Дискриминация към децата и родителите им или не?

• 33 261
  • 650
  •   1
Отговори
# 210
Аз, като нямаща собствени деца, нямам право да казвам как се обяснява "не може" на двегодишно дете (обяснявала съм не може, но не ми е било родно, та не важи  Wink) но мога да се обзаложа, че ако имащи деца напишат в темата как може да се обясни не-може-то, веднага ще им бъде обяснено, че са или сухари, или нечувани тирани, които осакатяват децата си, или големи късметлии и нямат право на мнение, или им се е паднало ненормално кротко дете, от което родителите на вилнеещи деца ги побиват тръпки, щото сигурно има психически отклонения това некрещящо дете. Просто защото съм чела поне десет подобни теми и знам целия репертоар от двете страни.

# 211
Изопачаваш нещата, стига. Магазинът е до нас, аз съм редовен клиент, на 2-годишно как се обяснява, че не може?

ooooh! Очаквам да напишеш и "нали е дете".  Такива извинения са смешни и показват само безсилието на родителите, пред собствените им деца, които им се качват на главите. Не те познавам, нито детето ти, но да твърдиш, че не можеш да се справиш с собственото си дете е несериозно.
Малко злобно започваш да звучиш. Но, твой проблем, щом ти харесва. Защо да му отказвам това дребно удоволствие? Минаха няколко месеца и му писна. Някои ги бият, да, чудесно. На 3г. децата разбират доста повече и е по-лесно да им обясниш каквото и да е.

# 212
  • HH

Аз, като нямаща собствени деца, нямам право да казвам как се обяснява "не може" на двегодишно дете (обяснявала съм не може, но не ми е било родно, та не важи  Wink) но мога да се обзаложа, че ако имащи деца напишат в темата как може да се обясни не-може-то, веднага ще им бъде обяснено, че са или сухари, или нечувани тирани, които осакатяват децата си, или големи късметлии и нямат право на мнение, или им се е паднало ненормално кротко дете, от което родителите на вилнеещи деца ги побиват тръпки, щото сигурно има психически отклонения това некрещящо дете. Просто защото съм чела поне десет подобни теми и знам целия репертоар от двете страни.

Joy Joy

Брой и мен. На мен пък ми се е случвало да ме дискриминират заради чужди деца. Случи се да не ни пуснат в заведение за хранене, т.е. казаха ни, че в момента в който спящото в количката дете се събуди, трябва да си обираме крушите и ние просто не влязохме. Майката се засрами. Вече си оставя детето на гледачка и си идва с нас. Ходим в същото заведение  Laughing

Ензимче, и ти не прозвуча много мило наричайки разни непознати овце и дори обиди други на професия, щото не били учили повече Wink

# 213
 Joy Катя, с бебето, спящо в количката, ме подсети, че като ми се караха, че синът ми е крещял радостно 2-3мин., на касата имаше майка с количка, която ме гледаше много лошо, страховито, бяхме й събудили бебето. Като мина покрай мен, изсъска нещо Twisted Evil Joy . След около година нейното дете не слизаше от "нещата" Mr. Green Моето беше вече "помъдряло"  Joy

Скрит текст:
А това ме подсети за друго - един дядо, който си разхождаше внучето в количка на калната ни кучешка поляна. Колелата на количката бяха красиви. Но, важното е, че се сърдеше, че кучетата лаят, събудиха бебето. Да, на бебето мястото му е в пущинака, в калта и кърлежите Crazy

Последна редакция: нд, 07 юни 2015, 01:32 от Ензим

# 214

Аз се чувствам дискриминирана заради ромите, що да им плащам тока, къде да се оплача?
Извинявам се за оффа, но ако откриеш на кого да се оплачеш от това (ама да не е арменския поп), 'сичкото българи ще те позлатим и паметник ще ти вдигнем. Hug

# 215

Аз се чувствам дискриминирана заради ромите, що да им плащам тока, къде да се оплача?
Извинявам се за оффа, но ако откриеш на кого да се оплачеш от това (ама да не е арменския поп), 'сичкото българи ще те позлатим и паметник ще ти вдигнем. Hug
Ето я същата случка, в която не ромите са ни виновни, а допускащите поведението на ромите и българите.

