Чувствам се като собственост

• 13 193
  • 103
  •   1
Отговори
# 15
Това, че се опитва да те откъсне от всички, е характеристика на насилник. Изолират те, после те тормозят и няма към кого да се обърнеш.

Има хора, които искат цялата любов и внимание на света. Тази тяхна нужда е незадоволима, като дупка без дъно. Ще иска все повече и повече, докато те изяде цялата. И пак няма да е нахранен.

Подкрепям изцяло мнението, освен че искат цялата любов, вменяват чувство за вина като не я получат.

Убедена съм, ако авторката си тръгне, той ще направи всичко за да й угоди да се върне и после всичко се повтаря, такъв характер трудно се издържа.

Бас хващам, че е скорпион  Mr. Green

# 16
Много зависи на каква възраст сте. До към 20 г. са нормални такива обсебващи отношения в началото на връзката. После вече се учим, че така нито е правилно, нито нормално.

# 17
  • Sofia
Едно е сигурно - той няма да се промени. Този тип хора никога не се променят. Така че избий си от главата идеята, че ще го промениш или че с времето ще стане нещо различно. Само може да става по-зле. Примерно да добави физически тормоз към психическия. Този тип хора са склонни към това. Така че много добре си прецени дали те устройва такъв живот и дали си заслужава да се съсипеш психически заради този човек. Ако прецениш, че не си заслужава (което е правилното решение) бягай бързо и не се обръщай. Мъже по света дал Господ.

# 18
За мен ревността е огледало на това какво правиш ти и съответно те е страх дали и партньорът ти не прави същото. Ако той се държи добре със жените около него и леко флиртува страхът да не правиш същото и ти го побърква. Това по мое мнение и опит.

# 19
Мило момиче,
Това, което описваш е началото на класически тормоз. Започва се с ревността и проверките и се стига до боя и заключването, заплахите как ще ви убие двамата или ще отведе децата. Няма и грам съмнение, че трябва да се махнеш от такъв човек, преди да те е оплел съвсем в соя безумен свят на собственост.
Работата е там, че няма да е лесно и да го зарежеш. Възможно е да те следи, обижда, напада по социалните мрежи. Ако знае твои тайни няма да се посвини да ги разкаже. Ако е достатъчно вманиачен ще отнеме години докато се откаже. Хубаво е, че имаш приятели. Говори с тях и получи подкрепата им.  Peace

Не забравяй всички жени пострадали от ревнивите си приятели! Ако решиш да се разделите не забравяй, че насилниците могат да те наранят и дори убият. Внимавай къде и как се срещаш с него  Peace

# 20
Здравейте на всички искам да споделя един проблем който ми тежи и не знам какво да правя приятеля ми е ужасно ревнив постоянно ми проверява телефона чете с кой си пиша кара се с мои приятели(момчета) и си мисли,че ще му изневеря което съм му казвала и доказвала,че няма да стане и с тези хора имам чисто приятелски отношения когато излизаме той се изолира не говори и след това ме обвинява,че не съм му обръщала внимание и започва да се държи гадно винаги недоволства и мрънка за дребни неща, когато съм със приятели навънка примерно започва да се сърди,че не съм искала да излизам с него и гледам винаги да му угодя за да не се караме от 4 месеца сме заедно имаше ги тези неща и от началото но сега вече се засилиха за всяко нещо ме прави виновна казва,че ме обича но сякаш не го показва моля дайте ми съвет на едно объркано момиче:)))

Мислех да подмина темата ти, защото не виждам никаква драма, но не мога да се сдържа. Написала си уникален пост! Как успя да събереш толкова информация в едно изречение, бе, дете?! Crazy Предполагам, че си дете, защото, ако не.....работата е опсайт Crazy
По темата ти - ако сте тийнове, твоят приятел се държи нормално, тоест инфантилно, както си трябва за съответната възраст. Ако сте по-големи, разкарай този мърморко. Освен ако не ти харесва някой да ти дудне на главата постоянно. Драма няма, иде следващият.

# 21
Аз съм страшно ревнива, но чак сега разбирам, че освен това съм и насилница, и побойница...  Laughing Laughing Laughing

# 22
Аз съм страшно ревнива, но чак сега разбирам, че освен това съм и насилница, и побойница...  Laughing Laughing Laughing

Да, ако усещаше, че си силово доминираща и не успяваше да контролираш нещата щеше да биеш обекта си на обсебване/контрол.

Повечето ревниви хора не осъзнават, че поведението им е ГОЛЯМ проблем и в процент от случаите си е болестно състояние.

С ревнивец, който ме дебне, търси под вола теле и проверява не бих останала и седмица, колкото и да го обичам.

# 23
Трябва по-бързо да се спасиш от този насилник. Той упражнява психически тормоз върху теб, има голям шанс скоро да започне и физически. Сценарият е ясен, сега ревнува, после ще почне да те бие и да те ограничава съвсем, а ще твърди, че те обожава. Когато искаш да си тръгнеш, ще е мил и добър, за да се върнеш. Няма какво да правиш с този човек, той няма да се промени. Тръгни си, докато положението още е в началото и сподели с приятелите си.

# 24

Да, ако усещаше, че си силово доминираща и не успяваше да контролираш нещата щеше да биеш обекта си на обсебване/контрол.

Уха, ММ значи е късметлия, че не съм някоя здравичка дама.  Laughing

Не знам как е възможно от едната ревност (в случая особено вероятно тийн история) да изкарате момчето психично болен, като авторката споменава само за цупене и мрънкане. Вие написахте вече сценария с тормоз, бой, заплахи за смърт... Дедукцията явно ви е доста силна.

# 25
  • Sofia
Не е само цупене и мрънкане. Фактът, че й проверява телефона за мен е много показателен и за двамата. За него - че не уважава личната собственост и личното пространство на хората, което означава че не уважава човека, което често води до посегателства. За нея - че не уважава себе си и щом е позволила да й ровят в телефона утре ще позволи и шамар да й ударят.

# 26
  • Страната на приказките
Вие написахте вече сценария с тормоз, бой, заплахи за смърт...

Ако е дете, по-добре да е предупредена. Възможно е да е просто един смотльо и комплексар, а възможно е и да налита на бой. По-нататък, сега е още рано, все пак 4 месеца не са дълъг период за всичките му прояви. Добре е да го има предвид, особено ако тя е тийн и няма достатъчно опит, а той е по-голям.

Джинкс, и все пак добре е, ако решиш да му казваш, че се разделяте, да сте някъде, където има хора наоколо, за всеки случай. А също и да бъдеш готова за известно "преследване" - молби, клетви, "няма да правя повече така", "обещавам", "от утре съм нов човек".....Не му вярвай.

# 27
щом е позволила да й ровят в телефона утре ще позволи и шамар да й ударят.
Това пък е меко казано абсурдно и налудничаво. Днес бил телефонът, утре ШАМАР (?!), вдругиден какво следва, че нямам толкова богато въображение? 
Нека не звучи, че оправдавам инфантилното поведение на момчето, защото не го, но вие наистина бягате в нереални крайности. Бил й погледнал телефона и хайде, утре ще я бие. За каква връзка говорим, ако толкова ревностно човек си пази личното пространство?
Аз разбирам вашата гледна точка, въпреки че е страшно далече от моите възприятия, но погледнете отстрани изводите си относно описаната ситуация и помислете пак дали звучите правдоподобно.

# 28
Уха, ММ значи е късметлия, че не съм някоя здравичка дама.  Laughing

Не знам как е възможно от едната ревност (в случая особено вероятно тийн история) да изкарате момчето психично болен, като авторката споменава само за цупене и мрънкане. Вие написахте вече сценария с тормоз, бой, заплахи за смърт... Дедукцията явно ви е доста силна.

А защо не опиташ да погледнеш обективно на нещата? Само за да оправдаеш своята ревност и за да не излизаш и ти "психично болна", оправдаваш някакво смотаняшко поведение.

И тийн история да е (в профила ѝ пише, че е на 23) - не напразно я питах какво му е хубавото на този субект - защитена била, нито дума да го обича и за някакви чувства въобще. Само оплаквания.

# 29
  • ❌❌❌
Каква зодия е "собственикът"?

Залагам на Риби. Flutter А казват, че "собственикът" на Зодиака е Телец... Thinking

Има хора, на които им харесва да бъдат чуждо притежание. Ако си от тях - стой, ако не си - мисли. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт