Пеещите фонтани в Пловдив и човешката простотия

• 22 450
  • 489
  •   1
Отговори
# 405
Като гледам проблем е било и в този фонтан, тъй като пазача ги е гонел и от там. На първа страница има снимка!

Някакво недоразумение е станало, може би. Някой видял ли е лично как охраната гони децата, или просто от една снимка се реши, че е така? Както и кметът е казал, позволено е там и точно това е целта на този интерактивен фонтан. Аз лично гледах поне 1 час как деца и родители се забавляваха на фонтана и никой за нищо не направи забележка.

Да, този е разрешен, това му е целта, нали го изяснихме това преди няколко страници няколко пъти.  Joy Joy Joy

# 406
Като гледам проблем е било и в този фонтан, тъй като пазача ги е гонел и от там. На първа страница има снимка!

Някакво недоразумение е станало, може би. Някой видял ли е лично как охраната гони децата, или просто от една снимка се реши, че е така? Както и кметът е казал, позволено е там и точно това е целта на този интерактивен фонтан. Аз лично гледах поне 1 час как деца и родители се забавляваха на фонтана и никой за нищо не направи забележка.

Да, този е разрешен, това му е целта, нали го изяснихме това преди няколко страници няколко пъти.  Joy Joy Joy

Да, обаче явно на всяка страница трябва да се пише специално за тези, които не са прочели цялата тема  Grinning или да се промени първият пост.

# 407
  • София
Ето още инфо за проблемите с фонтана:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1445029

# 408
  • София
Сватя, ще трябва да свикнеш. Какво да правя черджето като дойдете  Joy.
Даун, даже няма и да ми трябва време да свикна, защото обожавам кучата. Имам против спрямо тези, които навън са пуснати свободно. На два пъти съм нападана от кучета, хапана съм жестоко по краката, и имам фобия непознати кучета да ми се приближават.

# 409
Интересно ми е какво ще стане, ако някое дете се удави във фонтана? Общината ли ще е виновна или родителите? Тогава въпросът дали е селско или не да се къпеш във фонтана, ще бъде най-малкия проблем. Тези тип фонтани- пръскалки се правят точно за игра и разхлаждане, а пловдивските фонтани са един вид воден басейн. Така че моля спрете да давате неуместни примери.
Ако бяха влезли 2-3 циганета във фонтана щеше да има цъкане и възмущение, но понеже са деца на "високо културни" и "съобразителни" българи, наизвадихте целия атлас да оправдавате тази меко казано глупост.

# 410
Тонка, то моето няма да ти е непознато, почти роднина ще сте  Hug.

# 411
Мерси за новото инфо, Таис. Като си представя децата, на които родителите са разрешили да влязат във фонтана, лошо ми става:

Цитат
олющванията във фонтаните са причининени от силен химичен препарат, който е трябвало да се сложи в течен вид във водата. „Вместо да го разтварят обаче, работници на консорциум „Цар-Симеонова градина“, които се грижат за водните площи, са ръсили препарата във вид на гранули, което е довело до сегашния проблем“

# 412
  • София - Варна
Даун, даже няма и да ми трябва време да свикна, защото обожавам кучата. Имам против спрямо тези, които навън са пуснати свободно. На два пъти съм нападана от кучета, хапана съм жестоко по краката, и имам фобия непознати кучета да ми се приближават.

И аз съм хапана така и не мога да преодолея вече 6-7 години фобията. Често пъти обикалям и си удължавам маршрута заради тези кучета, даже не често, ами почти винаги, особено вечер.
А днес сутринта едно ме "гони" и си разпилях покупките от страх, вървях на заден ход. Grinning

Рядко излизам напълно спокойна навънка. Особено в София. Тук е ужас. Във Варна повечко се отпускам - там наблягат главно на котки.

# 413
  • София
Мерси за новото инфо, Таис. Като си представя децата, на които родителите са разрешили да влязат във фонтана, лошо ми става:

Цитат
олющванията във фонтаните са причининени от силен химичен препарат, който е трябвало да се сложи в течен вид във водата. „Вместо да го разтварят обаче, работници на консорциум „Цар-Симеонова градина“, които се грижат за водните площи, са ръсили препарата във вид на гранули, което е довело до сегашния проблем“

Мда. Сега като прочетох, и аз не бих си пуснала вътре хлапето  Peace

африканчо, в София мисля е по-добре положението по отношение на уличните песове, в сравнение с предходни години. Или може би в определени квартали се е подобрило  Thinking

# 414
  Поне от центъра изчезнаха, предполагам, че  полека лека са ги изтребили.

# 415
  • София - Варна
Таис, не знам.
Мога да кажа само за квартала, в който съм сега.
Тук съм от 3 години и определено кучетата се множат с всяка година /с по 1-2 отгоре само около нашия блок; това от днес беше от новите попълнения/. Но аз съм в по-кофти квартал - Левски, макар да съм на 5 мин. с кола от гара Подуене.
Да не говорим, че е пълно с бълхи... По детските площадки също... Направо златна мина за фирмите за борба с вредителите...

Преди живеех в Лозенец и точно там ме хапаха, пак беше бъкано с улични кучета. Уж хубав квартал!

Но за Левски категорично мога да кажа, че се разраства броят на безпризорните кучета, поне около нас...
Вече съм станала леко тикозна - като ходя се оглеждам наоколо от време на време за евентуално куче... когато наближа ъгъл, забавям крачка и завивам лекинко, кат някой шпионин.

# 416

И аз съм хапана така и не мога да преодолея вече 6-7 години фобията. Често пъти обикалям и си удължавам маршрута заради тези кучета, даже не често, ами почти винаги, особено вечер.
А днес сутринта едно ме "гони" и си разпилях покупките от страх, вървях на заден ход. Grinning

Рядко излизам напълно спокойна навънка. Особено в София. Тук е ужас. Във Варна повечко се отпускам - там наблягат главно на котки.

Това е ужасно просто. Разбирам страха на хората. Просто тук няма такъв проблем и съответно хората не се притесняват от домашните кучета.

Мен не ме е било страх и от бездомните в България, но веднъж ми се наложи да спасявам кучето си от една глутница (то беше на 3 месеца). Тогава и аз се бях притеснила, а и едва се оттървахме.

Много обичам всякакви животни и ми е жал за бездомните кучета. Според мен кастрация, евтаназия, когато се налага и усилена кампания за осиновяване след години ще доведе резултат, но няма воля за последователното прилагане на мерките (+ регистрация, кастряция и чипиране).

Стига с кучетата, че темата е за деца, фонтани и вече и за некачествено изпълнение.

# 417
  • София
Африканчо, за Левски съм абсолютно съгласна. За Лозенец не знам..доскоро ходех всеки ден да взимам дребната от градина, а нейната беше близо до ВИАС. Там не съм виждала безстопанствени песове, но в други части може и да има, да  Peace  Tired

Ние от три години и нещо живеем в центъра, преди бяхме в Гео Милев, където имаше умерено количество кучета. Сега когато се случи да отскочим до стария квартал, едно от нещата, които забелязвам е намалената кучешка популация. Иначе тук из центъра почти няма.

# 418
  • Gotham City
Как избирателно ще се чете?
Няма въпрос, на който да не е даван отговор из нея.
Сега кое на кого изнася е друга работа.

Аз от два дни не съм влизала в темата, сега отварям и хоп- все едно, че не съм я напускала.  Laughing

Г-жа Джозефин е решила да ни осведоми, че сухия фонтан е за игра, защо сме се заяждали за него....или нещо подобно...

Аз лично ще чета и цитирам каквото реша, особено ако авторката сама не знае какво точно я дразни. А лично аз къде ще се тагна - благодаря за съвета и предположението, че се тагвам на фонтани, същото предположение бих направила и аз за теб, но за село Говедарово например
?!
г-ца "страхотно потребителско име" точно вие сте написали това, нали:

Уникалната.... не знам дали да кажа "българска простотия", защото не знам, дали в другите държави бива същото нехайство? Вероятно не.

На фонтаните е имало охрана, но човека не е могъл да смогне с напастта. И да сме наясно - не обвинявам децата, те се радват, позволява им се и го правят. Но аплодиращи родители? Наистина ли? Това "възпитание", с окуражаване на рушене и нехайство, никак не звучи добре, какви хора ще пораснат тези деца?

Още малко снимки:

Охраната в опитите си

Най-накрая е успял

Но за малко.... завърнали са се малко по-късно

Само доказваш, колко ти е акъла, повече нямам какво да ти кажа.   Peace

# 419
  • София - Варна
Цитат
Много обичам всякакви животни и ми е жал за бездомните кучета. Според мен кастрация, евтаназия, когато се налага и усилена кампания за осиновяване след години ще доведе резултат, но няма воля за последователното прилагане на мерките (+ регистрация, кастряция и чипиране).

Дано има резултат!  ooooh!

Цитат
Африканчо, за Левски съм абсолютно съгласна. За Лозенец не знам..доскоро ходех всеки ден да взимам дребната от градина, а нейната беше близо до ВИАС. Там не съм виждала безстопанствени песове, но в други части може и да има, да  Peace  Tired

Аз там живеех до 35-то, зад детската градина, и там ме хапаха точно. Mr. Green
Сега нямам особени наблюдения над Лозенец.

Цитат
Стига с кучетата, че темата е за деца, фонтани и вече и за некачествено изпълнение.

+1   Stop

Ем тя, Awesome user name, май се беше извинила за изказванията си за сухите фонтани след като е разбрала предназначението им. Не помня вече, твърде много вода изтече оттогава.
Верно не четете внимателно! Какво е това безобразие!

А пък чичкото-охрана може да върши и нещо съвсем друго, мн предположения могат да се направят на базата на тези снимки.
На мен лично ми прилича на физзарядка. animal085

Общи условия

Активация на акаунт