преди да напуснеш. Продавачи се търсят много.

# 546
о , няма да напускам , преди да намеря работа . няма как да си го позволя този лукс  Embarassed
Просто съм силно разочарована. И изобщо нямам идея как да се държа , като ида на работа в понеделник.

# 547
Тъй де... явно заради фрострацията питаш за борса и обезщетение. Нямаше нужда.

# 548
celika , щом съм питала , значи съм имала нужда...
И ако заслужавах по- високо обезщетение , бих напуснала незабавно ...тъй де

# 549
Абе не е баш тъй. И аз заслужвам и получавам високо обезщетение, но вече 3 месеца не мога да си намеря работа.

# 550
Serendipity*, аз имах подобен проблем в старата ми фирма. Изобщо не ми харесваше, шефа беше много груб, не се интересуваше много от работниците си, а в същото време изискваше високи резултати и вдигаше луди скандали ако не са постигнати.

Доста време се чудих какво да правя, но накрая напуснах и не съжалявам  Peace
Не знаех колко време ще ми отнеме да намеря работа, но там вече се съсипвах, последните месеци ходех с голямо нежелание. Не е лесно решение, още повече ако не можеш да си го позволиш финансово, но дори и в този случай, бих те посъветвала веднага да започнеш да търсиш нова работа и при първия удобен момент да се махнеш. Успех!  Peace

# 551

Adriana11 , много ти благодаря . И аз съм на твоето мнение ...трябва да се чувстваш добре на работното си място

Абе не е баш тъй. И аз заслужвам и получавам високо обезщетение, но вече 3 месеца не мога да си намеря работа.
.
ууухх, и аз колко търсих...
и все такива обслужващи , които не ме радват, за да мога да посещавам лекции.
 По първата ми специалност  не успявам все да се намърдам .
Сега отново съм редовен студент, само , че посещавам и интензивни курсове по език , за да съм сигурна , че мога да се спася  скоро навън...[
 celika , пожелавам ти успех
  bouquet

# 552
Благорадя! Успех и на теб!

# 553
Serendipity, неприятна ситуация. И на мен ми се струва много изненадващо и :O това, че човек, който има подобни възгледи, се държи със служителите си по противоположен начин.
Явно е само поза това, което преподава - техники, дишане и т.н.
Потърси нова работа и се махай от тази. Важното е да се чувстваш добре. Успех!

# 554
  • В тъмната гора.
Това унизително отношение на лансирани самозванки го има навсякъде. И аз си патих сумати време с такава. Напуснах и сега си търся работа. Вече месец не намирам нищо свястно. В провинцията е още по гадно, работодателите са малко, а безработните много.

Общи условия

Активация на акаунт