Съпруги на военнослужещи - 12

• 54 708
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
СГГ, минавам само, за да ти изпратя огромна виртуална прегръдка! Няма да плачеш, мила! Знам, че когато детето го боли, мама я боли милиони пъти повече. Но в момента имаш нужда от цялата си сила и позитивна енергия, за да я предадеш на твоето мъниче. Всички ние те подкрепяме и с нетърпение чакаме добрите новини!  Hug  Hug  Hug

# 196
  • Ямбол
ААа, само дъжд не, тук още е много слънчево, едва ли ще ни се размине обаче....
СГГ , кураж и смелост, ще държиш здраво и всичко ще се оправи   bouquet
Радинка, както казах вече ,моето така не говореше а вече е на 3г. , но сега охооооо да го чуеш само, не спира, на всичкото отгоре много обича и песнички да пее.....и вие ще сте така, няма как Simple Smile Преди се чудех как да му говоря, приказки разказвах като луда, все го питах та да вземе да ми отговори нооо той чак сега си проговори, и то така чеее иде ми тапи в ушите да си сложа Simple Smile
Момичета, как разбрахте че имате проблем с щит.жлеза? Какви симптоми имате? Аз напоследък имам едни странни състояния и съм се замислила да не ме е сполетяла и мен тази съдба?!  newsm78

# 197
Момичета, как разбрахте че имате проблем с щит.жлеза? Какви симптоми имате? Аз напоследък имам едни странни състояния и съм се замислила да не ме е сполетяла и мен тази съдба?!  newsm78

Аз след като имах сериозна алергия, чак лежах в болница. Изписаха ме, отидох в Александровска, за да ми направят тестуване, за да се разбере от какво е алергията. Обаче нищо не даде резултат и лекарката там (алерголог)  ме насочи да изследвам хормоните на щитовидната - ТСХ, ФТ3 и ФТ4. Те бяха съвсем в норми, но да видиш ТАТ и МАТ - в небесата. И така го открих. Така че само изследване на ТСХ, ФТ3 и ФТ4 не е достатъчно, евентуално трябва и ехографски преглед. На  сестра ми тези показатели са й в норма, но пък има възел, който само с ехограф се вижда. Ето и симптоми, които копирах от темата за Хашимото:
Скрит текст:
Симптоми, характерни за това заболяване:
  - лесна уморяемост,
  - световъртежи, шум в ушите,
  - отслабена памет,
  - сутрешна подпухналост,
  - затруднено преглъщане, стягане в шията,
  - изпотявания, сърцебиене, (аз имам изпотяване на дланите и ходилата)
  - наддаване на тегло,
  - болки по ставите и мускулите и др.

# 198
Момичета, как разбрахте че имате проблем с щит.жлеза? Какви симптоми имате? Аз напоследък имам едни странни състояния и съм се замислила да не ме е сполетяла и мен тази съдба?!  newsm78

Бях на 13г., когато за първи път припаднах от високо кръвно налягане, последваха прегледи при кардиолог, невролог, нефролог, вътрешни болести - проблем няма. Вдиган до 210-220 горната граница и до днес пазя амбулаторни листи със стойности 210/120, 160/120 и други подобни.  Малко преди да навърша 18г. ми направиха изследвания на щит. хормони и антитела - резултата беше хиперфукция.
От 10г. съм с Автоимунен тиреоидит на Хашимото, лекарства не пия от 7-8г. /по време на бременността пиех/, чувствам се много добре.
danity_79  изследваш ТСХ, ФТ3, ФТ4, ТАТ и МАТ и една ехография и ще разбереш дали това е щит. жлеза е причина за странните състояния.  fingerscrossed от мен причината да не е някой орган от тялото ти, а променливото време.

# 199
J_M_M едно от любимите ми занимания е да измислям маршрут за пътуване. Дано уцелите хубаво време през вашето пътешествие.
Радинка, спокойно, ще проговори твоето мъниче и тогава ще се молиш да замълчи, поне за минутка.
Stef87 прекрасна торта, точно за момченце. Да ви е живо и здраво новопокръстеното християнче.
СГГ стискам палци всичко с твоето детенце да е наред.
Seti Beti и ти имаш стиснатите ми палци. Хареса ми този канал, който си открила, ако ми остане време, ще го потърся и при нас.
Dundi73 успех с картата. Подкрепям те за подаването на жалбата, но не съм убедена че ще има резултат.
При нас засега няма изгледи за дъжд - слънчево е, с лек вятър за разхлаждане. Но то при нас нещо дъждът ни отминава, напоследък.
Въпрос към знаещите, ако напусна работа и се преместя при съпруга си в друг град, имам ли право на някакво обезщетение, за колко време, какви документи и къде да подавам? Чувала съм, че преди съпругата, в това положение, е имала право на 1 година изплащане на минимална работна заплата, но сега как е, не знам.

# 200
Албена ,това е в сила само ако последваш съпруга си при негово преместване. Аз доколкото разбирам той отдавна ена друго място. Моя колежка ннапусна на 01.04.2015 ,защото преместиха мъжа й в друг гарнизон и в срок до 1 месец трябваше да се регистрира в БТ ,за да може 1 година да получава МРЗ.

# 201
  • София
Мили мои военни момичета, всички вие моя слабост. Не съм се скрила сред цветята ( по Сети Бети ). Де да беше така. Не вдигайте армията и полицията да ме издирват ( по Патенцето ). Тук съм милички мои, но нямах сили да ви пиша. Сполетя ме огромна беда. Почина братчето ми. Така неочаквано, така изведнаж. След месец и половина щяхме да празнуваме 60 годишен юбилей... Днес беше поклонението. Дойдоха да го изпратят около 150 човека, цветя, венци, траурни слова... и какво от това?
Няма ми го вече братчето. Връзката ми с него беше много силна. Имах подкрепата и опората му. С ММ се разбираха чудесно. Как не намерихме повод поне веднаж да се скараме, или някой някого да нагруби. Нашите деца и внучета бяха и негови. Неговият син е и наш син. Все още не ми се вярва, че няма да ми позвъни и да ме попита: Сестриче мило, как си днес...Аз все го питах: Някой казал ли ти е днес, че те обича? Аз те обичам, знай това. Много е страшно... Много боли... Няма го само от четири дни, а вече ми липсва...
Дано не съм ви разстроила. Запомнете от мен: Брат брата не храни, ама тежко му, който го няма. Уважавайте сестрите и братята си, по-често им казвайте, че ги обичате, не допускайте никога между вас имотни спорове. Сега сте млади. Спомнете си някога думите ми, че за майка и татко боли, когато ги изгубите, но много по-силно боли за брат, за сестра, за мъж...
Простете, че ви натоварих, Не мислех, че толкова ще напиша. Явно имах необходимост...
Скрит текст:
И М А М   Б Р А Т Ч Е

стихотворение, написано от нашата майка с посвещение:
на моите мили деца

Дядо чуй и помогни!
Ти обичаш ме, нали?
Искам брат и как желая,
с него аз да си играя!

Хайде щъркел намери
и със него говори!
Ти кажи, чев нашия град
едно детенце иска брат!

Щъркелът се е смилил
и тогава е решил:
Да намери той братленце
на добричкото детенце!

В ден чудесен на бял свят
появи се този брат!
Тича Цецето в махлата
със бонбони във ръката.

-Имам братче, мой си брат!
Аз човек съм най-богат!
С топли грейнали очички
каката почерпи всички!

Сега малкият Чавдар
е за мама Божи дар!
Татко пък се големее,
с мъжка рожба се гордее!

Евдокия Митова

Милички, ще се опитам по-бързо да се взема в ръце. Просто трябва! И пак ще съм с вас...

# 202
  • Разпиляна във въображението
Моите най-искрени съболезнования Flowers Rose

# 203
  • София
Ох, Фло каква загуба.... Съболезнования на цялото ви семейство.

# 204
Мила ФЛО, съболенования...Макар че никога и нищо няма да замени брат ти...Бъди силна!

# 205
  • Пловдив
Flo 51, тъжно, много тъжно. Съжалявам за загубата ти. Искам да те прегърна, миличка. Кураж. Ние всички сме до теб, макар и виртуално.

# 206
Мила Фло,
съболезнования на теб и семейството. Не мога да си представя как се чувстваш, колко е голяма болката ти, но ти желая да се справиш със ситуацията, с помощта на обичта на децата ти, внуците, съпруга, приятелите.
Прегръщам те!
Не знам какво друго кажа, има и такива моменти...

# 207
Фло, моите съболезнования....

# 208
Добро  утро  военни момичета!

Фло  моите най-искрени съболезнования.

Сервирам  ви  кафето  и ви пожелавам  един слънчев и  усмихнат  ден, пълен  само  с хубави  изненади.

# 209
Фло, миличка, моите най искрени съболезнования! На добрите хора не трябва да се случват лоши неща...... Много съжалявам за загубата ви! Бъди силна  Hug Hug Hug Two Hearts

Общи условия

Активация на акаунт