В момента чета...39

• 57 269
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
"Хана сама вкъщи": http://www.bard.bg/book/?id=1893
Нея още не съм я чела, но мисля, че просто е нов случай със същите детективи.
Благодаря, ще я търся за прочит.

# 661
  • Там, където ме обичат
За тези, които искат да прочетат "Анна в кървава рокля", само да споделя, че я има в електронен вариант, също и втората част. На английски език.

# 662
  • Belgium
Приключих с поредната история за Флавия де Лус - Death in Their Vaulted Arches. Приятна е за разтоварване, хареса ми повече от предишната, а и се чете бързо. Освен че тук Флавия се среща с Уинстън Чърчил има и някои големи разкрития  Laughing

Остава ми само последната от поредицата, но ще я поотложа във времето.

Започвам "Писмото на Росети". По анотация и корица очаквам да е нещо в стил Марина Фиорато. Видях в GR, че няколко човека от сектата са я чели, та ще се радвам на отзиви  Laughing

# 663
  • Пловдив
Започвам тази:

За тези, на които обещах мнение за Червената къща на Франческа Марчано
Книгата ми хареса, няма нищо сладникаво в нея. Една семейна история, в която има всички човешки чувства, които съпътстват повечето хора. Напомня ми на Дъщерята на пеперудите и Тайният живот на пчелите.

# 664
  • USA, Steak State
Приключих със "Зиг Заг" на Сомоса... Ами разочарова ме. Слабичка ми се видя сравнение с "Клара" и "Стръв"

Започнах "Немското дете" на Камила.

# 665
Започвам "  Крал Артур и неговите доблестни рицари" на Джон Стайнбек. Тръгвам с големи очаквания, пък да видим

# 666
  • София
Чета "Разказвачът от Маракеш" и много ми харесва. Изключително нестандартна книга като композиция. Много поетична като стил. Богата.  Heart Eyes

# 667
  • София
Аз прочетох "Императрица Сиси". Книгата се чете бързо и лесно. Историята е интересна. В началото ми се струваше, че сякаш е писана по популярния филм с Роми Шнайдер. Но или съм забравила филма, или научих нови неща за живота на Сиси. Интересна и странна жена е била, хич не й е било леко.

Снощи започнах "Лисицата" на Галин Никифоров. Нямах възможност да чета много, но ме увлече и съм си я взела в офиса, ако случайно ми остане някоя свободна минутка.

# 668
Завърших Колекционерът на пеперуди на Колийн Маккълоу, хареса ми, но без да е нещо феноменално, чесно казано повече очаквах. А сега започнах Ще те чакам - Джей Лин, типично колежанско но пък сега ми се чете нещо такова.

# 669
Започвам "  Крал Артур и неговите доблестни рицари" на Джон Стайнбек. Тръгвам с големи очаквания, пък да видим

Ох, нали съм фен на Стайнбек, не искам да говоря нищо лошо за никоя от книгите му.... Но точно тази ми беше толкова тегава и непривична в началото, че едва не ме докара до сълзи! Е, после нещата се понаместиха, за мое щастие  Laughing.

От почти цяла седмица чета "Божията формула" на Жозе Родтигеш Душ Сантош (последният да затвори вратата  Laughing Laughing). Нямам почти никакво време за четене, а и книгата не ме увлича особено. Доста научна информация, изсипана накуп, но на мен тази информация с нищо не ме обогатява. Темата е пространна и от няколко страници повърхностни обяснения по астрофизика не внасят никаква яснота. Е, остават ми още 200 страници, току виж вземе, че се разкрие някакъв по-сериозен замисъл Simple Smile.

# 670
  • на североизток от Рая

Ох, нали съм фен на Стайнбек, не искам да говоря нищо лошо за никоя от книгите му.... Но точно тази ми беше толкова тегава и непривична в началото, че едва не ме докара до сълзи! Е, после нещата се понаместиха, за мое щастие  Laughing.

Декстър, това сякаш съм ти го диктувала, а ти си го написала. Едно към едно с твоето  е и моето мнение.

Аз чета, свърших поредната книга, да видим коя ще избера да започна.

# 671
  • София
Снощи завърших:

Дадох й две звездички в ГР и следното ревю:
Скрит текст:
Интересен "трилър". Сложих го в кавички, тъй като не е съвсем трилър в класическия смисъл на думата.
Историята е мрачна, страшна и психясала - основната причина, поради която взех да чета книгата.
Но стилът... а-леле-майкоу - елементарен, клише до клише, раздути диалози, все едно писани от пубер, с претенции за оригиналност. Но дори да се абстрахирам от стила и да изразя мнение само за историята, пак нямаше да дам повече звездички, тъй като за мен книгата беше предвидима; развръзката не ме изненада, очаквах, че ще стане така. Ако не беше тежката тематика бих казала, че книгата е четиво за плажа. Но всъщност не съм далеч от истината, тъй като си е точно за убиване на времето между други, сериозни книги. Не съжалявам, че я прочетох, все пак.

Сега не знам какво да захвана. Ще обмислям днес.

# 672
  • София
Прочетох "Преди да заспя" на Стивън Уотсън. Добре написана книга, замисли ме как спомените определят идентичността ни и колко изгубени и безцелни бихме били без миналото си. Краят не ми хареса много, сякаш отнема от силата й. 4/5

Прочетох и "Железният крал" от поредицата на Морис Дрюон. Това ми е втори прочит, през почти 20 г. и пак ми хареса. Увлекателна и динамична е, единствено ми се искаше да имаше повече за гоненията и процеса срещу тамплиерите, но просто тя засяга само края му. Ще препрочета и другите книги, но не наведнъж. 4/5

Сега се чудя какво да започна, даже за жанра не мога да реша. Някой да има отзиви за "Самотата на простите числа" на Паоло Джордано?

# 673
Започнах "Джинджифиловата къща" - Карин Герхардсен. Май ставам фен на скандинавските трилъри, дано тази книга не ме разочарова.

Нямам определен любим автор и книгите, които взимам от библиотеката ги избирам по резюметата. Сега видях, че "Джинджифиловата къща" съм я взела и дано втората книга не е тясно свързана с първата, че едва ли скоро ще попадна на нея.
Сега чета " Шест години" на Харлан Коубън и определено ме грабна. За първи път попадам на този автор, но пише увлекателно. Все пак е в топ 50 на най-великите криминални писатели на всички времена. Wink

# 674
  • Ямбол
Аз зарязах Сара Уотърс и "Малкият непознат". Имам си принцип, до 100 страници, ако не ме е грабнала, няма смисъл. Може би, ако не бе толкова разтеглена, би се получила добра история, но ми омръзна вече сто страници и нищо съществено да не е станало. И вече за кой ли път се заричам по-дебели от 250-300 страници на хартия да не взимам.

Тази година много мудно ми вървят книгите. Надявам се сега през почивката това да се оправи.

Започнах от поредицата за Хари Бош е втората. Трилърите са ми спасителният пояс, когато не знам какво ми се чете.
Започвам да ги карам по ред на рафта ми ту рийд и по това, което съм качила на Киндъла, че доста поредици съм започнала.

Общи условия

Активация на акаунт