Пеещите фонтани в Пловдив и човешката простотия

• 22 518
  • 489
  •   1
Отговори
# 315
Днес цял ден снимам фонтани и "фонтани" Mr. Green

# 316
  • Gotham City
Интерактивните фонтани за това са направени, никой от темата не спори за тях...

е, как - прочети първата страница, дадени са като пример и снимки, че така не се прави и в чужбината не се правело.

https://www.google.bg/search?q=kids+fountain&biw=1129&bi … p;ved=0CAYQ_AUoAQ

А бе някои, защо така избирателно си четете? Ти вземи прочети останалите страници преди да пишеш и виж снимката представляваща темата. Ех, ако беше фейсбук направо можеше да се отбележиш на нея...

# 317
Как избирателно ще се чете?
Няма въпрос, на който да не е даван отговор из нея.
Сега кое на кого изнася е друга работа.

Аз от два дни не съм влизала в темата, сега отварям и хоп- все едно, че не съм я напускала.  Laughing

# 318
Тая пъпка с вода, без вода, е любимо място на децата. Полазена е цялата от пъплещи дребосъци. 

# 319
  • Gotham City

Аз от два дни не съм влизала в темата, сега отварям и хоп- все едно, че не съм я напускала.  Laughing

Г-жа Джозефин е решила да ни осведоми, че сухия фонтан е за игра, защо сме се заяждали за него....или нещо подобно...

# 320
  • Пловдив

Аз от два дни не съм влизала в темата, сега отварям и хоп- все едно, че не съм я напускала.  Laughing

Г-жа Джозефин е решила да ни осведоми, че сухия фонтан е за игра, защо сме се заяждали за него....или нещо подобно...

Аз лично ще чета и цитирам каквото реша, особено ако авторката сама не знае какво точно я дразни. А лично аз къде ще се тагна - благодаря за съвета и предположението, че се тагвам на фонтани, същото предположение бих направила и аз за теб, но за село Говедарово например
?!
г-ца "страхотно потребителско име" точно вие сте написали това, нали:

Уникалната.... не знам дали да кажа "българска простотия", защото не знам, дали в другите държави бива същото нехайство? Вероятно не.

На фонтаните е имало охрана, но човека не е могъл да смогне с напастта. И да сме наясно - не обвинявам децата, те се радват, позволява им се и го правят. Но аплодиращи родители? Наистина ли? Това "възпитание", с окуражаване на рушене и нехайство, никак не звучи добре, какви хора ще пораснат тези деца?

Още малко снимки:

Охраната в опитите си

Най-накрая е успял

Но за малко.... завърнали са се малко по-късно

# 321
Похарчили 80 млн. за фонтани, а не поставили табелки, че къпането е забранено.
Рибата се вмирисва от към главата. Като няма табелки, се подразбира че къпането е разрешено.

Това е нелепо. Все едно да кажеш, че щом няма табелки, че примерно пикаенето по улиците е забранено, то значи е разрешено. Но с все по-нарастващото малоумие на населението вероятно наистина натам отиваме.

# 322
Случаят в София е ужасен. Фонтанът е затворен, седят некролози и цветя.  Но изводът не е, че не може да си потопиш ръката във фонтана, а че някой не си е свършил работата. И трябва да си понесе отговорност.

Именно.

Това е нелепо. Все едно да кажеш, че щом няма табелки, че примерно пикаенето по улиците е забранено, то значи е разрешено. Но с все по-нарастващото малоумие на населението вероятно наистина натам отиваме.

Не може да се сравняват двете неща. Пикаенето на улицата никъде не е разрешено. Докато къпането във фонтани е нещо нормално за много места. Въпреки че нека не отваряме точно въпроса с пикаенето, че доста често виждам майки, изпикаващи децата си навсякъде, както и възрастни, които ги мързи да потърсят тоалетна.
Щом са категорични, че не искат да се ползват така безценното фонтанче - решението е полиция с глоби.

НСЧ, аз за кучетата съм споделяла достатъчно. Няма държава, в която да има такава драма с тях...

Защото след нещастните случаи са въведени рестрикции. Тук явно ще чакаме да изминем целия път със смъртните случаи и тогава евентуално ще ги въведат. Е, като стане и тук няма да има драма.

# 323

Защото след нещастните случаи са въведени рестрикции. Тук явно ще чакаме да изминем целия път със смъртните случаи и тогава евентуално ще ги въведат. Е, като стане и тук няма да има драма.

Аз наоколо куче с намордник не съм виждала, Даун каза същото. И без каишки виждам кучета редовно, ей така си подскачат сред хората. Не са агресивни разбира се, защото лошо не са виждали. Бездомни почти няма, но само почти. В училището на детето ми живее едно такова, влиза по всяко време навсякъде, включително и в часовете и има медальон с името на училището. През зимата ходих на един курс и наоколо се мотаеше друго бездомно куче. Охраната го пускаше в административната сграда и спеше до бюрото на рецепциониста. Но като цяло са малко бездомните кучета, затова пък с котките работата е изтървана. Има страшно много бездомни, но са със статут на принцеси. Масово по магазините има касички, в които хората да оставят пари за тях, има и магазини подобни на нашите ВУ, в които хората оставят вещи и дрехи и собствениците ги продават за да дадат парите за бездомните котки. Имат къщички, всички ги хранят, нещо нечувано е някой да ги нарани, макар че видях какво се случи на един испанец, който се опита да ритне котка. Има и един милионер, който обикаля и изсипва храни с чувалите направо, следи дали са добре котките, води ги за лечение, ваксини и т.н. Домашни котки също се разхождат свободно по улиците, в това число и моите. Не ми е приятно, че го правят, но не мога да ги спра по никой начин.

# 324
В смисъл от тези породи, за които има официално ограничения - има ги свободно пуснати, без намордници?
Или за другите имаш предвид?

# 325
  По Средиземноморските градове също е така с котките, припичат се, чакат по кейовете за рибка, обожавам да се разхождам сред показващи се отвсякъде писани. Персоналния ми рай ще е изпълнен с котки...

Но глутници бездомни кучета не биха били търпени никъде.

# 326
В смисъл от тези породи, за които има официално ограничения - има ги свободно пуснати, без намордници?
Или за другите имаш предвид?

Да, питбули, немски овчарки и ротвайлери ходят без намордници, понякога и на някои места и без каишки. Какво значи официални ограничения? Наложени от Уикипедия ли?

# 327
Не само там, на много места го пише, там просто беше добре систематизирано.
Да разбирам, че няма такива рестрикции, а това се нечии измислици?

# 328
Аз ти казвам какво виждам постоянно по улиците, но ти продължавай да ми обясняваш какви са рестрикциите в интернета. Ако някой си държи кучето на каишка то е за да го държи далеч от други кучета, не че ще се сбият, но много лаят. Или за да не бръкне в нечия хладилна чанта на плажа. Макар че в неделя по време на пикник един едър сладур се почерпи с една от нашите пържолки.

# 329
Ремонтираните Пеещи фонтани в Пловдив се пропукаха

Спокойно! Традиционно в БГ всяко чудо за три дни, та и изграденото... Tired

Общи условия

Активация на акаунт