НВ-ВМХ, част 89 - за здравословното хранене

• 46 063
  • 734
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
От снощи прегрешавам..кг ми са за около месец са -2...
Забелязах,че нещо започнаха да ми отичат краката  ( и ръцете..твърдят домашните) карат ми се непрекъснато,че ще си докарам някоя болест с тоя режим..
В чуденка съм дали да продължавам...

# 46
От снощи прегрешавам..кг ми са за около месец са -2...
Забелязах,че нещо започнаха да ми отичат краката  ( и ръцете..твърдят домашните) карат ми се непрекъснато,че ще си докарам някоя болест с тоя режим..
В чуденка съм дали да продължавам...

как се чувстваш като цяло? Краката могат да оттичат от много неща и трябва да видиш защо така се получава.
Откога е така?
А ако спреш този режим как смяташ да се храниш?

# 47
  • Oslo,Norway
Лети само да кажа , че въпреки че не свалям както казах ,улях се с половин шоколад и аз съм с леко затекли крака и ръце.Днес след въглехидратите положението е по-зле, тоест не смятам че е от режима, по скоро е от солта  или има някаква друга причина  newsm78

# 48
  • SA
Лети, ти си от много скоро на това хранене и при тези чести нарушения, не мисля че си се адаптирала все още добре към режима. В такъв смисъл, не е очудващо, че си връщаш килограми ( беше писала, че си отслабнала с 6 кг в началото и явно си върнала няколко от тях).
Причини за поява на отоци може да има много, някои могат и да са сериозни. Най-добре да се консултираш с лекар за тях ( нали беше писала, че имаш и сърдечна недостатъчност, а вероятно и проблеми с кръвоносните съдове, за което си пила детралекс).
Иначе яденето на естествени храни, каквито се препоръчват при ВМ-НВХ не е причина за образуване на отоци. Може би с излкючение на случаите, когато някой има алергия към дадена храна и консумирането й предизвиква алергична реакция.

# 49
Шоки,  newsm59  ! Много здраве и слънчеви дни!

Юлинга, последните 4-5 дни реших да смятам калории. Оказа се, че си хапвам около 1900-2000 кал.  Mr. Green За мен това си е ок. На 1000 кал не мога да съшествувам и да искам. Само мисълта, че трябва да съм на 1000 ще ме накара да погълна 3000.  Mr. Green Настрани от шегата, на тези калории в момента( около 2000 ) се чувствам сита. Само съм намислила след време( кога не се знае  Mr. Green ) да намаля още малко В. Сега по сметките ми са около 70-80 гр като броя В от всичко( зеленчуци, ядки , протеин на прах + всичко останало). Изключвам фибрите.

Приятен ден!

# 50
  • някъде по морето
 newsm59 на Шоки!
Много здраве и мнооого щастие!
Аз да споделя като режимна 1 година и 1 месец Simple Smile
Да не звучи самохвално, но нямам прегрешения - никакво сладко и нито троха брашно...
В началото хапвах по малко ориз, но вече и него отказах.
Единственото, от което не мога да се откажа са плодовете - мноооого ги обичам Embarassed
Тъй като имам Хашимото, не ям и спанак, зелеви и броколи Cry
Не ям бобови и грах - изобщо....
На мен също ми отичаха краката - ужасно.
Но вече не и съм много добре - свалих един номер обувки Laughing
Но свалях по 3-4 кг на месец, не повече..
От мене - търпение, момичета, не става бързо, но резултата си струва.
Моята цел е - мерки 80/110(талия, ханш)...сега още имам какво да сваля...
Наясно съм, че няма да стана 90/60/90 Joy ама...това е положението...
Танцувам 3 пъти седмично - движението е важно!
Малко дълго стана....дано съм полезна..

