Отговори
# 135
И тук се ходи един път в месеца и ехографите не са повече. Мен ме водят рискова бременност и имам малко повече ехографи.

# 136
Момичета, помагайте, тази сенна хрема тази година при мен е просто непоносима, снощи не съм спала от адски запушено ноздри, подуто лице, вече започнах и да кашлям. Обадих се на личната и по телефона ми каза да пробвам с Коризалия - някоя от вас пие ли го? Моля дайте съвет, хомеопатично е, прочетох листовката, но не пише нищо конкретно. Ще съм ви много благодарна ако помогнете.

# 137
Има антихистаминикуми, които могат да се пият и през бременността. На мен искаха да ми изписват, но моята диагноза е доста по-сложна и те не ми спират реакциите а може би ги правят малко по-леки. Аз не видях смисъл в това и отказах да ги пия. Но има и може да се пият и определено биха ти спряли оплакванията в твоя случай. Точно кои са обаче не знам, трябва да търся писмото от алерголога.

# 138
Здравейте,момичета  bouquet Аз също много се дразни на реплики като "поживейте си сега,защото после КРАЙ" все едно да имаш дете е някакво робство и наказание! Много грозно ми звучи и направо ме подтиска мисълта,че някой хора разсъждават по този начин!  Моята шийка и аз не я знам колко е не съм се сетила да питам,но съм сигурна,че ако моята или на някой от нас не беше както трябва,щяха да ни кажат Peace
Аз днес съм ужасно възмутена и обидена от отношението на една продавачка в mothercare! Разглеждах колички и точно бях на една със сложено дъждобранче,дойде жената стоя ми зад гърба 5мин. и ме пита дали имам нужда от помощ,любезно благодарих и отказах. След още 5 мин. ми повиши тон с думите "ако продължавате така да го дърпате,ще го скъсате,АЗ ВИ КАЗАХ да дойда!!!" Излишно е да казвам,че дърпала не съм, а искай да видя механизма! И деуг е въпроса колко е качествено,ако от едно поместване "се къса" !!!! На ръба бях за скандал,ама само я погледнах без да й отговоря! Тюююю пак се ядосах като се сетих еееегати и хората!

# 139
На мен една така ви беше казала за едни обувки. Ако съм ги нагиснала още веднъж по подметката щяла съм да я отлепя. Казах й "Ами да ти имам и боклуците тогава (ама така че целия магазин да ме чуе). Ей там на ъгъла като се отлепят после няма да ми върнеш парите нали?" Къде съм била чувала за гаранция на обувките? От къде съм падала? Ох ... горката,що й трябваше...  Mr. Green. Изобщо  мнооооого са далеч българските продавачки от учтивото обслужване, в повечето случаи.

# 140
Коризалия е за хрема. Давала съм го на сина си.
На мен ред не са ми давали, нито са ми отстъпвали място нито сега, нито през цялата първа бременност. Всичките ми приятелки ми обясняваха колко било хубаво през бременността защото навсякъде минавали първи. Е аз явно не съм будила грам съжаление. Чак накрая вече чаках пред някакъв кабинет и един дядо на сигурно 100 години с бастун ми отстъпи ред, ама на мен ми беше неудобно да приема. Той изглеждаше по-зле от мен.

# 141
Гледам, че обсъждате учтивостта на продавачките  ooooh!
Преди време и аз си купих едни пролетни обувки - затворени, но леки. Носих ги точно един час ходене и два часа седене на кафе, при което им се отлепи подметката. Аз отивам на следващия ден за рекламация, обяснявам и от другата страна една недое..... леля ми се пули и ми обяснява с нагъл тон, че на такива евтини обувки няма гаранция и да си купя капчица и да си ги залепя /обувките наистина бяха евтини 10 лв/… но не е това тона с който да ми говори тая. Мойта приятелка предложи да подадем жалба и да им пратим проверка ама аз не съм скандална личност и отказах.  Peace
Тааааа рядко попадам на такива нагли лелки, в повечето случаи са учтиви или ги игнорирам, но като цяло всеки е някъде с връзки и седи там да убива време без никакво желание за работа с хора.  Crossing Arms
Много им се чуда защо хем те си троват нервите, хем дигат нервите на клиентите, ми като не искаш да си там, ходи някъде където ще си като робот и никой няма да те пита нищо, няма да обясняваш и предлагаш, просто ще си редиш хляб или пакетираш нещо си, няма да говориш с колегите и ....... да те видя тогава по-добре 10 часа кафе, цигари и да предложиш или изровиш една стока или 12-15 часа да редиш на някоя поточна линия права като кон.

Пак казвам не всички са такива smile3502

# 142
трябва да уча за 2 държавни изпита в края на юни,но днес толкова съм се смяла с
pcelichka33 и нейното свеки Simple Smile
сега ме разсмя Biskvitka87 с този дядо ,който я съжалил,пък изглеждал по-зле от нея...
 Joy

# 143
  • при моите деца .....
Привет!
Първо да пиша, пък после ще чета....
Днес вече съм по-добре.
Получих отговор от проф. Кременски. Препоръчва да се успокоя и да направя фетална анатомия. Слагам част от отговора в скрит текст.
Скрит текст:
При тези резултати се препоръчва провеждане на контролна фетална анатомия в специализиран център и вземане на окончателно решение "ЗА" и "ПРОТИВ" амниоцентеза..
Ако, сте от София можете да я проведете в МЦ"Фемина", МЦ"Марков" или Майчин дом.
Ако, при тази фетална анатомия няма никакви данни за хромозомна болест, може да се приеме, че рискове са "ниски" и подобни на тези при втория скрининг.

Можете да прочетете повече в www.lmpbg.org Форум, "Генетични изследвания и бременност".

Това което не бива да са допуска е нарастване на безпокойството.
До раждането бебето се нуждае от максимално възможния комфорт и за това разчита само на Вас.
Хубава вечер!

# 144
Ако на ФМ всичко е ок трябва да се успокоиш!  Hug

# 145
Дудинка, в този случай се подава жалба в защита на потребителя, защото всички обувки си имат гаранция. И само заради отношението към теб е трябвало да й натриеш носа.

Скрит текст:
Иначе аз съм най-горда с настояването си за отсичането на една наклонена топола пред къщата ни. При силен вятър имах чувството, че ще падне върху къщата и съм се чудила дали само покрива ще натруши или ще влезе при нас в спалнята...Отидох в общината и като един съвестен гражданин подадох ръчно написана молба и тогава се почна голямото чакане. От отдел Екология, пратили молбата в отдел Озеленяване, минаха месец-два, а тополата си стоеше пред нас. Ходих на крака да питам какво се случва, телефони звънях, докато не започнах да повишавам тон, защото търпението ми преля. Един ден говорих с една много неучтива лелка, която ми обясни безумието, че фирмата, която имала ангажимент да отсече тополата се занимава с косенето на тревите в града и имат много работа. Аз й казах, че те тревите няма да спрат да растат, а нашия живот е в опасност при всяка буря, а тя заяви, че лично в видяла тополата и самата тя се чуди как колегите й са я преценили като опасна, защото според нея не е така....И накрая каза поредната глупост, че за да отсекат тополата трябва да се спре движението по улицата, и затова трябва да не е делничен ден, а някоя събота, но и да не вали  ooooh! Дочаках поредната събота, която не беше дъждовна, но никой не се зае да отсече тополата. И знаете ли какво направих? Още в неделя при поредната буря със силен вятър звъннах на 112 и подадох сигнал за опасна топола. Още в понеделник в 8:00 в най-големия трафик, пред нас имаше кран и тополата беше отсечена!
Да ходя, да се занимавам като мирен гражданин, да пиша молби на ръка и да им ги нося на крак, да въртя телефони и нерви, накрая с един телефонен разговор постигнах своето - сигурността, на която имам право!

# 146
  • при моите деца .....
Fenris, стискам палци за прегледа. Всичко ще е ОК!
Малачика, браво за добрите резултати от прагледа!
Пчеличка, свекървата се грижи за внуците….   Joy Joy Joy

Харесвам хора, които си търсят и отстояват правата.
Аз съм по-кротка и отстъпчива, но е истина, че от това си патя....

Ако на ФМ всичко е ок трябва да се успокоиш!  Hug

Да!
Така беше и след първия БХС.....
Дано всичко е наред.
 Praynig

# 147
Пчеличка голям смях ....опасна всеки имаш  Mr. Green Mr. Green
Нианка дано бързо ти отмине  Praynig
ladyjj и малкия и ние пием коризалия  Peace
*Боби* наистина трябва да си по спокойна, стискам палци  Praynig
Fatalsnare направо думи нямам, как ще си преписва резултати, Хич нищо не подписвай, ужас ....хора за убиване  #2gunfire

Прецакване постоянно някъде искат да ни минат с нещо, и аз много се разправям като Emma много нерви хабя в комбинация с хормоните ми  #2gunfire #2gunfire

Живот има и след като родиш  Laughing абсолютно всичко е въпрос на организация  Wink

Веси кога си рожденичка, аз съм на 7.06, в неделя  Blush

# 148
Благода ря за съвета - ще пробвам Билка с грейпфрут за уста, мн бих се радвала като си мия зъбите да не виждам всеки път кръв в мивката  Simple Smile иначе и аз да кажа че нямам понятие колко трябва да е дълга шиийката и дали ми е мерена. Следващият път обаче ще питам! Микробиология са ми пускали веднъж - колко често е редно да се пуска -тук може би по-опитните мами ще кажат най-добре, аз нали съм първескиня ...

# 149
Момичета, преди бях споделила този линк, но пак го пускам. Тук е описано кое кога ни се полага по Здравна каса. Микрибиологично изследване в началото и в последните два месеца.

http://www.invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content& … -14&Itemid=63

Общи условия

Активация на акаунт