Женени от пръв поглед - 7

• 54 682
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
Георги е мъж със самочувствие, как не го разбрахте? Нищо такова като "ниската му самооценка"  и "красотата" на Гергана не е причина за раздялата им.
Самочувствието на Георги се изчерпва само в сферата на професионалните му занимания, няма нужния опит как да комуникира и да се държи с жени, особено с привлекателни такива. Което е разбираемо - няма нито външността нито излъчването да привлече такава жена. Трябва да разчита на интелект, което е ок, но за да разкрие това пред другия човек се изисква време, съответно се разкриват в това време и други неща. Нещата са доста прости всъщност, някои мъже могат да говорят с жени, други не.

# 391
  • София
За да покаже, че е видял грешката трябваше Й да е с главната буква, напр. емоциЙ  Wink
Остави ти тая работа - човекът много фино я пусна по пързалката.  Wink

Отговорът на Георги е пълен туш, но тя няма да го разбере!  Joy
Именно.  Grinning

# 392
Георги е мъж със самочувствие, как не го разбрахте? Нищо такова като "ниската му самооценка"  и "красотата" на Гергана не е причина за раздялата им.
Самочувствието на Георги се изчерпва само в сферата на професионалните му занимания, няма нужния опит как да комуникира и да се държи с жени, особено с привлекателни такива. Което е разбираемо - няма нито външността нито излъчването да привлече такава жена. Трябва да разчита на интелект, което е ок, но за да разкрие това пред другия човек се изисква време, съответно се разкриват в това време и други неща. Нещата са доста прости всъщност, някои мъже могат да говорят с жени, други не.

Тя пък Гергана е самата нежност и красота, все на терсене, и тя н еможе да общува с хора, през цялото време слушам какво говори и в крайна сметка нищо не казва, сама щяла да си смени шарнира, чула ,че не разбрала, щом може всичко сама , защо изобщо се яви в това предаване, тя си е самодостатъчна

# 393
 Когато един човек е наистина интелигентен и самочувствието му наистина е с покритие, а не е само поза, то този човек може да си позволи да опознае отсрещната страна, да се опита да види света през другите очи, да позволи да бъде опознат и да види как той самия е видян през тези очи. Преди да отречеш/отхвърлиш, трябва да си позволиш да опознаеш. А точно това при Георги не го видяхме. Вярно, че времето е относително понятие и все пак, когато заемаш позата на критик още от началото просто не даваш шанс на отсрещната страна да разгърне потенциала си, за да направиш обективна преценка за допирните точки и непреодолимите различия. И точно това се опита да му каже Светла. Но Георги отново се изкуши прибързано да заеме отбранителна позиция и да не я изслуша докрай. Макар, че от личния му коментар се загатва поне малко да я е чул. И какво толкова страшно има в това да чуеш какво е впечатлението на някой друг за теб самия? Особено пък, когато ти самия щедро демонстрираш своите впечатления за другите хора? Всички ние сме социални същества и не само ние самите имаме чувства и мисли, другите хора също ги имат, дори и за нас самите и няма нищо лошо да ги чуем, да се опитаме да се видим през техните очи, да преосмислим поведението си... В крайна сметка човек се учи докато е жив и дори и на тази възраст е възможно някой страничен човек да види нещо в нас, което не сме осъзнали като свое качество или свой недостатък  Peace
 Голяма драматизация в този формат настана - то големи непреодолими различия, то свирепи нападки към горкия човечец, то комсомолски съд... Ужас неземен, апокалипсис  на земята  Joy  А всъщност няма кой знае каква драма и се изострят излишно нещата за по-голям рейтинг
 Антония, че го нападна грозничко, го нападна, но тя си е такава - всички го видяхме и на мен не ми харесва, но пък и тя просто искаше да му каже по своя си начин, че е избързал с решението си - не друго, не са го нападали чак пък толкова драматично, колкото го изкараха. Пак да кажа, че между силните характери са нормални сблъсъците. Аз лично харесвам силните хора, уважавам хората с мнение дори, когато мнението им е лично за мен или дори за моята връзка, дори когато виждат някакви недостатъци в мен, които аз мога да приема, че ги имам и да се опитам да ги променя или пък да преценя, че е погрешно впечатление и е възможно ако има време и те да се убедят, че грешат. Такъв е живота - общуваме непрекъснато с хора и макар и да не ми (ни) харесва освен, че ние оценяваме по някакъв начин другите хора, то и те също ни оценяват. Хубаво е когато искаш да бъдеш подобаващо оценен да приемеш, че и теб те оценяват, когато търсиш определени качества у другите хора - да ги култивираш и у себе си, да даваш шанс на другите, когато искаш да ти бъде даден и на теб и т.н.
 За мен в Георги има вътрешни противоречия, които той за 34г. сам не е успял да обуздае и да примири и всяко странично въздействие или мнение разлюлява крехкия му баланс и го обърква. Затова той е много по-склонен да отхвърля, отколкото да приема. И точно тук беше мястото на "професионалисти" да се намесят адекватно, но не би. Особено Бост. направо ги закопа с тея постановки за власт и контрол. Започне ли да се гледа в тази посока пиши я бегеала цялата работа. В една здрава връзка е нужно взаимно откриване, взаимно изслушване, за да се видят реално плюсовете и минусите. Всеки човек има и качества и недостатъци и е добре да се опознаят, за да видят къде и кога е по-добре единият да взема контрола и кога и къде - другият партньор. Изначалната борбата за власт като цяло за една връзка е принципно вредна.
 И колкото и да сме добри в първоначалните преценки - те са като преценка на водата в дълбочина по повърхността й - и сто пъти да си бил прав, пак може да се подведеш и да се удавиш  Wink
 П.П. "емоцийте" не мисля, че са иронично използвани от Г - той не винаги е "книжовен" и за него нещата не са "розАви" и т.н., но за мен това са подробности и не е определящо за интелигентността му, друго щеше да е примерно "ас", "немога" и други подобни. Все пак никой от тях двамата не е даскал по бг. ез. или писател по професия, а разговорът им не е формален, че да има кой знае колко голямо значение как точно са го написали
На мен пък ми стана много странен разговора м/у СиС за карането на колата на фона на първоначалните заявки на Св., че много държи мъжа да кара и че й е голям проблем тя да го вози   Whistling

