Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Ако вече имате уговорка с директорката за датата на тръгване, може и да мине за заварено положение. Но аз лично не бих разчитала - едва ли уговорката е писмена, за да може да се докаже...

# 436
  • София
Ако вече имате уговорка с директорката за датата на тръгване, може и да мине за заварено положение. Но аз лично не бих разчитала - едва ли уговорката е писмена, за да може да се докаже...
Става дума за регламентирания срок в ИСОДГ за тръгване на ясла до 90 дни за прием от м.9. Който срок тече даже от 15.9,на база на което самата тя определи дата и сега нещата се завъртяха в другата крайност...незнайно защо и колко е законово-предвид,че в ИСОДГ не е отпаднала т 2.3.9

# 437
  • Sofia
Да разбрах, но при всички положения трябва да уведомиш директорката за намеренията ти детето да не тръгва с всички останали, иначе се счита, че трябва да си тръгне редовно/поетапно или там каквото е.

И да, при положение, че точката в ИСОДЗ все още не е отпаднала, не би трябвало тя вече да прилага новото правило!

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 11:04 от muguet

# 438
  • София
Уведомена е..още преди 15.9...явно не пиша достатъчно ясно.
Още тогава ТЯ записа дата 1.12.

# 439
  • София
Оффф какви са тези промени....моето е прието на текущо класиране и смятах да тръгне веднага, но поради болест се отложи. По телефона нищо не ми казаха за тази промяна.

# 440
  • София
И аз не знам нищо за такава промяна. Смятах да тръгнем от средата на ноември.  Thinking Сега да звъня ли отново в ДГ, що ли...?

# 441
  • СОФИЯ
Ново 20 за яслата. Както всичко беше наред,днес ми бе сервирано,че получили писмо и всички ясленчета трябвало до 15.10 да са на ясла. 90 дни важали от датата на записване!- изтъпех и попитах що за глупости и дивотии и трудно,но разбрах,че това идвало от сдружение на българските майки,които роптаели,че имало некласирани деца в нужда от ясла ВЕДНАГА и такива,които отлагат! Засега задържам нещата и се чудя да алармирам ли ИСОДГ и общината. В крайна сметка,ако ще правят промени да са в сила не следващо класиране септември, за завареното положение има закон?!
Няма промени в Правилата. Някой по-назад беше копирал и отговор от обратна връзка.
Интересно ми е действително ли си измиват ръцете със СНБМ?

# 442
  • София
Ново 20 за яслата. Както всичко беше наред,днес ми бе сервирано,че получили писмо и всички ясленчета трябвало до 15.10 да са на ясла. 90 дни важали от датата на записване!- изтъпех и попитах що за глупости и дивотии и трудно,но разбрах,че това идвало от сдружение на българските майки,които роптаели,че имало некласирани деца в нужда от ясла ВЕДНАГА и такива,които отлагат! Засега задържам нещата и се чудя да алармирам ли ИСОДГ и общината. В крайна сметка,ако ще правят промени да са в сила не следващо класиране септември, за завареното положение има закон?!
Няма промени в Правилата. Някой по-назад беше копирал и отговор от обратна връзка.
Интересно ми е действително ли си измиват ръцете със СНБМ?
Саня, в случая не би трябвало да става дума за СНБМ (защото ще лъсне веднага, че нямаме нищо общо), а за фондация Движение на българските майки.

# 443
  • София
Сдружение, движение...ще проуча със сигурност и ще пиша.
Нещо от сорта майки- адвокати да ви говори?

# 444
  • СОФИЯ
Сдружение, движение...ще проуча със сигурност и ще пиша.
Нещо от сорта майки- адвокати да ви говори?
На мен ми е интересно с кого си разговаряла  Grinning Може и на ЛС.

# 445
  • София
Мацки с деца 2013 набор, първо полугодие - в нашето ОДЗ ще пренасочат места от 2012 към 2013. Има съобщение на страницата на градината - http://kg.sofia.bg/isodz/dz/160

С дир-ката малко трудно се спори (още не сме се разбрали к'во ше правим с тоя протокол, който ми иска за отлагане на малката). Но базата е ок, ремонтирана е. Вече учителите не мога да ги коментирам, понеже заради новото крило има много нови и екипите са разбутани т.е. са 'стар' и 'нов' учител в екип. Логопедката е много готина, работи с децата. Демек не нещо кой знае какво, обикновена квартална градина, с нейните си плюсове и минуси.

# 446
Мацки с деца 2013 набор, първо полугодие - в нашето ОДЗ ще пренасочат места от 2012 към 2013. Има съобщение на страницата на градината - http://kg.sofia.bg/isodz/dz/160

С дир-ката малко трудно се спори (още не сме се разбрали к'во ше правим с тоя протокол, който ми иска за отлагане на малката). Но базата е ок, ремонтирана е. Вече учителите не мога да ги коментирам, понеже заради новото крило има много нови и екипите са разбутани т.е. са 'стар' и 'нов' учител в екип. Логопедката е много готина, работи с децата. Демек не нещо кой знае какво, обикновена квартална градина, с нейните си плюсове и минуси.
Какъв протокол за отлагане? Нали те самите последно на 01.10 бяха пуснали съобщение, че молят родителите на ново приетите деца да ги задържат вкъщи до въвеждане на новата сграда в експлоатация? Уж им следя новините в сайта редовно, но ако съм пропуснала нещо, моля те, пиши (може и на лични).

# 447
мами,много съм притеснена приели са моето детенце в близката градина.документите ми станаха едва вчера,а директорката я няма командировка била чак утре следобяда в 16ч да я чакам да отида.В детската казаха,че няма кой да я замести,само тя работела със системата,крайният срок не е ли 17.00,звънях на нейният телефон да съм сигурна,че ще дойде,моля посъветвайте ме какво да правя.

# 448
  • СОФИЯ
мами,много съм притеснена приели са моето детенце в близката градина.документите ми станаха едва вчера,а директорката я няма командировка била чак утре следобяда в 16ч да я чакам да отида.В детската казаха,че няма кой да я замести,само тя работела със системата,крайният срок не е ли 17.00,звънях на нейният телефон да съм сигурна,че ще дойде,моля посъветвайте ме какво да правя.
Няма значение, че само тя пипа в ИСОДЗ. Първо тр все някой да я замества, второ настоявай да ти приемат документите /вх.№ или нещо писмено, че са ги приели на еди коя си дата/. Пък д-ката когато иска да си вкарва данните в с-мата.

# 449
Мама САННЯ е абсолютно права - продължавай да звъниш упорито, докато ти вдигне, ако трябва намери мобилен телефон. Има си срокове, като я няма, друг да приеме документите и това е. Пък тя след това да се оправя със системата.

Общи условия

Активация на акаунт