В момента чета...39

• 57 472
  • 748
  •   1
Отговори
# 270

Чак толкова нещастни съдби на едно място ми дойдоха отгоре.

VG, на мен "Вакантен пост" не ми се стори така, не бяха толкова емоционално описани сякаш. Интересно е колко различно усещане оставят при различните хора  Simple Smile

# 271
Започвам "The Rosie Project", след препоръката на Лу очаквам да е забавна.

Завиждам ти, че имаш възможност да я прочетеш в оригинал.  Hug Аз само като видях ужасната корица на българското издание и почти се отказах да я чета.

В момента съм с "Отминали времена" на Кейт Мортън. Ей, страшно ми е протяжна. Явно съм се наситила от стила и историите на авторката, след прочетени четири нейни романа. Все едно и също - замък, ВСВ, близначки, тайни. Тук единственото интересно за мен засега е историята около написването на една книга. Не мисля, че с нещо ще ме изненада до края.

Преди това прочетох "Кан Тервел. Кошмарът на халифата" на Емил Димитров и много ми хареса, а не очаквах, защото историческите романи не са ми от най-любимите. Но тази книга ме беше завладяла напълно. Четях с удоволствие за подготовката за похода към Константинопол, за самите сражения и битки, за живота в България и Византия. И толкова горда се почувствах, че сме имали такъв велик владетел. Препоръчвам на всички.

А преди това бях във великолепната компания на Ван Хелзинг от "Дракула" на Брам Стокър. Тази книга беше невероятно откритие за мен, нищо подобно не съм чела досега. Впечатли ме с всичко, с митовете за вампирите, с това какво могат и не могат да правят. Чудесен роман!

# 272
А аз след неуспеха с 2666, прочетох "Елинор и Парк, която много ми хареса и ми напомни за едни други години. Rolling Eyes Започвам Искрата на Кристин Барнет.

Защо неуспех, Гани? Аз нещо съм пропуснала коментарите ти за книгата май Blush, а пък планирам да я чета и по-скоро съм с големи очаквания.

# 273
  • Варна
VG, на мен "Вакантен пост" не ми се стори така, не бяха толкова емоционално описани сякаш. Интересно е колко различно усещане оставят при различните хора  Simple Smile

Вероятно поради описаното време - сегашно вс минало.
Докато четях "Вакантен пост" дори се забавлявах на доста моменти - именно описани с лекотата на страничен наблюдател, но оцелвайки с точност детайли от които си затваряме очите.
Но края ме събори - този похват на изтъкване скритите мотиви при поведението на обречените винаги ми е бил присърце и дори милостивия реванш при останалите герои не ми върна настроението.
Във фими също когато съм го срещала, ме е впечатлявал.

Да, Лу, набелязала съм ги за прочит. Благодаря за препоръката, ако беше такава де.

# 274
  • Bulgaria
Прочетох Името на розата-Умберто Еко-доста трудна се оказа на моменти ,заради непознатите термини.Но  ми беше интересна.В момента съм на едно по-леко четиво-Мирослав Пенков-На изток от запада .Отдавна не бях чела български разкази и останах очарована Simple Smile Следващите набелязани от мен книги са Махалото на  Фуко отново на У.Еко и Четири слепи мишки на Джеймс Патерсън.Пожелавам ви едно хубаво  лято ,изпълнено с много прочетени книги

Последна редакция: пт, 12 юни 2015, 11:08 от mimioza

# 275
  • Берковица
А аз след неуспеха с 2666, прочетох "Елинор и Парк, която много ми хареса и ми напомни за едни други години. Rolling Eyes Започвам Искрата на Кристин Барнет.

Защо неуспех, Гани? Аз нещо съм пропуснала коментарите ти за книгата май Blush, а пък планирам да я чета и по-скоро съм с големи очаквания.

Опитах на няколко пъти, но не ме грабна, а четох хубави коментари. Явно не и е било времето. Прочетох Искрата, докосна ме дълбоко. Сега започвам "Уроци по дишане" от една прекрасна съфорумка.  Hug

# 276
  • Ямбол
Чета "Анна в рокля от кръв". Приятна книжчица с много хубава корица. Всъщност, главно заради корицата си я купих преди време.
Скрит текст:

# 277
Прочетох "Изворът" - Айн Ранд. 829 страници и нито за момент не ми стана скучно и досадно - това си е голямо постижение. Simple Smile Хареса ми книгата; някои от идеите ѝ са доста крайни, краските са предимно в черно-бяло, но може би точно затова въздействието ѝ е толкова силно. Иска ми се да прочета биографията на авторката, сигурно животът ѝ е бил не по-малко интересен от книгите ѝ.
Сега обаче не знам какво да чета - имам няколко много добри книги, които ме чакат да им обърна внимание, но умишлено ще ги пренебрегна и ще посегна към нещо лековато и семпло. След Ранд ми трябва почивка за мозъка. Simple Smile

# 278
на мен всичко на Сафон ми харесва досега
Играта на ангела я прочетох преди сянката, с те са поредица, макар, че не разбрах дали са свързани
Всъщност, хронологично "Играта на ангела" е преди "Сянката", а общите неща между тях са града като цяло, Библиотеката, книжарницата и, разбира се сем. Семпере.

След "Вакантен пост", Сафон ми се вижда като лек романист, а "Играта" и "Сянката" - като четива за разтуха.

В момента съм на "Забравената градина".
Тогава тази може да ти се стори  направо чиклит Laughing
Аз Мортън си харесвам и каквото и да напише ме завладява. В библиотеката си вече имам и четвъртата и книга, а именно "Отминали времена", и съвсем скоро ще я почна.

" името на розата" е на първо място в моята топ класация за най-скучни и незаинтригуващи книги Peace Не бих посегнала повече към Еко Naughty

Последна редакция: пт, 12 юни 2015, 10:32 от Kosty

# 279
Искам да прочета "Калуня-Каля", но не ми се купува.
Дали може да се намери в електронен вариант?

# 280
  • Варна
Тогава тази може да ти се стори  направо чиклит Laughing
Аз Мортън си харесвам и каквото и да напише ме завладява. В библиотеката си вече имам и четвъртата и книга, а именно "Отминали времена", и съвсем скоро ще я почна.

"В името на розата" е на първо място в моята топ класация за най-скучни и незаинтригуващи книги Peace Не бих посегнала повече към Еко Naughty

Става ми ясно - още като видя на корицата женско лице или силует, разбирам на къде отива сценария.  Simple Smile Примерно - не че в конкретния случай е точно така...
Романът на Еко е "Името на розата".

# 281
Аз съм пратеникът - Маркъс ЗюсакЗапленена съм  Peace

# 282
Дай мейл и кажи в какъв формат ти трябва.

# 283
Дай мейл и кажи в какъв формат ти трябва.
Писах ти на лични  Peace

# 284
Романът на Еко е "Името на розата".
smile3555 Embarassed podvedox se

Общи условия

Активация на акаунт