Последна редакция: нд, 10 май 2015, 18:06 от Zvezdna

# 51
  • Пловдив
Лети, ти си от много скоро на това хранене и при тези чести нарушения, не мисля че си се адаптирала все още добре към режима. В такъв смисъл, не е очудващо, че си връщаш килограми ( беше писала, че си отслабнала с 6 кг в началото и явно си върнала няколко от тях).
Причини за поява на отоци може да има много, някои могат и да са сериозни. Най-добре да се консултираш с лекар за тях ( нали беше писала, че имаш и сърдечна недостатъчност, а вероятно и проблеми с кръвоносните съдове, за което си пила детралекс).
Иначе яденето на естествени храни, каквито се препоръчват при ВМ-НВХ не е причина за образуване на отоци. Може би с излкючение на случаите, когато някой има алергия към дадена храна и консумирането й предизвиква алергична реакция.

Да,така е..върнах си 4 кг...То и без това някак противоестествено ми беше това рязко сваляне-6кг за една седмица.. Детралекс съм пила преди 8-9 години и след това не съм имала проблеми,т.е. не ми се е налагало да го пия..
Може би ще мина малко на разделно хранене и после пак ще се пробвам..И едни изследвания ще си пусна...Иначе за прегрешения..не съм прегрешавала сериозно..Жалко,толкова добре се чувствах на режима..яд ме е,че спирам,но вкъщи ще ме изядат..

# 52
Шоки, много да си здрава! Честит празник  Hug
Деничка, мисля си, че предвид факта, че става въпрос за режим, а не диета, половин шоколад и 5 бисквити не е драма  Peace Познавам много фитнес маниаци, които се хранят НВ-ВМХ, които си позволяват чийт дей и си ядат тогава каквото си поискат. Разбира се, те ходят по поне 3 пъти седмично на фитнес, но твърдят, че този ден им раздвижва метаболизма.

Иначе аз мога да се похваля с оформящи се крака  Flutter Изглеждат като писалки. Е, до едно място, ама то едно по едно ще станат нещата  Mr. Green

Днес намерих сравнително евтина чиа - 16 лв. за килограм от Женския пазар. Направих пудинг и довечера ще го видим. Няма да е точно десерт, защото почти нищо сладко няма, но, каквото, такова  Peace

# 53
  • Варна
Шоки, хубав празник ти желая и благодаря за темата!
Фурмите са си много сладък плод по принцип. Тези иранските наистина са натурални. Колежка иранка мине носила пресни фурми - страхотни са и пак много сладки. Тези, които продават са презрели (както мушмулите); Не съм сигурна, че използвам правилната дума нооо... все са вкусни Simple Smile

# 54
  • SA
Лети, ти си знаеш с какво трябва да се съобразяваш.
Каквото и да решиш за по-нататък, ти желая успехи в борбата с килограмите и за по-добро здраве.  Hug

# 55
Напоследък баща ми много ми препоръчва изпитан от негов приятел метод за неутрализиране на Ph-то на стомаха чрез пиене на малко сода, разтворена в топла вода сутрин преди ядене.
Та исках да питам, по-информираните и знаещи дами тук, дали в това има резон и дали е безопасно да го пробвам, след като вече съм на този режим.

# 56
Шоки, честит празник и тук   bouquet

buttinsky защо ти препоръчва баща ти да пиеш сода, имаш повишени киселини в стомаха ли?
Според мен независимо на какъв режим си, ако нямаш проблеми не ти трябва да пиеш сода. А ако имаш, гастроентеролог ще ти изпише нещо по-добро предполагам.

# 57
Ами аз нямам киселини, но понякога имам колики. Обикновено след като хапна на обяд се появяват. Особено, ако полегна малко и после стана, известно време се превивам след това.
Иначе той е този с киселните и явно затова са му препоръчали содата.

# 58
  • In transit
Шоки Честит Рожден ден и от мен!
 newsm59 nbirthday  cook  ura
Много здраве, любов и успехи ти желая! И бъди все така страхотна жена!  Hug

# 59
Момичета, можете ли да ми кажете къде мога да погледна за рецепти за режимни десерти? На някаква експериментална вълна съм, а да се похваля, че в последно време нямам и никакъв глад за въглехидрати(тук включвам любимите ми плодове, че само те са ми проблем), единствено си ям една супена лъжиза овесени ядки с млякото сутрин.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт