Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как научихте децата си да четат?
Можете ли да препоръчате добър детски психиатър в София?
Какви са препоръчителните лечения за деца с аутизъм и епилепсия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как научихте децата си да четат?
Някои майки споделят, че децата им са се научили да четат на три етапа. Първо глобално четене, последвано от сричково четене и накрая синтетично (буквено) четене. За да се премине към четене, децата трябва да познават буквите, което обикновено започва около 4-годишна възраст, а четенето започва преди навършване на 6 години.
-
Можете ли да препоръчате добър детски психиатър в София?
-
Какви са препоръчителните лечения за деца с аутизъм и епилепсия?
-
Давате ли лекарства на вашите деца с аутизъм, предписани от психиатър?
-
Как мога да насърча дете със специални нужди да участва в решаването на своите здравословни проблеми?

плюс генетични за б12 чакам сега и фолиева......
почнах фолиевата на своя глава, докато чакам изследванията
странни такива неща......
. Сега я водя тук на месно ниво при невроложка на около месец и половина, която я наблюдава. Според нея основното притеснение/преди месец и малко/ беше пак, че има физическо забавяне на развитието- не ходеше и това забавя на комуникативно и психологическо ниво, плюс , че живяхме зимата на село кажи-речи и рядко ни се случваше да комуникира с връстници, което също може да е дало отражение. Сега я записах в център за ранно детско развитие, ходи всеки ден до обяд и като я записах психоложката ми потвърди опасенията, че има забавяне на говорното и комуникативното развитие, обаче аз вече бях започнала да давам витамините/фолиева/ , минахме на безглутенова диета , плюс че ходеше в центъра и вече беше и сред връстници, а и там ги занимаваха много. Днес като я взех си поговорих с психоложката и тя ми сподели, че вижда вече огромен напредък в нея и пак ни усъмни или за някакво забавяне или тъй наречената психологическа бариера и забавяне в развитието или на някакво биохимично ниво проблем. Продължавам да давам фолатите и продължава да не яде глутен, плюс наблюдение от невроложката и смятам да пусна едно по едно изследванията, за да елиминирам или да потвърдя съмнения проблеми с храненето. Ваксини никакви няма да слагам, в това съм убедена вече и се надявам детето да напредва. Чудя се само дали има смисъл да спирам млечните или да направя първо тест за поносимост
.........Понякога си мисля, че и в мен може да е проблема и да я отглеждам де да знам......да не я оставям да се развива или да не я стимулирам, а давам наистина всичко от себе си, според възможностите си