Отговори
# 120
В Германия също се ходи един път в месеца и има само 3 безплатни ехографа, така че не мисля, че "нашето здравеопазване" не е добро, или ако не е не това е критерият.  Peace

# 121
Ема що 4лв., нали е 1лв. на час?!?!

Първият час е 2лв и всеки следващ по 1лв. Аз чаках 2 часа да влезна и 10 мин преглед, та влезнах в третия час  Rolling Eyes безумно е това, сега ще видя в сайта къде да се оплача, много се подразних. При 40 лв преглед и 2000лв раждане може ли да се излагат така. Бясна съм.

Шикер,  като отидох в лабораторията им казах, че искам да си видя хемоглобина и желязото и те ми казаха да пусна ПКК и желязо, самият тест се казва "желязо", биохимичен тест.

Досега бях на училището в мол София. Много съм доволна. Беше интересно и имаше подаръци Simple Smile))) после седнах с две от мамите и три часа приказки, много добре беше, другия вторник съм пак там. Който има желание да се присъедини, може да даде знак и да се разберем.

Аз питах за шийката на ФМ и ми казаха 3,7 май, не помня, но каза, че е ок. Под 2,9 било проблем.

# 122
за отстъпването на ред - вчера какъв скандал вдигнах. Отидох да заведа щета на колата в дзи. Чаках 1 час ред, никой не отстъпи мястото си, но не съм и очаквала, седях си кротко и чаках. Когато дойде моят ред, един момък влезна и седна преди мен на мястото за обслужване. Отидох аз и му казах, че има ред и чакам от час и сега съм аз, а той започна да спори с мен, а другите сайр гледат. Леле, кат побеснях само дето не го заритах там, 10 човека дойдоха да ме успокояват и обслужват, и ме гледаха после много уплашено всички  Joy  Joy да видят те хормонална буря на бременна жена, другия път ще внимават повече, сигурна съм  Mr. Green луди станаха с мен, за една бройка щях и да ревна с глас и тогава щеше съвсем да ги шашна, но се разминаха само с викове  hahaha

моля ви, борете се за правата си, хич не им се давайте, няма оправия иначе   bouquet

# 123
Аз преди (и преди да забременея) бях много спокоен човек, отстъпчива и търпелива. Но разбрах, че това не се оценява и те правят на маймуна. Докато не повикаш малко, никой няма да те вземе насериозно - в магазини, банки, болници, кафенета и т.н. Доказано действа  smile3513

# 124
Здравейте,
за прегледите по каса са 3 ехографа.
В началото мислех да се следя и по каса и на частно! Е в крайна сметка се следя само по ЗК, тъй като до сега никога лекаря не ми е казвал или искал пари за ехограф, всеки път ме гледа, пуска ми всички изследвания, вика ме при проблем, отново пуска повторно изследвания и просто съм спокойна, че си гледа работата и внимава и следи! Не ми остави опция да ходя на частно!
Избрах я случайно и не съжалявам, надявам се да бъде така до края. Има си разбира се и минуси,  днес е първия път в който не ми се скара, че отивам в неподходящ ден и час ( обърквам се всеки ден по различно време и в различни кабинети и става забавно).

На излизане от поликлиниката срещнах колежка от работата...о как, какво правиш тук ... О детето има скарлатина  #Crazy , МОЛЯ! И както мъжа ми казва не се притеснявай, знаеш ли около теб колко хора има болни и не ти казват! Много се ядосах, вече трябваше да има момиче да обучавам, бавят се, почвам да се изнервям и мисля, че края на месеца излизам в болничен и не ме интересува, отгоре на това ми разнаха и пари миналия месец от което също полудях!

Малко да се оплача, че се ядосах и изядох един сладолед  Grinning от яд!

# 125
Аз преди (и преди да забременея) бях много спокоен човек, отстъпчива и търпелива. Но разбрах, че това не се оценява и те правят на маймуна. Докато не повикаш малко, никой няма да те вземе насериозно - в магазини, банки, болници, кафенета и т.н. Доказано действа  smile3513
  Joy  Joy
да, само така, и аз така ги виждам нещата

току-що писах на болница Надежда, че съм възмутена и че ме загубиха като клиент с този паркинг и се почувствах много добре. Трябва да реагираме на нещата, които не са както трябва, иначе наистина никога няма да се оправим. Аз нищо не подминавам. Наистина, коства ми някакви нерви и разправии, но вярвам, че това е правилния начин да се постъпва, ако искаме промяна и по-добро място за живеене на децата ни.

# 126
  • Сливен
Габи, прав е ТМ - не се притеснявай за всичко  Hug Моят син изкара скарлатината когато бях бременна с второто си дете съвсем в началото - възрастните не се разболяват от тази болест толкова лесно (винаги има изключение, но това няма да си ти Simple Smile )
И мен ме гледат всеки път с ехографа, дават ми снимки и ми казват ако има нещо да звъня - много ми се зарадваха, че съм бременна с трето детенце, само на работа реагират неадекватно, аз и затова не бързах да казвам - всъщност съм казала само на шефката - другите да си гадаят, че при нас такива грозни коментари се правят за всичко, радвам се че ги избегнах по-дълго време.
И на мен не ми отстъпват място в автобус - а си ми личи сериозно. При мен вече забелязвам ужасна непоносимост към горещините, направо си ми става лошо и когато стоя права продължително време и е горещо става още по-лошо.

# 127
gabitod, ти сама трябва да решиш, но ако позволиш, бих те посъветвала да си взимаш болничните и да си гледаш бременността.

В третия ми месец започнаха да ме ядосват в работата и като се прибрах със сълзи един ден и на следващия пак ме разплакаха, излязох на обяд и повече не се върнах. Обадих се на шефката ми и й казах, че кракът ми няма да стъпи повече там, после на счетоводителката и така напуснах на деня. Всички ме обявиха за тотално луда, защото работата ми беше хубава и взимах много пари, но аз смятам, че аз и бебето и спокойствието ни в този период са най-важните.
Обадих се на мои близки и помолих да ме назначат. Платих си разходите и сега се издържаме с болничните и всичко е ок. Парите ми са наполовина, но съм много доволна, че така постъпих.

# 128
.......ако има нещо да звъня - много ми се зарадваха, че съм бременна с трето детенце..
....това си е щастие, надявам се живот и здраве и аз да мога да се радвам на три.
Един ден ми бяха задали въпроса: Колко деца искаш? Казах три... но се пошегувах, че ако стават през 10 години..... Simple Smile

Първескиня съм... и въпреки това, много се дразня на родители и семейства, които постоянно се оплакват, колко им е трудно с децата и едни такива тежки приказки, как живота се променял и край- обикновено се дразнят на моята реакция и разговора или спора винаги завърша ...ти ще видиш, това е защото нямаш деца!- любимо ми е.
Е да искам да видя, но няма да обвинявам за видиш ли нещастния ми живот- детето и постоянно да се оплаквам!

Рокси наистина се радвам за теб и семейството- и то- семейството е най- важно, игнорирай негативните хора.

# 129
  • София
diana87, vickityyy, mecani, mihaela_87, ShikeR, S@NDR@,  Suzy10,  симонка бонбонка, emma_smith благодаря за отговорите и подкрепата. Всеки път споря с тях за някакви неща и си отстоявам правата, а те се опитват да ме правят на патка. 1-во ми издадоха грешен болничен и се разправях да го нося до работа, после да го взимам, подменям и т.н. и вместо да получа едно извинявай те почнаха да си правят каквото си искат. 1-вия път не ми пуснаха цитонамазка, а само микробиология, въпреки че помолих тъй и тъй ме бъркат поне да ми вземат и за другото, а отговора беше – другия път. Другия път отказах, защото трябваше да пътувам много км и не исках да ме ръчкат и искаха да се подпиша, че отказвам цитонамазка, а аз ги питах, дали ще напишат в картона, че те са ми отказали предния път. Съответно млъкнаха. После искаха да правя втория БХС при положение, че първия ми е перфектен и съм си го направила по собствено желание, защото съм на 26 години. Караха ме да се подписвам, че няма да ходя да правя втория БХС – що за глупости. На нищо не съм се подписвала. Това се прави на жени над 35 години задължително, но не и на 26 годишна като мен. И понеже ФМ си ги правя на частно и си плащам достатъчно, първият път ми поискаха копие от резултатите да имало при тях, сега се чудя дали да не се заям и да не им дам копие от ФМ, която ми предстои на 15-ти юни. Тях какво ги бърка. Тя докторката нищо не следи, нито пък замерва, само ми го показва да го видя, а взима данните на готово. Тя тази освен да измери главичката друго незнае какво да прави на този ехограф. Яхнала съм здраво метлата. Мисля да им отказвам ехограф, защото нищо не правят и без това, а да ходя юли и август на частно. И ако откажат издаване на болничен, поради липса на ехограф ще ги вдигна във въздуха. Нещо много ме тресат хормоните.
Gabitod всеки ден ям по един сладолед, някак си ми действа освежаващо Simple Smile
emma_smith и аз никога не си затварям очите като видя нещо нередно, а направо ги  #2gunfire
roxanna евала за куража да си имате трето дете. На мен ми е за пръв път и аз много искам някой ден да имам три, колкото и луда да ме правят, ще съм спокойна, че ми е пълна къщата. Аз съм израстнала сама и ми беше много празно.

# 130
...ти ще видиш, това е защото нямаш деца!- любимо ми е.

И на мен това ми е любимото. Честно казано не знам как ще съм като стана майка, но изключително се дразня понякога на високомерието, с което майки гледат на не-майки. Казваш нещо и те - не е така, аз знам по-добре, майка съм. Аз искам 2-3 деца, една позната ме убеждава, че повече от едно е безумие, ако съм била майка съм щяла да разбера. Една друга ми обясни, че която майка след 4-5 месеца от раждането била във форма имала пластична операция, физически не било възможно, тя знаела, защото е МАЙКА, аз нямало как да го разбера.  #Crazy Само се моля да не съм и аз така един ден!  Praynig

# 131
FatalSnare, много хубаво си направила, че не си се подписала никъде, защото това са техни измишльотини. Чисто кожудерство си е да те карат да си плащаш ехограф на частно и не се съгласявай на това. А за резултатите и ФМ наистина не си длъжна да им даваш, моето АГ не ме е информирало, че съществува такова животно - ФМ. Уж ни се подиграват, че много четем и се интересуваме, а ако не бях чела, нямаше от къде да знам. Верно, не е задължително, но все пак човек трябва да бъде информиран и сам да направи своя избор. Мен не ме е питала дали съм ходила, на първата ФМ, на втората...и аз си трая. Резултатите са си за мен.
Съветвам те да си смениш гинеколога, защото явно се натоварваш преди и след прегледите, а сега се нуждаем от повече положителни емоции  Hug

А на мен другото любимо ми беше: "ходете сега, че като се роди едно, ще видим дали ще ходите"... ooooh! Децата са най-голямото щастие и тези клишета ме дразнят.

# 132
Хаха, ех тея МАЙКИ ме разсмяха. Аз като бях бременна за първи път всяка вече майка се чувстваше длъжна да ми обясни колко е трудно и ужасно всичко след като родиш и как вече нищо няма да мога да правя, т.е. да готвя, да чистя, да се гримирам и фризирам, да ям, дори и в банята понякога нямало да мога да вляза. За кафета, разходки, ресторанти и почивки - като тръгне на градина. Редовното беше : Аз много обичам да готвя, ама с бебе/малко дете няма как. Или пък: Сега си почивай, че после какво те чакаааа!
Е нищо общо. Въпрос на организация и разбира се зависи дали бебето не е някое мега проклетно, но аз с всичко си се справях. Имах си време за почивка. Спяхме си с малкия до 10-11 часа, за да си наваксам ставанията през нощта. По цял ден обикалях с количката, ходех си  по кафета, четях си книги из парковете, докато бебето спи. Абе прекрасен период, сега нямам търпение пак да съм така с бебка.
А за възстановяването - след 4 месеца бях както преди да забременея, а след 6 месеца бях по-слаба от когато и да е било.
За момиче и аз мога да приема синя количка, но за момче розова ми се струва неприемливо.

# 133
И аз винаги съм се дразнела на такива изказвания от рода на оооо ти ще видиш като имаш дете, нито почивка ще видете, нито ще имаш време да спортуваш, да домакинстваш и т.н. Всичко е въпрос на желание и организация  Peace И дете имам, и на работа ходя и къщата си гледам и време да спортувам имам  Laughing С мъжо ходихме на почивка с още едно семейство с тяхното детенце, тяхното беше на 1 год. а нашето на 7 мес., всичко е възможно стига желание да имаш и да си разтропана  Peace
Миналия Великден бяхме на къща в Елена със семейството на сестра ми, и тогава третото й детенце беше на 3 мес., малкото на 5 год., голямата на 10 г. и пак се оправяше жената  Peace

# 134
Само се моля да не съм и аз така един ден!  Praynig

..всеки път, казвам на съпруга ми когато сме свидетели на несправедливо отношение от изнервени родители спрямо децата или оплакващи се такива от децата- ..моля се да не станем като тях! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт