В момента чета...39

• 57 402
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
  • на североизток от Рая
Нели, има символика в заглавието. Темата за лисицата е като тънка червена нишка, която пронизва цялата книга  Laughing

Благодаря, Лу, ама колко си загадъчна само. Червена нишка викаш.  Thinking

Ако някой ми я `набута`, може и да я прочета. А пък и препоръчани книги от Бъбъл обичам да чета.  Heart Eyes

# 391
  • Belgium
А, Нели, загадъчна  Laughing

Просто не искам да издавам детайли от книгата, а лисичите муцунки "надничат" зад почти всяка дума. Та няма как да вляза в подробности без да задълбая прекалено. Дори фамилята на главната героиня е Волпе, което означава лисица на италиански.

Не знам дали ще ти хареса, знаеш че имаме доста различен вкус. Обаче си струва да ѝ се даде шанс  Laughing

# 392
Лу, може ли да споменеш накратко кои са областите, засегнати по-надълбоко в "Лисицата", че ме заинтригува?

# 393
И "Лисицата" май ще се чете. Още когато някой (мисля Петя сърчицето)  спомена за прилика между книгата и тези на Кейт Мортън, я сложих в листата, а последните коментари ме убедиха, че съм постъпила правилно Grinning
А заслужава ли си да я купя?

Прочетох "Светлина между два океана", дадох и най-висока оценка в ГР. Докосна ме, разчувства ме, накара ме да се замисля и да се питам добър човек ли съм, след като не бих искала да постъпя правилно, така както постъпи Том. Както много от вас я определиха - сурова книга.

Сега с какво да продължа? "Отминали времена" или "Хари Куебърт"?

# 394
alen mak, не съм Лу, но ще ти отговоря - областите, в които Галин Никифоров се впуска в "Лисицата" са част от личните му интереси и образованието му. Самият той е инженер и съответно има технична мисъл и доза разбиране в темите. Има от всичко - математика, биология, химия, алхимия, психология, криминалистика .... коктейл от впечатляващи науки, които сами по себе си са огромен набор от знания, а в съвкупност - направо зашеметяващи да бъдат разбрани от един човек, само за един живот.  Flutter Flutter Flutter
Ех, обожавам я тази книга, толкова съм щастлива, че най-накрая се говори за нея, дано повече хора я прочетат, а аз не помня вече на кого след Лу я бях обещала, но да си казва смело!!!  Peace Бутам я в ръцете активно  Heart Eyes Heart Eyes

Нелче, ще ти хареса - сигурна съм! Още повече ще ти хареса краят и разкритията - направо ще си поплачеш от възторг и разнеженост!  Hug Hug Hug

Аз пък идвам да ви споделя за книжката, която си прочетох  - "Последният пир" от Джонатан Гримуд. Автор на фентъзи, това е първият му опит с подобен роман, води се от типа "гурме" романи, но е доста по-различен. Поне според мен.  Peace
Ето и по-обстойно - https://www.goodreads.com/review/show/1312295683
 Heart Eyes

Кости, приликата, за която Петето сърчице спомена, е за "Малкият непознат" на Сара Уотърс. Според мен обаче нямат общо чак толкова, освен че сюжетът се върти около имения. Сара Уотърс е по-проникновена в живота на героите си, по-изкусно заплита нишките, които съставят общата мрежа на проблематиката  Peace
"Лисицата" е български роман от Галин Никифоров  Peace
И двете книги си заслужават адски много и си заслужава да се купят и притежават!  Heart Eyes

# 395
Не си падам особено по съвременните български автори, но Лу ми разпали любопитството.
Здравейте!Много отдавна нищо от български автор не ми е грабвало вниманието,но Лу направо събуди любопитството ми с прекрасната рецензия   bouquet
 Сега започнах Тайната вечеря на Хавиер Сиера.

# 396
Лиляна, докъде стигна с Игрите на глада?

# 397
Коя от тези книги си залужава човек да я има?     https://grabo.bg/kniga-po-izbor-0f9vgt7
На мен са ми непознати.

# 398
  • Belgium
alen mak, Бъб ти е отговорила, а аз мога да добавя, че действието в един от периодите в миналото, за който се разказва, се развива в Япония. За мен азиатската култура и порядки винаги са били изключително интересни и това беше още един начин за научаване на полезна информация.

Имаше го и любимото ми хайку, за което дори съм писала курсова работа в университета. Винаги съм се удивявала как в едно кратко изречение, японците могат да вложат толкова много нюанси. Ето го:

Щурчето плаче
над книжния фенер, изцапан с туш
от покойното ми дете.

Естел, за мен от показаните книги си струват Дежралд Даръл и Биографията на Ромен Гари. Обаче ако не познаваш творчеството на Гари, биографията му не е за теб.

# 399
  • Ямбол
Лиляна, докъде стигна с Игрите на глада?
До 66%.
Скрит текст:
Обявиха ново правило за двойката. И сега търси Пийта.
Завъртя се историята и потръгна сякаш малко по-добре.

# 400
Прочетох "Калуня каля" на Георги Божинов. Прекрасна книга. Никога не съм мислила, че може да има такъв поглед към събитията на Априлското въстание. Арка и запомняща се книга. Много бих искала да видя тази книга филмирана.

След нея започнах "Един живот" на Мопасан. Впечатления по-нататък.

# 401

Кости, приликата, за която Петето сърчице спомена, е за "Малкият непознат" на Сара Уотърс. Според мен обаче нямат общо чак толкова, освен че сюжетът се върти около имения. Сара Уотърс е по-проникновена в живота на героите си, по-изкусно заплита нишките, които съставят общата мрежа на проблематиката  Peace
"Лисицата" е български роман от Галин Никифоров  Peace
И двете книги си заслужават адски много и си заслужава да се купят и притежават!  Heart Eyes
Буб спомням си, че Петя спомена за прилики между Мортън и "Малкият непознат". Но съм почти сигурна, че направи и паралел с "Лисицата", това беше преди известно време.
И да, знам, че "Лисицата" е на Галин Никифоров Peace
Може и да си я купя по-нататък, пък и макар само за идеята да подкрепя българските писатели Peace

Вчера забарвих да спомена за "Светлина между два океана" - откривам някаква символика в заглавието. Не само, че фарът свързва два океана, но и тази светлинка - Луси, свързва и разделя същевременно два живота. Но това може и да са само мои неуместни хрумвания Thinking

И за да съм по темата - започнах "Отминали времена".

# 402
В момента чета "Копелето на Истанбул" на Елиф Шафак  и не ми харесва особено.

# 403
Дочитам "Императрицата" и вече нямам търпения да й видя края, за да започна нещо по-увлекателно. Не е лоша, но ми е някак досадна на моменти. Интересна и увлекателна е само от време на време. Няма напрежение. Дори интригите са някак-си сухо описани. Написана е в 1лице ед.ч. от името на самата Императрица, която съвсем не е била човек за пример  според онова, което пише в Интернет. Обаче много от нещата, описани там, не стават ясни в романа. Така или иначе ще я довърша (имам още 10-ина странички), но така, без особена охота.

# 404
  • Пловдив
Започвам тази:

благодарение на едно мило момиче от форума   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт