Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Мерси, ViliDim, да ти се връща (за баткото)!  Peace

# 76
  • София
Татко Ники, уникално си поднесъл щастливата вест в контекста на темата Simple Smile Да ви е живо и здраво момченцето, много да ви радва, и когато му дойде времето – с кеф да си ползва допълнителните точки!
Честито и на всички, които са класирани на второто класиране!
Да споделя, че и нашата щастлива звезда изгря на второ класиране Simple Smile Този път зарязах всички преценки и оптимуми за шанс-удобство и други фактори и постъпих „смело и безотговорно”, слагайки на първо място градината, където най-много исках въпреки, че шансът беше чувствително по-малък от другата възможност за жребий, която имахме. Последните часове даже зарязах всичко, свързано с ИСОДЗ и въобще не погледнах кой накъде се лашка по опашките и как изглеждат нещата на заключена система. Мина една седмица, а още ми е като насън как в събота станах в ранни зори, как отворих лог-файла, скролнах до градината, скролнах до набора. Виждайки чаршафа от изтеглени номера изпитах известно успокоение, че все пак жребий е имало. Погледнах по-долу – моето късметлийче изтеглило номер с 0 отпред – класирано!!! Simple Smile
Пожелавам го на всички – аз приключих със следенето, преценките, томболите, притесненията и нервите (ако все пак някой ден реша да имам трето, ще имаме повече точки и вярвам, че ще е по-лесно). Няма да бързам да напусна темата обаче. Гледам, че е на дневен ред свързването на системите. Преди няколко седмици бях нахвърляла тук разни неща по въпроса, ще се постарая да ги изровя и систематизирам и ще ги публикувам отново в по-приличен вид. Само ми трябва известно време да си подредя мислите в главата от всички преживелици и емоции, свързани със завършване на градина (на голямото), кандидатствания за ясла, за училище и т.н. След това – ще се включа отново!

Бравоооо. Честито. Дано и тръгването е успешно и без стресови ситуации.

# 77
Добро утро Simple Smile

Мама Саня е права!!! Само жалвания, коментари и очаквания за това, че някой друг ще свърши работата. Пък когато работата не е свършена според очакванията и критики има.
Около 3м. ни отне да напишем градивно и смислено писмо лишено от силни първосигнални емоции.
Ако поне половината от пишещите тук се обърнат към съответните институции вместо към темата ще има ефект. Ясно е, че щом хората си мълчат значи всичко е наред и няма нужда от промяна. Ако има достатъчно недоволни от едни и същи неща ще трябва да се променят.

Честит празник на всички ни Simple Smile Все пак всеки от нас е дете на мама и тати, нали?  Mr. Green

# 78
Честито на татко Ники!!! Да расте жив и здрав и много да ви радва! Въхищавам се на хора със смелост да имат по 3 деца...аз още не съм дорасла Simple Smile
Честито и на BlyaSSSachka! Още помня радостта когато приеха дъщеря ми след 3 години лашкане напред-назад и лудите нерви всяка седмица преди текущо класиране... Щях да полудея, ако продължавах така... Пожелавам тази радост на всички тук в темата и не забравяйте да следите местата на текущите, особено септември!
Имам един въпрос по процедурата Simple Smile Някой има ли представа защо се дават цели 2 седмици за записване след 2ро, 3то и 4то класиране, след като наличните места са съпоставими с местата на текущите класирания? Разбирам за 2 седмици след 1во класиране, защото тогава има много места, много деца за записване и времето си е абсолютно необходимо. Но за следващите класирания само се опъват нервите на родителите, които следят кой, кога, дали и защо не се е записал...И то за супер мънички бройки, останали след голямото класиране.
Мама САННЯ, пиша ти на лични, давам мейл да ми пратиш ако имаш някакви сурови материали да оформя писания до Омбудсмана и до където решим за свързването на системите и за субсидията за деца извън системата.

# 79
Здравейте,ще задам малко глупав въпрос,но...-когато след второ класиране пише,че няма незаписани деца,това означава,че няма повече свободни места засега и няма смисъл да се надяваме за прием.Но има ли вариант да пуснат някакви допълнителни места,оставени по някакъв начин за всеки случай или за такава ситуация?

# 80
  • София
Кажете ми кой район трябва да отбележа в моя профил в ИСОДЗ, защото фирмата е регистрирана на адреса в Надежда, а магазина, в който работя е в района Възраждане?  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 01 юни 2015, 23:10 от Гeрито

# 81
  • СОФИЯ
Кажете ми кой район трябва да отбележа в моя профил в ИСОДЗ, защото фирмата ми е регистрирана на адреса в Надежда, а магазина, в който работя е в района Възраждане?  Rolling Eyes
район Възраждане.

# 82
  • София
Много благодаря, lacuna coil  Hug Зачудих се доста, защото видях в трудовия ми договор, че фирмата, в която работя, е регистрирана на различен адрес и район.

# 83
Синът ми е роден март 2014 и аз спокойна, че до навършването му на две години, ще си го гледам, и евентуално от март, април 2016г ще го пускам на ясла, въобще, ама въобще не съм се интересувала кога и как става това записване... И сега ме изненадаха, че съм изтървала класиранията за септември и че само септември тръгвали на ясла децата...  #Crazy  Това така ли е наистина  newsm78 Няма ли как да тръгне на ясла през април, май, юни 2016г... за да мога да не се връщам на работа до навършването му на две години и аз да си го гледам...

# 84
Благодаря ви за пожеланията!

Здравейте,ще задам малко глупав въпрос,но...-когато след второ класиране пише,че няма незаписани деца,това означава,че няма повече свободни места засега и няма смисъл да се надяваме за прием.Но има ли вариант да пуснат някакви допълнителни места,оставени по някакъв начин за всеки случай или за такава ситуация?
Може да пуснат, може да не пуснат. По принцип всеки понеделник пускат някакви места - вече колко, къде, за кои набори и дали ви устройват... зависи. Трябва да се следи. Ето и днес има:
http://kg.sofia.bg/isodz/news/1334
Кажете ми кой район трябва да отбележа в моя профил в ИСОДЗ, защото фирмата ми е регистрирана на адреса в Надежда, а магазина, в който работя е в района Възраждане?  Rolling Eyes
район Възраждане.
По принцип - да.
Обаче тази кампания, поне засега, шанс за ОДЗ-тата във Възраждане нямате никакъв само с месторабота и без местоживеене там. Съответно ако не живеете в този район, няма смисъл да кандидатствате за него (поне според ситуацията в момента там). А пък ако не кандидатствате за него (и съответно не ползвате точка за месторабота), няма никакъв смисъл да си вписвате района по месторабота в профила.

# 85
Синът ми е роден март 2014 и аз спокойна, че до навършването му на две години, ще си го гледам, и евентуално от март, април 2016г ще го пускам на ясла, въобще, ама въобще не съм се интересувала кога и как става това записване... И сега ме изненадаха, че съм изтървала класиранията за септември и че само септември тръгвали на ясла децата...  #Crazy  Това така ли е наистина  newsm78 Няма ли как да тръгне на ясла през април, май, юни 2016г... за да мога да не се връщам на работа до навършването му на две години и аз да си го гледам...
В София основно през септември тръгват. По друго време може да се случи ако пуснат отделни места, отворят нови групи и се класирате. Това обаче няма как да се предвиди.
Може да следите местата на следващите класирания (които са с тръгване от септември 2015), текущите класирания есента и зимата (които са с тръгване веднага след класиране) или да кандидатствате през следващата голяма кампания другата година с тръгване от септември 2016, като потърсите начин как да подсигурите гледането на детето за периода март - септември - платени/неплатени отпуски, баби, детегледачки и др.
Благодаря за отговора   bouquet
Скрит текст:
УЖАС!!!  #Crazy

# 86
С едно питане, в профила на родител за месторабота---само името на фирмата ли пишете или и адреса на който е регистрирана? В нашия случ, работата се намира и е регистрирана на бул. Стамболийски, мисля че е район Красна поляна, но релано работи в друг квартал...какво и как се процедира в профила в ИСОДЗ и с сл.бел.?

# 87
Здавейте за пореден път.Детето ми е родено 14 .01.2013 година и съответно има првао да кандидатства с предходния набор,да знам че тази тема вече е дъвкана,но моля ви се ако някой се е зблъсквал с моя казус да подаде едно рамо...та,сега има градини в които чакащите деца за набор 2012 са недостатъчни и ако кандидатствам на този етап с набор 2012 ме вътре.Дали не може още от сега да се смени набора или трябва да чакам до семтември,което спред мене е пълно безумие,защото хем има чакащи деца,хем има недостиг на чакащите...???????

# 88
  • София
Здавейте за пореден път.Детето ми е родено 14 .01.2013 година и съответно има првао да кандидатства с предходния набор,да знам че тази тема вече е дъвкана,но моля ви се ако някой се е зблъсквал с моя казус да подаде едно рамо...та,сега има градини в които чакащите деца за набор 2012 са недостатъчни и ако кандидатствам на този етап с набор 2012 ме вътре.Дали не може още от сега да се смени набора или трябва да чакам до семтември,което спред мене е пълно безумие,защото хем има чакащи деца,хем има недостиг на чакащите...???????

Да може да се кандидатства с преден набор, но трябва да е след септември 2015 г. и към момента да няма чакащи на опашка за същото това ДЗ.

# 89

Да може да се кандидатства с преден набор, но трябва да е след септември 2015 г. и към момента да няма чакащи на опашка за същото това ДЗ.

Да,това ми е ясно,но не може ли от сега да се случи всичко това.пак казвам ,че има градини в кото чакащите за 2012 са по-малко от свободните места.

Общи условия

Активация на акаунт