Работа, CV-та, HR-и, съвети - 44-та тема

• 54 222
  • 722
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте. Имам въпрос относно свидетелство за съдимост. Знам, че срокът на валидността му е 6 месеца. Мисля да започвам сезонна работа, която ще е три месеца. След това свидетелството ми ще важи още три месеца, но нали остава в работодателя? Може ли да се ползва копие от вече изваденето за следваща работа, или винаги трябва да бъде в оригинал?
Трябва да е оригинал.

# 571
Здравейте. Имам въпрос относно свидетелство за съдимост. Знам, че срокът на валидността му е 6 месеца. Мисля да започвам сезонна работа, която ще е три месеца. След това свидетелството ми ще важи още три месеца, но нали остава в работодателя? Може ли да се ползва копие от вече изваденето за следваща работа, или винаги трябва да бъде в оригинал?
Трябва да е оригинал.

Оригинал, най-малкото защото пише позицията/длъжността, която заемаш.

# 572
Трябва да е оригинал.

За първи път чувам такова нещо. И къде я вписват позицията?

# 573
Да, позицията се вписва, но ако следващата позиция е същата? А ако искам да си извадя ново свидетелство, преди да изтече шестмесечния период на валидност, ще имам ли някакъв проблем да си извадя ново?

# 574

За първи път чувам такова нещо. И къде я вписват позицията?

Най-долу, под всички данни, където пише за каква позиция важи свидетелството. Само миналата година си извадих 2, така че претендирам да ми е достатъчно актуална информацията.
Относно въпроса на потребителката - не би трябвало да е проблем, но е факт, че даваш на работодателя си оригинала на свидетелството при започване, и той се съхранява в досието ти, така че едва ли ще ти го върнат при прекратяване на договора.

# 575
Няма проблем да се изкара ново. На мен ми се случи лично да кандидатствам по две длъжности в една институция и  ми искаха 2 оригинални свидетелства за съдимост. И то само за да кандидатствам  ooooh!  Mr. Green

# 576
  • София
Да трябва оригинал да е. На мен никъде не са ми записвали позицията в свидетелството за съдимост.

# 577
Да трябва оригинал да е. На мен никъде не са ми записвали позицията в свидетелството за съдимост.

На мен също.

# 578
  • КиТ
На мен винаги ми я искат  Crazy

# 579
На мен винаги ми я искат  Crazy

И на мен, очевидно дори за този документ няма стандарт.  Hug

# 580
  • София
На мен винаги ми я искат  Crazy

И на мен, очевидно дори за този документ няма стандарт.  Hug

Аааааааа даааа изисква се и длъжност. Сега видях в нет-а снимки на документа и там пише важи за: и длъжността. Явно не помня.....

# 581
Здравейте!

Бих желала да ви помоля за съвет. Кандидатствах за една позиция и телефонното интервю мина добре. Поканиха ме и на интервю в офиса на фирмата. Проблемът е че в автобиографията си съм писала, че все още работя. В действителност от 2 месеца не съм на последната си позиция. Мисля по време на интервюто да спомена, но не знам как ще се изтълкува. Благодаря предварително на отзовалите се.

# 582
Мисля, че не е нужно да го споменаваш умишлено, но ако темата отиде натам и ако има удобен момент, е добре да го кажеш. Иначе отникъде да го вмъкнеш не е готино.
Оправи си автобиографията, все пак!! Grinning

# 583
На мен ми се обадиха от "Монделийз България" за един  тест по английски , он лайн утре Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 15 юни 2015, 20:44 от Анонимен

# 584

Общи условия

Активация на акаунт