Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • София
За първи път се сблъсквам с кандидатстване за детска ясла и положението ми изглежда тоолкова жалко. От 12 ясли в район Витоша, само в една ще има прием за набор 2015. Е това не е ли нелепо?

Сега погледнах и за Младост и там пише "няма група за набор 2015", какво означава това?

# 556
  • София
Мисля, че през февруари ще обявят свободните места.

# 557
  • София
Здравейте! Предполагам, че този въпрос е коментиран вече, но аз не намерих категоричен отговор на него. Ще съм благодарна за всяко споделено мнение. Детето ми е набор 2013 г. и посещава детска ясла вече втора година. Предстои ни кандидатстване в детска градина, разчитам много на заветната една точка и се надявам, че с 9.1 шансът ни е голям. Проблемът е, че моят съпруг мисли май март месец да напусне работа (сега е работещ по договор за управление) и да започне на граждански договор. Дали ще имаме проблем при записването? Какви документи би следвало да представим? Сърдечно благодаря предварително за отговорите и помощта.
С граждански става малко по-сложно.
Тук са разисквани видовете документи, които работещи родители трябва да представят - http://kg.sofia.bg/isodz/wrk-grp;jsessionid=E98B715FE944A3CB18D196E9BCA91806 - протокол 57.

И някъде по-напред из протоколите имаше обяснение, че за граждански договор не се дава точка. Но поразгледай и в предните теми, имаше коментари за гражданските договори.

vitaminka , пак в този 57 протокол - засегнат е въпроса и за 2-ра месторабота, погледни какви документи се изискват.

За първи път се сблъсквам с кандидатстване за детска ясла и положението ми изглежда тоолкова жалко. От 12 ясли в район Витоша, само в една ще има прием за набор 2015. Е това не е ли нелепо?

Сега погледнах и за Младост и там пише "няма група за набор 2015", какво означава това?
Още е рано, на 22.02 ще обявят местата за 2015 набор и тогава ще прецениш дали и колко има. По принцип за ориентир тр. да гледаш колко от 2013 набор има записани. Те ще излязат от яслата и на тяхно място ще дойдат 2014 и 2015, но вече какво ще е съотношението между 2014 и 2015 - ще се види другия месец.

# 558
  • София
за студент/докторант района на учебното заведение ли се пише?
и дали конкретното място място или ректората.

# 559
  • София
за студент/докторант района на учебното заведение ли се пише?
и дали конкретното място място или ректората.

Честно да ти кажа, аз бих написала за район мястото, което евентуално ще ми донесе предимство от 0.1 точки. Това според мен не могат да ти го оспорят при записването в градината, ако ви приемат.

# 560
  • София
Аз бих искала да попитам нещо за местожителството.
С мъжа ми нямаме брак, живеем в Изток. Той е израснал в квартала и по лична карта си живее тук, но не на нашия адрес, а при майка си.
Аз съм от Люлин, детето логично се води на моя адрес там, щом нямаме брак.
Преди кандидатстването или записването трябва ли да променим нещо в регистрациите, за да имаме по-голям шанс? Би ли било някаква пречка при записване?
В системата съм написала настоящия адрес на семейството, но реално никой от нас не живее по документи тук.

# 561
  • София
Ирайн, предполагам, че детето ще кандидатства в градина в общината, в която се намира кварталът Изток.

За адрес на бащата трябва да се посочи адресът по лична карта като постоянен адрес и това ще ви даде 3 точки, защото въпросният е на територията на СО.

Отделно вероятно ще получите 0.1 точки от това, че всички по един или друг начин се водите, че живеете в общината, в която градината попада териториално.

Т.е. в описаните обстоятелства няма нищо, което трябва да правите допълнително, за да увеличите шансовете си за прием.

# 562
  • София
В сайта имаше въпрос само за къде живее семейството, не за отделни адреси на родителите, затова съм в чуденка.Или аз не съм видяла...
После доказваме адрес с документ взет от общината за адреса на таткото, нали?
Той скоро трябва да си сменя личната карта и ще пише адрес нашият си дом,не на свекърва ми. Но не знам дали ще е преди кампанията.
Така или иначе си е на територията на района. Притеснявах се по-скоро, че детето по документи не живее тук.

# 563
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Детето ми е родено януари 2015, ще кандидатствам за ясла през февруари,
аз съм с постоянен адрес в София, но бащата няма адресна регистрация в София,
 ако си направи, това ще ни даде ли точки повече?
И дали не е късно да си смени регистрацията?
Благодаря предварително.

# 564
  • София
Влизах сега в системаъа, в календара пише, че още сега на 16 Януари започва първото класиране...не Февруари.

# 565
Влизах сега в системаъа, в календара пише, че още сега на 16 Януари започва първото класиране...не Февруари.
Видяла си текущото класиране за 2015/2016
Февруари пускат местата за 2016/2017, май е първото класиране от първия етап. И се почва чак септември да се посещава.
На текущите класирания се почва веднага като се запише детето и се направят изследванията.
 Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 566
В сайта имаше въпрос само за къде живее семейството, не за отделни адреси на родителите, затова съм в чуденка.Или аз не съм видяла...
После доказваме адрес с документ взет от общината за адреса на таткото, нали?
Той скоро трябва да си сменя личната карта и ще пише адрес нашият си дом,не на свекърва ми. Но не знам дали ще е преди кампанията.
Така или иначе си е на територията на района. Притеснявах се по-скоро, че детето по документи не живее тук.
Няма да вписвате в системата адрес, който не може да докажете с документи. Щом мъжът ти по ЛК се води в район Изток, и кандидатствате за него, пишете в системата неговия адрес по ЛК и го доказвате с копие от личната му карта. Който адрес впишете, той ще ви излезе в "необходими документи", че трябва да докажете документално.
Януари е първото от серията оставащи ТЕКУЩИ класирания, които все още са към кампанията 2015/2016. За кампания 2016/2017 свободните места излизат февруари, а първото класиране ще е около 3 месеца след това.

Сега набор 2015 е "отворен" само за СДЯ и само за деца, които са навършили 10 месеца. Реално това няма никакво значение, защото места за толкова малки рядко се пускат и това отваряне е само формално. Т.е. по наредба е технически възможно, но реално никой не може да го ползва поради нулевия брой свободни места.
Спокойно, февруари ще обявят още места, и в други детски заведения. Те ще са с класиране плролетта и тръгване есента на 2016.

# 567
  • София
Да, в ръководството си пише Февруари.Но реших, че нещо са объркали на календара.
Не знам дали на мен ми се струва сложно или си е наистина сложна цялата работа  Crazy

# 568
Наистина е сложна цялата работа  Peace
Но с питане тук, както и с четене назад - всичко се изяснява  Grinning

# 569
  • София
Детето ми е родено януари 2015, ще кандидатствам за ясла през февруари,
аз съм с постоянен адрес в София, но бащата няма адресна регистрация в София,
 ако си направи, това ще ни даде ли точки повече?
И дали не е късно да си смени регистрацията?
Благодаря предварително.
Достатъчно е само един родител да има адрес в Сф. Не е необходимо другият родител да сменя адрес. В ръководството за критерия има:
Постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община на поне единия от родителите/ настойниците

Общи условия

Активация на акаунт