# 216
Изопачаваш нещата, стига. Магазинът е до нас, аз съм редовен клиент, на 2-годишно как се обяснява, че не може?
Офф,много ме е яд,че няма огромен басейн точно пред дома ти.Щеше да е много интересно Mr. Green

На мен лично ми е писнало от такива мамчета,дето не обясняват нищо и го оставят да прави квото му е кеф,щото то нали дете..И народа длъжен да им търпи златните отрочета..
Така,че да.Трябва да има места както без цигарен дум,така и без детска врява.

П.п.Преди години имах детски магазин.
Количките вътре бяха най-неприятното нещо,особено когато е зима или кално..
На третата година учтиви молби и тъпи овчи погледи в ответ,си реших проблема,като буквално запуших първите 2 м.след входната врата,с разни рафтове и стилажи.Получи се нещо като тесен коридор в който количка не можеше да мине.
Гледаха,гледаха..смятаха,мереха..и в крайна сметка си оставяха количките отвън.

Последна редакция: нд, 07 юни 2015, 09:27 от Какво?

# 217
Не може да сложиш в магазина от малоумните играчки, за които говори Ензим,  и да искаш да няма врява.

# 218
Преди години в Метро, когато все още го посещавах, станах свидетел на една случка. Там не допускаха деца под 7 години (не знам още ли е така). Една майка вдигна голям скандал и принуди служителката да се извинява, затова че е казала, че детето не прилича на седемгодишно. Не знам как завърши всичко. Според мен също беше по-малко, но жената беше решила да влезе. Има деца, които изглеждат по-малки или по-големи. На много места изискват родителите да докажат възрастта, ако е свързано със спазване на някакви правила и изисквания. Това не е дискриминация.

# 219
  • София
Какво пък толкова са ви влезли тези колички, като трън в очите? Ако има място, защо да не влезе в магазин? Детски пък магазин безвъзвратно би ме загубил като клиент , ако се налага да си оставям количката пред него. Човек трябва да си уважава и ухажва клиентите.

# 220
Не са проблем количките, а нахалните майки.

# 221
Някои майки влизат в магазин си оставят количката, така че друг не може да влезе. Било то друга количка с бебе, възрастен човек с намалена подвижност или просто друг клиент. Ако не сте виждали подобни гледки, значи и вие не виждате по-далеч от носа си. Защо го правят тези майки - от глупост по-често, от нахалство...

# 222
Какво пък толкова са ви влезли тези колички, като трън в очите? Ако има място, защо да не влезе в магазин? Детски пък магазин безвъзвратно би ме загубил като клиент , ако се налага да си оставям количката пред него. Човек трябва да си уважава и ухажва клиентите.
Значи всяко ухажване трябва да си има граници.

Тук в бг,по-добра работа върши сопата,не моркова
Скрит текст:
Бях започнала при определени покупки да подарявам по нещо.Я чорапки,я диадема,я нещо друго..
Ами научиха се и почнаха сами да си искат.Купили един лигавник за 3 лева и питат дали няма да получат чорапи като подарък.Че и обидени имаше(сигурно са се чувствали дискриминирани)
Имах и огромен аквариум пълен с много красиви риби.
И понеже магазинът беше близо до парк,бяха се научили пред разходка да се отбиват да гледат рибките..Лошо няма,ще кажете,търговски трик..Не.Бях направила аквариума за радост и красота,но се получи обратен ефект
Да не говорим какви проблеми с ритането и блъскането по стъклото..На една овца се наложи да и обясня,че ако тя е в състояние "да ме плати цялата барабар с пикливия ми магазин",то аз пък не съм в състояние да платя живота на скъпоценния и наследник,и че този аквариум освен 300 литра вода,има и сума ти съоръжения,като помпи,филтри,нагреватели и т.н.които включени в електрическата мрежа.И,че това стъкло,колкото и дебело да е,ако не дай Боже се пукне и и водата залее детето и,не знам какво може да стане."
Въпросната повече не посети магазина и макар да бе една от най-купуващите клиентки,някак..Отдъхнах си.Не всичко е пари,дори в магазините.

# 223
Да си призная, никога не ми се е случвало бебешка количка да ми запречи пътя, и то така че да не мога да мина Wink Нито в магазин, нито в книжарница, нито даже в автобус, а ГТ ползвам редовно. Или имам луд късмет, или просто преувеличавате доста. Но за сметка на това редовно ми се случва да не мога да мина заради идиот с кола. Значи всички, дето карат коли, са идиоти.

# 224
Янечек,идиоти има навсякъде

И с детски колички и с леки коли.

Общи условия

Активация на акаунт