Гримиране - идеи и техники (Тема № 61)

• 91 709
  • 766
  •   1
Отговори
# 330
  • в 1001-та нощ
Аааааа, просто си на друга вълна  Blush Аз да не мислиш, че имам много време Simple Smile

Ще ти пратя отсипка от него с другите неща  Peace Много е хубав  Blush

Аз умувах с какво да затъмнявам - дали с кафяво или зелено и избрах зеленото, но с кафяв молив - дали щеше да се върже на очната линия и спиралата  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 31 май 2015, 19:16 от a.l.e.n.a

# 331
  • Street of Dreams
Аааааа, просто си на друга вълна  Blush Аз да не мислиш, че имам много време Simple Smile

Ще ти пратя отсипка от него с другите неща  Peace Много е хубав  Blush

Аз умувах с какво да затъмнявам - дали с кафяво или зелено и избрах зеленото, но с кафяв молив - дали щеше да се върже на очната линия и спиралата  Rolling Eyes
Party Party Party Hug Hug

Това с кафявия молив се отнасяше за въпросния rose gold грим, не за зеления. Peace Зелено и кафяво - не.

# 332
  • в 1001-та нощ
 Blush усетих се, ама по-късно Simple Smile Ще видя какви кафяви моливи имам за проба Simple Smile

# 333
  • София
Аленка, то ако само се поизтрие цветът е добре!
При мен ако доближа до кладенчето на окото очна линия или молив, се разтича още докато си слагам ружа. ooooh!

Но схванах трика да местя началото на очната линия от там, от където започва бялото на окото, а не от край до край кожата на клепача. Иначе се размазвам и все се налагам да трия с пръст пред огледалото. Лошото е че не винаги се виждам за да се коригирам. Wink

Колкото за сетинг пудрата и съветите към нея, аз бих дала един много по-лесен за сдобиването и вариант и това е тази пудра на Буржуа, която любимата ми Тени Паносиян дори представя в последното си видео.
Bourjois Healthy Balance Unifying Powder

Струва си да се пробва. Тени има достатъчно богат опит с подобни продукти и след като тя е впечатлена от нея, на нас това ни е най-лесно- да пробваме. Поне пудрата се намира лесно при нас. Peace

# 334
  • в 1001-та нощ
kopche,  а има ли причина за сълзенето? Примерно - да ти дразни молива, спиралата, друго ....  Rolling Eyes

Случвало ми се е да си закача окото с четката на спиралата и тогава започва интензивно сълзене - ако се събере течност - ползвам клечка за уши, за да обера течността и да не текне по бузите Simple Smile

От спиралата Annayake (изключителна) имам дразнене, ако попадне на горната водна линия  Rolling Eyes Гледам да не се случва. Усеща се, като дразнене във външния ъгъл и навлажняване за изв. време - достатъчно да се намокри и промени ъгълчето Sad

Днес ползвах синия пигмент  Simple Smile За мое огромно щастие - навреме се усетих да не забелвам под веждата Simple Smile Първо ползвах един телесен цвят, като тена ми, а после леко минах с един по-сатенен и стана добре Simple Smile но ми лъскаше повече от нужното и пак минах с матовия, та се получи нещо по средата Simple Smile

# 335
  • София
kopche,  а има ли причина за сълзенето? Примерно - да ти дразни молива, спиралата, друго ....  Rolling Eyes

Случвало ми се е да си закача окото с четката на спиралата и тогава започва интензивно сълзене - ако се събере течност - ползвам клечка за уши, за да обера течността и да не текне по бузите Simple Smile
Причината е сбръчкан клепач. Аз друга причина не индентифицирам. Tired
При теб винаги се възхищавам как грима изглежда изпънат на клепача! Както и този последният, който си ни показала! Красота! Hug Hug Hug

При мен просто има специфика на клепача и една гънчица, която особено на дясното око извежда течността от окото и винаги размазва всичко нанесено в близост до кладенчето. Затова и непрекъснато променям техниката си в посока външен ъгъл, за да няма доближаване до критичното място. И жалкото е, че и колкото да се старая, там винаги имам сълзене и съответно размазване на прецизно нанесената очна линия. Sad

# 336
https://www.youtube.com/watch?v=_dLSy75M46o
Момичета , това само с фон дьо тен ли се постига ( светъл и тъмен) или има основа и друг грим ( за лицето конкретно светлосенките ) ?

# 337
  • в 1001-та нощ
choose joy, ще го изгледам по-късно, че сега малкия спи и не искам да пускам звук Simple Smile  Погледнах набързо - за да видя за какво става въпрос - такъв тип контуриране ползват не малко гримьори. Вероятно всеки си има похвати и зависи и от кожата, продуктите. Можеш да изгледаш повече клипчета и да прецениш кое би било подходящо за теб самата Simple Smile

Преди време се пускаше клипче на един мъж гримьор, той доста обясняваше  Peace

kopche  Hug мерси Simple Smile Чак пък сбръчкан клепач - не бих си и помислила - толкова пъти сме били лице в лице и никога не ми е правило впечатление - щях да забележа поне  Rolling Eyes Може би гънчицата прави улейче  Rolling Eyes

При мен пък понякога друго става - ако по някаква причина ми текнат сълзи - очната линия във вътрешния ъгъл става, като прекъсната на 2-3 места - дори не се размазва.  Все едно кожата прави малки чертички - перпендикулярни на очната линия и я насича Simple Smile Особено с обикновени очни линии Simple Smile

Откакто съм с водоустойчивата на МАС - не ми се е случвало, но и нямам мокри инциденти, както и ако видя, че тръгва сълзене - обирам сълзичката с клечка за уши Simple Smile Ще видим, като ръгна на работа как ще е Simple Smile Но и едва ли ще нося много очна линия Simple Smile В последните гримове предпочитам да е по-тънка и в ръба на миглите, колкото да даде линия. Назад гледам да е прелята в тъмния цвят Simple Smile

Днес пробвах пигмента бяло злато - белеещо златен Simple Smile Ползвах едно червило, но единия път с бежов молив, другия път с по-коралов - без да натискам - съвсем леко да даде контур и плавно да слезе навътре. Резултатът е коренно различен цвят на устните Simple Smile

За под веждата си затвърждавам новата практика - телесен цвят и лек сатен отгоре. Май там е единственото озарено място по лицето, като изключим клепачите Simple Smile

# 338
Алена, най накрая Simple Smile така изглежда много по добре, но намали светлото в кладенчето на окото. Можеш да го направиш, както си го направила под веждата.

# 339
  • Street of Dreams
Много ми хареса - напоследък нямаш слаб грим. Точно това смятам, че те подмладява значително, но аз все пак да побутна за кафяв молив Rolling Eyes Mr. Green

# 340
  • гр. София
Аз не бих пипала изсветляването в кладенчето. Алена, така е добре. С какво смени ванилата?

# 341
  • в 1001-та нощ
Момичета, радвам се, че и на Вас така повече Ви харесва и благодаря за окуражителните думи Simple Smile Аз през цялото време мислех, че като коментирате бялото - се отнася за вътрешната част на клепача - към носа, а не за под веждата, където беше кофти  Sick

Shokoladche, търсих, търсих телесен цвят и се отчаях  Cry Всичките ми белееха или тъмнееха Sad  Уж имаш много, а пък няма  Crossing Arms Тръгнах пак да ползвам нещо светло, но в последния момент - мацнах с пръст над един "тъмен" цвят и ми се стори не толкова тъмен. Плахо мацнах под веждата и видях, че се слива напълно с тема ми  newsm03 Много се зарадвах, но ми стоеше някак прекалено матово и омърлушено  Thinking Та реших да пробвам с нещо сатенено - пак с върха на четката. Озари се добре, но прекалено за вкуса ми пак минах с тъмно матовото и така стана нещо по средата. Това е за вчера Simple Smile

А днес вече с леки движения и без напластяване - минах с двата цвята по един път и беше достатъчно Simple Smile

Ето ги - тъмното е първият цвят от палитрата на Too Faced - Joy to the Girls - беше Коледна за 2013г. мисля  newsm78 Цветът се казва Cookie Dough:

А озаряването е с цвета Venus от Naked Basics - пак първият - той е сатенен  Peace

OnDiNe_  Rolling Eyes Tired много е страшен този кафяв молив - не мога да го вържа с черна спирала и очна линия  Thinking Някак не мога да си представя грима. Трябва да е може би светъл и лек, да се затъмни с кафяво и може би в ръба на миглите да има кафеникаво очертаване със сенки. То ще е леко и пудрено.  И тогава на водната линия - кафяво молив  Rolling Eyes

Ти как го ползваш?

Утре ще пробвам един карамелен пигмент - мога да опитам с черна спирала, а кафяв молив на водната линия - би трябвало да си паснат Simple Smile

# 342
Алена, опитай в кладенчето да го направиш както под веждата и съм сигурна че ще седи много по добре.

# 343
  • в 1001-та нощ
Добре Simple Smile ще пробвам тази комбинация, както и кафявия молив - да видим какво ще стане Simple Smile

# 344
  • Street of Dreams
Аленка, само нема се пуашиш Hug
Моята идея е следната - зарязваш очната линия нацяло; там, където си слагала черна очна линия/молив (да вземем последния ти грим), слагаш кафяв молив - отгоре и отдолу, като го опушваш обаче и преливаш със сенки. Идеята ми е да се придаде значителна мекота/топлина и естествен вид на погледа.

Аз кафяво много рядко ползвам, защото не ми отива на цвета на кожата и очите, но като ползвам, го ползвам така. Peace

Общи условия

Активация на акаунт