# 394
  • София
В Стефан не харесвам, че говори много лигаво.

newsm10 Много вярно казано!

# 395
На мен пък ми стана много странен разговора м/у СиС за карането на колата на фона на първоначалните заявки на Св., че много държи мъжа да кара и че й е голям проблем тя да го вози   Whistling
Аз останах с впечатление, че Стефан много "трепери" за колата си, все пак кара БМВ  Mr. Green и е абсурд да даде на някоя жена да я кара  Crazy.

# 396
Аз останах с впечатление, че Стефан много "трепери" за колата си, все пак кара БМВ  Mr. Green и е абсурд да даде на някоя жена да я кара  Crazy.

и на мен така ми се стори, много се вманиачва, за това не дава колата, както и забиването на гвоздейчета по стените  Joy

# 397
Понеже гледам че няколкото от момичетата от темата за Хашимото пишат тук да ви питам ни ви ли се струва че Тони има проблем с щитовидната жлеза, много и е изпъкнала и е хубаво да се прегледа може и на това да се дължи експресивноста и.

# 398
  • София
Еееееее сега пък вие какви сте! Всеки си има някакви изисквания...

# 399
  • Тра-ла-ла
БМВ ли кара?!  ooooh! Майкоооу, това добре завършва образа му Mr. Green

# 400
Сега се сетих, че на мен много смешно ми стана, когато Наско каза на Антония за другите две двойки - "Те искат да са на наше място"  hahaha.  И Стефан за Наско  - "Ние го търсим под дърво и камък, той - под чехъл"  Joy. И Георги - Нашата двойка е с по-висок социален статус  Mr. Green.

# 401
  • София
БМВ ли кара?!  ooooh! Майкоооу, това добре завършва образа му Mr. Green
А Светла черен голф с пернишка регистрация  Joy Joy Joy

# 402
Светлана и Стефан за мен са добър пример, колко малко му трябва всъщност на човек , за да се чувства добре, те ми показаха и двамата , как при добро желание човек може да сработи   с напълно непознат, на което им се възхищавам. Дори в изказването си -каква любов ние сме 30 годишни, е показанао ,че и двамата са вложили разум, от другата страна при Г и Г е 'лудостта' - някаква неясна за мен емоция мецду двамата

# 403
  • Перник
Те мъжете си дават колите на жените като запиват някъде. И мен ме издразни Стефан в тази сцена

# 404
Аз съм изпуснала култовата реплика на Стефан, ама и не съм имала големи очаквания към него,та не съм разочарована  Mr. Green
Какво го погнахте момчето, оставил я бил сама да се подготвя за гостите- 2 мацки, 100 % на диета, кой знае каква подготовка не изискват, нали видяхте- прахосмукачка и салата, да беше стоял да и държи ръката ли  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт