Пеещите фонтани в Пловдив и човешката простотия

• 22 474
  • 489
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Абе де да знам. Щом хвърлят нещо, дето може така да напука боята,  да не напука децата.

Joy

Ех, пусто, че не харесвам Пловдив, иначе и без това се чудех къде да заведа дребната през уикенда. Вече всичко й е омръзнало  Tired

хидропарка до софето. Хем няма да излизаш към дълбоката провинция.  Wink

# 391
  • София
Вятърните Мелници ли имаш предвид? Каним му се, да. Благодаря!
Кое е дълбоката провинция иначе..едва ли визираш Пловдив  Wink

# 392
Кое е дълбоката провинция иначе..едва ли визираш Пловдив  Wink

За дълбока... не е дълбока вникакъв случай, но си е провинция. Не само по смисъла, заложен в думата. Икономически затъва. Велоалеи, градска градина, "културна столица", но бизнесът клони към дребно-занаятчийски. Жалко.

Така обсъжданите фонтани почти 20 години не само, че не пееха, ами обикновено и вода нямаха.  

# 393
НСЧ, две са държавите. Аз посочих една, Даун друга.  За останалите нямаме сигурна информация поради ограничените краткосрочни туристически посещения там, но ти имаш явно. Flutter

Ок. Нека се включат и други, нямам против  Peace

Как` Сийка  Peace

Друга държава от мен - кучетата са за дължително на каишка, никога не се пускат, освен ако не става дума за собствения двор. Агресивните кучета не са разрешени. Намордник не съм виждала. Кастрирани, обезпаразитени, с чип. Почти всяко семейство има домашен Любимец, често повече от един.

# 394
  • София
Друга държава от мен - кучетата са за дължително на каишка, никога не се пускат, освен ако не става дума за собствения двор.
Това е възможно най-разумният и приемлив вариант. Не желая куче да се доближава до мен или дъщеря ми. Имам си сериозни причини.

# 395
Ставаше дума за намордници обаче в разговора ни с НСЧ, същият го водиха и с Даун. Софи пише, че също не е виждала куче с намордник. За без каишки аз го казах и уточних, че не навсякъде ги пускат така.

# 396
В държавата, в която съм, кучетата са като част от семейството, пускат се почти навсякъде. По улиците обикновено са на каишка, но има и без.

Намордникът е задължителен само в градския/междуградския транспорт, глобяват иначе. Разбира се, има хора, които не го спазват това, но са много малко.

Парковете са означени и разделени на райони - има места за свободно бягащи кучета и места със задължителна каишка. Младите са научени да събират изпражненията, по-възрастните хора - не. Бездомни няма.

# 397
И какво от това, че децата се къпят на фонтаните? Ето ви снимка на подобни фонтани в чужбина и ви уверявам, че нямаше пазачи, които да пъдят децата.
http://postimg.org/image/a0wi3fnz5/

# 398
И какво от това, че децата се къпят на фонтаните? Ето ви снимка на подобни фонтани в чужбина и ви уверявам, че нямаше пазачи, които да пъдят децата.
http://postimg.org/image/a0wi3fnz5/

Проблемът не е, че се къпят в този фонтан, а че го правят в пеещите фонтани.

# 399
Като гледам проблем е било и в този фонтан, тъй като пазача ги е гонел и от там. На първа страница има снимка!

# 400
Като гледам проблем е било и в този фонтан, тъй като пазача ги е гонел и от там. На първа страница има снимка!

Някакво недоразумение е станало, може би. Някой видял ли е лично как охраната гони децата, или просто от една снимка се реши, че е така? Както и кметът е казал, позволено е там и точно това е целта на този интерактивен фонтан. Аз лично гледах поне 1 час как деца и родители се забавляваха на фонтана и никой за нищо не направи забележка.

# 401
  Направят ли такъв фонтан при нас и аз ще се пръскам, предупреждавам Laughing

# 402
Ставаше дума за намордници обаче в разговора ни с НСЧ, същият го водиха и с Даун. Софи пише, че също не е виждала куче с намордник. За без каишки аз го казах и уточних, че не навсякъде ги пускат така.

В Отава са забранени всички опасни породи. Дори Сизър Милан не можа да си доведе питбула за шоуто си.

# 403
Друга държава от мен - кучетата са за дължително на каишка, никога не се пускат, освен ако не става дума за собствения двор.
Това е възможно най-разумният и приемлив вариант. Не желая куче да се доближава до мен или дъщеря ми. Имам си сериозни причини.

Сватя, ще трябва да свикнеш. Какво да правя черджето като дойдете  Joy.

Тук по улиците на никой не му и хрумва да ги пуска без каишка заради собствената им безопасност, но в парковете си тичат на воля и най - голямото престъпление е да подушат нещо.

Между другото, кучета на каишка и с намордник стават агресивни, просто защото се чувстват несигурни и застрашени, но проявяват агресия предимно към други кучета. Например, две кучета пуснати да тичат свободно биха се подушили, може и да си скръцнат със зъби, но в 99.99% ще се разминат без проблем. Същите две кучета на каишки, почти задължително ще проявят агресия, чисто и просто от страх.

Аз не разрешавам на кучето си да досажда на хора, а и тя след като стана на 2-2,5 започна да слуша, но ми отне доста време в обучение. Едно куче водач, полицейско или митническо куче струва 30-40,000 долара, защото се влагат усилия, не е само до развъждане. Всеки собственик трябва да отделя време за възпитание, така като отделя време за възпитание на децата си.

# 404
  • София

В Отава са забранени всички опасни породи. Дори Сизър Милан не можа да си доведе питбула за шоуто си.

Много разумно. Иначе Сизър е голям симпатяга, гледаме го от време на време с дребната..гледаме и един cat whisperer, прилича на рокер  Simple Smile

Направят ли такъв фонтан при нас и аз ще се пръскам, предупреждавам Laughing

И аз, барабар с дзверо  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт