Чувствам се като собственост

• 13 223
  • 103
  •   1
Отговори
# 30
Vaya, това, че ти си ревнива много, но не биеш мъжа ти, значи ли, че не упражняваш някакъв вид психическо насилие върху него?

# 31
Само за да оправдаеш своята ревност и за да не излизаш и ти "психично болна", оправдаваш някакво смотаняшко поведение.
Нека не звучи, че оправдавам инфантилното поведение на момчето, защото не го, но вие наистина бягате в нереални крайности.
Четеш ли въобще?
Аз себе си нямам какво да оправдавам. Някъде да съм споменавала, че имам проблеми?

Хич не съветвам авторката да стои с въпросния момък, просто не разбирам изключителните ви изводи как от телефон се стига до бой и от мрънкане до психични отклонения.

# 32
Vaya, това, че ти си ревнива много, но не биеш мъжа ти, значи ли, че не упражняваш някакъв вид психическо насилие върху него?
В моя случай да, колкото и космическо да ви изглежда. За капак ще спомена, че и той е страшно ревнив.  Laughing За вас оставям загадката как така не се бием всеки ден или единият не е убил вече другия.
Съжалявам, но не всяка ревност задължително означава различни видове насилие и всекидневни проверки на телефони, скандали и т.н. Много са ми чужди всички тези безумни прояви.
Комуникацията прави чудеса, стига партньорите да я умеят.

# 33
Vaya, това, че той е ревнив е важно уточнение. Явно сте се намерили. (не го казвам с лошо, напротив) Просто не всеки човек би търпял каквато и да е ревност, както аз не бих. И като не сме ревниви нито аз, нито ММ ревността ми е много далечно нещо.

# 34
Vaya, това, че той е ревнив е важно уточнение. Явно сте се намерили. (не го казвам с лошо, напротив) Просто не всеки човек би търпял каквато и да е ревност, както аз не бих. И като не сме ревниви нито аз, нито ММ ревността ми е много далечно нещо.
Абсолютно съм съгласна, аз това не го и оспорвам. Както казах, разбирам я тази гледна точка. Мисълта ми беше, че е прекалено крайно да се говори как ревността винаги води до насилие и т.н.

# 35
Сигурно не всеки път води, но идеята е, че ти явно си щастлива в отношенията си, както и мъжа ти е щастлив, следователно няма проблеми. Но авторката не е щастлива с тая ревност и това си е вид насилие, щото на нея не ѝ харесва и се чувства като собственост. Пък да се надяваме, че няма да се стига и до физическо посегателство при нея.

# 36
В представения от авторката случай нещата не се изчерпват с мрънкане.

Неговото поведение е много целенасочено и като по учебник за насилника, за щастие в началнния период.

Насилниците първо убеждават обекта на своите чувства, че правят всичко от любов. После го изолират от приятелите, познатите и роднините му. Започват да го контролират и подтискат психически и физически. Често замазват всичко с голяма грижовност - посрещания, изпращания, обаждания, внезапни уж спонтанни изненади с проверки.

До тук момичето знае, че и се проверява телефона и кореспонденцията. Съвсем целенасочено се опитват да я отделят от приятелите и - те и тя постепенно ще спрят да се търсят заради поведението на гаджето и в крайна сметка тя няма да може да разчита на тях. Предполагам, че не знае, че е следена - виртуално, а напълно възможно е и реално.

Бягай веднага!

# 37

Бас хващам, че е скорпион  Mr. Green
[/quote] Е аз съм скорпион,но не съм чак такъв психопат,иначе съм си доста ревнива да.А относно проблема на момичето бягай докато е време,и пак няма да в лесно тогава ще почне да се държи мило после като види,че не става ще опита и с лошо гадни есемеси,и един куп глупости.

# 38
Миииииииии той телефона си е лична твоя собственост, ти си дала да ти я проверяват и т.н., прай си сметката.

# 39
Имаш ли крака? Имаш. Сега - бегай бързо от тоя и не се обръщай назад!

Подкрепям.
Ревността е болест и с времето само се задълбочава.
Само 4 месеца - бягай.

# 40
  • Най-красивата страна
Не е нормално това,че той я изолира от приятелите и.
Не е нормално да и проверява телефона.
Не е нормално да я третира като собственост.

# 41
И аз така имах такъв приятел. В началото всичко беше ок, но в течение на времето се появиха,че и изостриха изцепките. Знаех, че ме следи, питаше ме постоянно къде съм,с кого съм, какво правим. Аз така или иначе обичам да споделям как ми е минал деня, ама едва ли не до кого съм седяла в парка и кой ми е отворил вратата от мъжки род, просто...  Rolling Eyes Върхът беше, когато започна да ми говори и да ме подпитва за неща, които не съм му казвала, но съм си писала с приятели от мъжки и женски род. В началото се чудех що за съвпадение е, но после бързо се усетих. Ровичкал през цялото време всичко.  #Crazy
Много ми кипна тогава. На всичкото отгоре отказваше да си признае постъпката. Веднага го разкарах.

И аз съм ревнива, признавам си, не съм безгрешна. Но, все пак, в граници. Не казвам, че никога не бих стигнала до там. Но при положение, че видях какво е да си от "другата страна" не бих го причинила на сегашния ми приятел. Дори да ми каже "Ето, фейса/скайпа/чата е отворен, поровичкай си нямам против" пак не бих го направила.

Прави си изводите, авторке. Бягай...

# 42
# 43
И аз залагам на Скорпион Confused
била съм с подобен мъж
вадеще ми разпечатки на телефонните разговори, изскачаще ненадейно отнякъде уж случайно, обаждаще ми се с преправен глас ,за да види как ще реагирам, ровеще ми в телефона нонстоп ooooh! дотолкова го приемах за нормално,  че по едно време сама му давах телефона си да го провери Rolling Eyes психически тормоз си беще и с времето се задълбочаваще
ревнуваще и от времето прекарано с близките ми,ужасно беще
няма спасение това Peace

# 44
  • Варна
А моля, моля омъжена съм за Скорпион и проблеми нямам. Виж бившият беше Овен. Той ходеше като замаян, ама мен ревнуваше.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт