Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Алтернатива....по- скоро да му създам среда по- различна от сегашната, не сме записани на държавна, сега ще кандидатстваме, малко да го изкарам от скучната среда, в която е в момента, гледам го ГЛАВНО Аз, татко му се прибира вечер, отделя му по час, я има толкова, я не, баба му го гледа на 10 дни веднъж, че понякога и по- рядко. Ми то детето вижда само мен, колкото и да искам не мога да го разнообразявам много. В парка ходим, но и там сме сами през повечето време. Залепени сме един за друг и това не ми харесва, не е добре за него.
Поне докато го приемат в държавна, ако изобщо го приемат.

# 721
  • София
Поне докато го приемат в държавна, ако изобщо го приемат. [/i]

Всичко можеш да пробваш, частна ясла не пречи, но в момента е вирусен сезон. Аз не бих рискувала поне до април, ако няма належащи причини. Питай в темата "Боледуване на децата ни" и ще видиш ... Тук отговарят на въпроси, свързани с кандидатстването. Simple Smile

# 722
Ние бяхме по същия начин с каката когато тръгна на-ясла. Беше на 2 годинки и не се беше отделяла от мен, заспиваше само залепена за мен. Тръгна на частна ясла защото не ни приеха в държавна, и от раз започна да заспиваше там самичка без проблеми. В момента е на 4г. и в градината продължава да си е спокойна ситуацията, но да видиш вкъщи какво чудо е като дойде време за сън- лепва се за мен и няма мърдане. Идеята ми е, че в случая според мен няма много голямо значение дали е частна или държавна ясла- госпожите просто си имат подход и могат да накарат дори и опърничаво дете като моето да заспи без проблем!  Simple Smile

# 723
И моят син е така, на 3 е, първа група. Вкъщи се приспиваме, в градината заспива сам без проблем, от първия ден. На обяд не съм го вземала.

# 724
То май дори и за половин ден само да ходи на частна ясла, отново се плаща пълната сума все едно е била постоянно през месеца нямат половин такса поне на мен така ми отговориха от няколко частни ясли. Така че от цената нищо няма да спестите

# 725
Здравейте, моля за помощ от по-запознатите по следния проблем:
Ние сме в район Студентски и сме набор 2014 - регистрирахме се в началото на тази година. При избора на кандидатури за желаното от нас 72 ОДЗ пишеше " няма прием за набор 2014" и ние избрахме за първо желание 78 ОДЗ.
Изведнъж обаче вчера като поглеждам - за 72 ОДЗ са пуснати 15 места за набор 2014 - нова група! в края на класирането за 2015/2016 !!!!!
Писах на работната група и ето отговорите им:
моят въпрос -"Здравейте, моето дете е класирано по първо желание и записано в 78 ОДЗ , но към момента на кондидатстването ни в желаното от нас 72 ОДЗ бе обявено - без прием за набор 2014. Сега изведнъж виждам,че са се отпуснали 15 места за 72 ОДЗ , но ние не можем да кандидатстваме за теб. Според вас справедливо ли е това в края на класирането да се добавят нови места? и какъв е реда ние да кандидатстваме в желаното от нас 72 ОДЗ без да ни се отнемат точки?  "
техен отговор - " Здравейте, свободните места се обявяват от директора на детското заведение. Възможно е да не са били запълнени групите и тогава директора има право да обяви свободните места.Към момента няма опция за преместване в системата. Моля, добавете желаното детско заведение в кандидатурите на детето и то ще участва в следващите класирания. В случай че има свободни места и се класира, ще имате възможност да го преместите. Предимство за преместване не се начислява.  "
отново мой въпрос - [2016-01-27 10:08:10]  Чудесно разбираме ,че "свободните места се обявяват от директора на детското заведение" , затова при избора на нашите кандидатури сме се водили от нашите желания , а не от свободните места към момента! Въпросът е ,че към момента на нашата регистрация и кандидатура - въпросното 72 ОДЗ беше обявило "без прием за набор 2014" и по този начин СИСТЕМАТА АВТОМАТИЧНО НЕ НИ РАЗРЕШИ да го включим в кандидатурата ни! Моля да ни уведомите за реда , по които можем да подадем жалба по нашият казус. 
и техен отговор - Здравейте, може да се обърнете с писмо към Работната група, за да бъде взето мнението Ви при обсъждане на евентуални подобрения на правилата за следващата година. Депозирайте писмото в деловодството на Столична община, ул. "Московска" № 33. 

или както аз го разбирам - гледайте си работата!
Да ама така всички деца от набор 2014, които са искали да са в 72 ОДЗ са ощетени, защото СИСТЕМАТА не разрешаваше включването им в тази градина !
Посъветвайте ме какво да правя?

# 726
  • София
Здравейте, моля за помощ от по-запознатите по следния проблем:
Ние сме в район Студентски и сме набор 2014 - регистрирахме се в началото на тази година. При избора на кандидатури за желаното от нас 72 ОДЗ пишеше " няма прием за набор 2014" и ние избрахме за първо желание 78 ОДЗ.

Вас на текущо класиране ли ви приеха в 78 ОДЗ? Иначе няма какво да се направи, вие вече сте си използвали точките по първо желание. Приемът понякога е въпрос на късмет.

# 727
И аз нещо не разбрах кога точно са били обявени тези 15 места .... Щом е началото на годината класирането, значи това е текущо класиране, при което се обявяват местата в понеделник и в петък се заключва системата. Самото класиране се обявява в събота. По принцип директорите обявяват местата в понеделник, но съм виждала и случаи на промяна извън обявената дата за публикуване на свободни места, т.е дори и да са пуснати свободни места вторник-сряда, то до петък когато се заключва системата е нормално да проверите какво се случва. Според мен си е ваша грешката, че не сте проследили (например в петък преди да заключат) какво се случва във вашия район .... За съжаление нищо не можете да направите. Със сигурност не са си разиграли някакво тайно класиране с някакви деца и после публично да си покажат списъците с приетите. В един момент са били обявени свободни места и едни по-будни родители са обърнали внимание и са си записали децата.

# 728
  • София
ek_koleva, доколкото разбирам:

- след класирането на 23.01.2016, т.е. в момента, в ИСОДЗ се виждат 15 свободни места за 72 ОДЗ (аз ги виждам). Те са налични за класирането, което предстои на 30.01.2016.
- вие сте се класирали за 78 ОДЗ.

Моля някой да ме поправи, ако греша, но според мен има шанс да кандидатствате за 72 ОДЗ с пълния брой точки, ако направиш следното:

- Няма да записваш детето в 78 ОДЗ (или ако си го записала, го отписваш). Срокът е до 17:00 часа на 29.01.2016.
- В резултат на горното действие си свободна да правиш нови кандидатури на 29.01.2016, след като настъпи елиминирането на незаписаните - от 17:00 до 18:00 часа. При новото подреждане на кандидатурите посочваш като 1-во желание желаното 72 ОДЗ и ще имаш три точки за него. Краят на актуализацията на профилите настъпва в 18:00 часа на 29.01.2016.
- На 30.01.2016 е новото текущо класиране, за което в 72 ОДЗ са обявени 15 места за набор 2014. Вие участвате в него с 3 т. за първо желание.

Питай в ИСОДЗ дали може на 29.01.2016 системата да елиминира незаписините преди 18:00 часа, за да може да направиш новата кандидатура на детето в посочения срок.

# 729
  • София
Единственият вариант е наистина да се отпишете от 78 ОДЗ и да кандидатствате в 72. Но трябва бързо да се случват нещата, че няма много време.

# 730
  • София
Ще мога ли да взема точка от месторабота, ако работя във фирма в районна на ДГ от началото на май.2016год.? Или има изискване от по-рано?

# 731
  • Пловдив/София
Ще мога ли да взема точка от месторабота, ако работя във фирма в районна на ДГ от началото на май.2016год.? Или има изискване от по-рано?

Поправям се, за да не с е подведе някой- записването било през май и тогава се гледат документи, би трябвало пак да е ок. Аз мислех, че се записвме през септември. Кои дати са през май, общи за всички ОДЗ ли са?

Аз да питам какъв е шансът да приемат дете първа и втора група градина, ако не е ходило на държавна ясла? При критерии за месторабота и местожителство изпълнени. Нулев ли е?

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 17:10 от Пипи2013

# 732
  • СОФИЯ

Можеш, те засега не проверяват нищо, документите се гледат при записването септември. Т.е. важно е септември месец да си там. Да ме поправи някой, ако греша де, че съм нова в тази тема.
...
Грешиш, към момента на записване /след класирането/ се проверяват документите. Септември е реалното постъпване на детето.

# 733
  • София

Аз да питам какъв е шансът да приемат дете първа и втора група градина, ако не е ходило на държавна ясла? При критерии за месторабота и местожителство изпълнени. Нулев ли е?

За първа група - зависи от градината.

За втора група - нулев с 95% вероятност.

# 734
Много зависи... сина ни не беше ходил на ясла, приеха го първа група / първо желание от раз (2014 г.), но се наложи да освободим мястото поради местене в провинцията. 2015 г. пролетта кандидатствах пак в София за втора група, приеха го на трето класиране (за наш късмет обявиха 10 места в градина в нашия квартал). Имаше шанс за влизане и на първо, и на второ класиране, даже в градини в центъра, но не ми бяха удобни и изчаках. Та така. Нужна си е голяма доза късмет май...  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт