АСТМА - тема 31

• 81 837
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • София

В тази връзка някой да има да ми даде - поне 10 респулки   Hug

Пиши ми на лични, ще ти изпратя.

На нас лечението ни е сменено (на Симбикорт е) и имам останал.

Да питам - когато няма спазъм - чувате ли свиркане при издишване?

# 511
Рали, проблемът е, че Жаки няма да идва с нас, щеше майка да я гледа. Веднъж ще плануваме малко време за нас и...греда. Тя сега е много добре, няма пристъп, диша леко, прокашля само веднъж от сутрината. Но как да съм сигурна, че няма да стане беля. В 17 часа имаме час за лекар, да я чуе все пак. Хремата започна в петък, вече я няма, обикновено на втория ден прави пристъп, но сега веднага започнах с Вентолина и вдигнах Пулмикорта, дали пък не съм успяла да овладея нещата, за пръв път ще е, чак не смея да се надявам....Иначе, когато е с нас детето нямам никакви притеснения, не сме спрели да пътуваме, с всички лекарства и да иналатора, разбира се.

# 512
О, в такъв случай  да, съгласна съм с притесненията ти  Tired Определено обаче те съветвам да обясните добре на майка ти какво и как да прави в случай на нужда - за в бъдеще, де, то е ясно, че сега сигурно няма да  оставиш малката. Мисълта ми е, че когато бабата се въведе в нещата, ти самата ще се чувстваш много по-спокойна, оставяйки я, дори и за не толкова дълъг период като екскурзия. Аз например имам голяма вяра на свекърва ми в такива ситуации - често се налага да я оставяме при нея малката, когато е болничка, а са на 80 км от нас и да чукна на дърво, справя се жената перфектно.

Хремата започна в петък, вече я няма, обикновено на втория ден прави пристъп, но сега веднага започнах с Вентолина и вдигнах Пулмикорта, дали пък не съм успяла да овладея нещата, за пръв път ще е, чак не смея да се надявам....
Ето че е възможно - повярвай и се зарадвай  Hug Дано и занапред нямате повече сериозните проблеми  bouquet

# 513
Да питам - когато няма спазъм - чувате ли свиркане при издишване?
Ами аз мисля, че точно това свиркане е спазъма  Thinking

# 514
  • ...на безопасно
Точно така - свирене на издишване. Това е спазъм.
Хриповете са и при вдишване.

# 515
  • на плажа
Аз се надявах леко да се разминем и този път, но уви! Пулмикорт по 2мл 2 пъти дневно и вентолин.

# 516
  • София, Люлин-8
Ние се разминахме само с Ериуса този път. За пръв път ни се случва от година насам, дано е начало на традиция, явно профилактиката все пак помага.  Simple Smile

Въпреки че ме притеснява факта че в момента в който спрем Ериуса на третия ден е със водните сополи, които са предвестник на спазма и аз пак й го почвам. Все пак неможе постоянно да е на Ериус.  Rolling Eyes

# 517
Пани, кофти, но да минава всичко бързо. Hug

Аз да си повторя питането - Забелязали ли сте странични ефекти от Пулмикорт? Rolling Eyes

# 518
  • София
Оф,това с пътуванията е мн неприятно, аз пак бих била притеснена,защото никак не смятам,че взимам адекватни решения, а и никога не различавам спазмите от обикновено кашляне. мин.год.гери направи такъв номер на нашите- всяка зима имаме коледно парти в чужбина от фирмата за 2 дни и ест,моите болни. та майка ми звъни през нощта и ми казва, че гергана от 2 часа не може да диша. беше се ошашавила и изобщо не даваше адекватно инфо, аз по принцип съм дебилна малко и реагирам спокойно в ситуациите и бях сигурна, че преувеличава, ама как да кажа като съм далеч- та ги запратих в токуда, където имаха удоволствието да оставят едни 100 лв. и да се установи,че просто е с бронхит.
Аз също подкрепям питането за пулмикорта, защото и на мен никой не ми отговори. Чух,че разваля зъбите, но през трети човек за някакво детенце, дето е неясно какво и защо е инхалирало...затова ми се ще да чуя от първа ръка. според пулмоложката ни той е най-пречистен,ама...
Също така и въпросът ми за меда- давате ли мед на астматичните дечица, който нямат изявена алергична астма.

# 519
Не съм забелязала странични ефекти от Пулмикорта, пети месец е на него, след инхалация задължително мием зъбките. Мед давам от скоро, няма реакция, добре и понася.

# 520
  • Северозапада
И аз не съм забелязала странични ефекти за сега, инхалираме от февруари. След инхалация мием зъби и лице. Сутрин инхалираме със ставането преди да се е измила, а вечер - преди баня. Мислех, че има гъбички в устата, пише го като възможен страничен ефект, но ЛЛ каза, че няма. Днес разбрах, че вероятно има "географски" език и от там петната по него. Малко повече ме притесняват предупрежденията за очни проблеми, отколкото за тези в устата.
Мед давам още от миналата зима. Не съм забелязала връзка между меда и спазмите, но пък и не го приема толкова често - почивните дни по една ч.лъжица в чая или с палачинки 1-2 пъти месечно.

# 521
Здравейте,
Гръцките капки как мога да ги поръчам?

# 522
Здравейте,
Гръцките капки как мога да ги поръчам?

Аз поръчах от няколко познати,които ходиха на почивка там.

# 523
Днес бяхме на лекар, каза че гърдите са абсолютно чисти. Пулмикорта остава два пъти по 1/2 респула, а Вентолина 0,3 мл само вечер. Даже каза, че и от него няма нужда, но за мое спокойствие, защото все пак решихме да пътуваме. Снощи не мигнах от тревога, дали постъпвам правилно. Майка ми и свекърва ми казат, че детето е добре и знам, че ще му треперят повече от мен, но откак чух диагнозата астма, нещо превъртях и се боя , само да кихне и съм във филма. Знам, че не бива така, с тези мисли викам само лошото. За три години общо 5 дни сме били без нея, имам нужда да си почина психически, да сме само двамата, нещо много се напрегнах напоследък. Тръгваме и ще се моля всичко да е наред, ударете по едни палци за Жаки, да е здрава, поне докато си дойдем след седмица.

# 524
Жаклин, да ви е живо и здраво детенцето и спокойно да си изкарате почивката.

Общи условия

Активация на акаунт