Работа, CV-та, HR-и, съвети - 44-та тема

• 54 223
  • 722
  •   1
Отговори
# 555
_Мishel_ в голям - огромен град като София въобще не е лесно, и го казвам от личен опит , без да се оплаквам, знам че и в провинцията не е, имам позната от Свищов , която завърши Бизнес администрация там но нищо подходящо не намира, успяваше или някъде по заместване или нищо. Или някъде без договор и осигуровки , само за да може да вземе нещо  Rolling Eyes
А аз търся не първа, не втора година, и то втора работа  Close

# 556
Оле , момичета!
 А аз дори имам "наглостта " да искам да се развивам и да се чувствам добре и ценена на работа  smile3513
 _Мishel_ , и аз съм от малък град . Пробвах и там да живея  . бях се върнала след като завърших. намерих си работа , колкото да оцелявам , ама нито по образование , нито по желание....
 После се влюбих в Пловдив и там поживях година и половина , там пък никаква работа не успях да намеря , нищо , което да отговаря на работно време и заплащане  , а  на колко интервюта ходих....леле...
Явно зле се развива красивия Пловдив ....
И така отново в София , вече и любимия довлачих .. И пак ми е трудно , и пак не съм щастлива и удовлетворена откъм работа , не успявам да намеря мястото си .
 едит : Признавам си , че най - вървежните  изисквания ми куцат : целият офис пакет ми е една тъмна Индия ,   Embarassed И все си обещавам , че ще се преборя с тая гад , и все отлагам  Grinning

# 557
За Офис пакет има книги, онлайн обучения, дори компютърни курсове ако щете. Учете, докато имате време! После с деца е много трудно. Като за начало научи Word и  Outlook. Те са най-използваните. В 90% изискването за офис пакер покрива само тези двете.
https://support.office.com/en-za/article/Outlook-2013-training-c … 8f6e-c2ecb73124d8

Последна редакция: пт, 12 юни 2015, 19:40 от celika

# 558
Serendipity* ,  кой е този магазин? Може и на лс.
За обезщетение трябва 9 месеца назад непрекъснат стаж.

# 559
  • София
Аз Уърд и Аутлук ги умея, обаче с Ексела съм доста скарана.

# 560
Serendipity*, и аз съм продавала в магазин, докато бях редовно учаща, почасово. Стратегията ми с гламави началници и тогава, и по-късно беше - учтиво, но дистанцирано. Не съм имала проблеми.
Курсовите си работи не ги ли пишеш на Word? На нас, още навремето, ни ги искаха напечатани. Outlook не е много по-различен от която и да е поща.
Не се шашкай и впрягай, работи си, нали си там не за друго, а за заплата.

# 561
Аз Уърд и Аутлук ги умея, обаче с Ексела съм доста скарана.

И аз бях така, но когато смених позицията ми бяха нужни доста добри познания по Ексел (моите бяха никакви). Започнах да гледам клипчета в youtube вечер след като детето заспи или когато се заиграе. Има такива, които са за съвсем начинаещи, показва се всяка стъпка при работа с формули, таблици и каквото се сети още човек. Определено мога да кажа, че вече имам едни задоволителни познания по Ексел. От време на време, когато се присетя, продължавам да гледам клипчета с разни други хитринки в Ексел, които още не съм усвоила.
Както е писала Селика, вече в Интернет има безброй много материали, ако човек има желание, може да използва времето рационално, придобивайки знания, които му липсват, а биха му били от полза за нова работа или за усъвършенстване на уменията при настоящата  Peace

# 562
Serendipity* ,  кой е този магазин? Може и на лс.
и на мен ми стана интересно  Peace

# 563
  • София
Имам един въпрос към работещите и търсещи си друга работа. В СВ-то пишете ли настоящата си работа или не? Откакто си написах, че съм работеща в момента не са ми звъннали за нито едно интервю, затова и се чудя...

# 564
Аз съм я написала, и съм я споменавала при евентуално интервю, въпреки това ме търсят за интервю но не ме искат след това  Rolling Eyes

# 565
Разбира се, че пишем (аз пишех) настоящата си работа. Ако не те търсят заради нея, това е по-скоро заради естеството на работа. Ако кандидатстваш в по-смотани компании или за по-ниски позиции е нормално. Също ако кандидатстваш за работа, на която искат да се започне веднага, а от твоята става ясно, че не можеш.

# 566
Добро утро  Simple Smile

отново съм в темата след 3 годинишна "почивка". От днес официално започам да търся работа.

nimfi4ka, когато съм имала настояща работа винаги съм я отбелязвала.

Естел Бързоход
привед  wavey радвам се да се засечем отново

# 567
  • София
Добро утро,

Разбира се, че си пиша настоящата работа. За какво да лъжа, че не работя като работя. По този начин ще се съобразят евентуално с час за интервю. Знам, че и на някои работодатели не им прави хубаво впечатление дългото време без работа.

# 568
Тази сутрин разбрах, че и в OLX им обви за работа. Освен това намерих група ъв фейсбук "Предложения за нова рбота" и страница "Работа в България".

# 569
Здравейте. Имам въпрос относно свидетелство за съдимост. Знам, че срокът на валидността му е 6 месеца. Мисля да започвам сезонна работа, която ще е три месеца. След това свидетелството ми ще важи още три месеца, но нали остава в работодателя? Може ли да се ползва копие от вече изваденето за следваща работа, или винаги трябва да бъде в оригинал?

Общи условия

Активация на акаунт