Дискриминация към децата и родителите им или не?

• 33 190
  • 650
  •   1
Отговори
# 435
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Преди малко бяхме на разходка с количката и бебето, широка алея, ние плътно в ляво, вдясно и малко зад нас майка с дете на колело, на около 5,6 години. То леко небрежно почна да се вре зад нас, и да мърмори "Махайте се скапани хора",  и така няколко пъти. Майката, явно либерална  Laughing ,няколко пъти подвикна вяло "Не така маме, не говори така" , "Ела тук" и т.н.
Еййй, много ми беше трудно да си замълча и да отмина!
Предполагам, че и в някое заведение  мамин златен ще се държи така, и за мама няма проблем!

# 436
Подобно е - ако детската игра пречи на някой, и на мен би могло да ми пречи да гледам мляскане от този род по време на ядене. Нали така? Логиката е същата.
Ами?Верно ли?
Ми май не е точно едно и също да гледам гейове да се мляскат(винаги мога да си отместя погледа),и това да търпя някое мамино злато да ми рита стола..

# 437
Някой може ли да сподели за какво и каква е била реакцията на КЗД? Че ми стана интересно. Simple Smile

А "майката" дето си насърчава детето да вилнее навсякъде, да се надява, че не срещне някой агресивен чичко, дето хич няма да я търси, а директно ще се разправя с детето. И такива теми съм чела във форума. "Дядо опъна ухото на сина ми", примерно.
Възпитанието си е възпитание. И да, може да не ми пречи едно дете да дойде и да ми каже 1 изречение, след което да си отиде при мама, но ако реши, че иска да си приказваме, директно ще го заведа при майка му, за да й обясня, че е нейна работа да забавлява детето си, а не моя. И защо ще си мъчиш детето като му е скучно да седи в заведение? Защото на теб така ти е кеф? Браво! Колко самоотвержено! Вместо да си платиш и да тръгнеш, за да се съобразиш с детето си, караш всички останали да се съобразяват с него? Логиката ти е един път!

А относно пияниците - готова съм да ги преглътна всеки път, когато вляза в заведение, в чието меню има повече от 1 страница изброени алкохолни напитки. Ясно ми е, че залага и на алкохола. Да, не са ми приятни, но логиката е като да съм в заведение в близост до детски кът - там заради децата няма как да недоволствам. Wink

# 438
... широка алея, ние плътно в ляво, вдясно и малко зад нас майка с дете на колело, на около 5,6 години. То леко небрежно почна да се вре зад нас, и да мърмори "Махайте се скапани хора",  и така няколко пъти. Майката, явно либерална  Laughing ,няколко пъти подвикна вяло "Не така маме, не говори така" , "Ела тук" и т.н.

нарушавате правилата на движение  Joy

# 439
Преди малко бяхме на разходка с количката и бебето, широка алея, ние плътно в ляво, вдясно и малко зад нас майка с дете на колело, на около 5,6 години. То леко небрежно почна да се вре зад нас, и да мърмори "Махайте се скапани хора",  и така няколко пъти. Майката, явно либерална  Laughing ,няколко пъти подвикна вяло "Не така маме, не говори така" , "Ела тук" и т.н.
Еййй, много ми беше трудно да си замълча и да отмина!
Предполагам, че и в някое заведение  мамин златен ще се държи така, и за мама няма проблем!

А дали майка му не му е обяснила, че тези с количките са до една нагли майки-героини, затова детето да е мърморело така мило Mr. Green .

# 440
А относно пияниците - готова съм да ги преглътна всеки път, когато вляза в заведение, в чието меню има повече от 1 страница изброени алкохолни напитки. Ясно ми е, че залага и на алкохола. Да, не са ми приятни, но логиката е като да съм в заведение в близост до детски кът - там заради децата няма как да недоволствам. Wink
ти пък сега ....  нима ще влезнеш в магазин където предлагат 3-4 чифта чепици или гащи или ще посетиш предлагащия 20-30-40 чифта ??? знаеш ,че всичко това е за да има избор.

# 441
Ох, сетих се за един мой 6-годишен ученик, който при вида на определена колежка повтаряше само едно: Ти си кошмар, сега ще се събудя, не, не, спя, това не може да е истина, ти си кошмар. А и той, и родителите му са безкрайно мили, възпитани и приятни хора.

# 442
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
... широка алея, ние плътно в ляво, вдясно и малко зад нас майка с дете на колело, на около 5,6 години. То леко небрежно почна да се вре зад нас, и да мърмори "Махайте се скапани хора",  и така няколко пъти. Майката, явно либерална  Laughing ,няколко пъти подвикна вяло "Не така маме, не говори така" , "Ела тук" и т.н.

Даа, технически погледнато си прав, ама пък то кара с превишена скорост и не спазва дистанция!

Ох, сетих се за един мой 6-годишен ученик, който при вида на определена колежка повтаряше само едно: Ти си кошмар, сега ще се събудя, не, не, спя, това не може да е истина, ти си кошмар. А и той, и родителите му са безкрайно мили, възпитани и приятни хора.

Това дете за пръв път го виждам, чес'но!

# 443
  • София
Линдичка, ти сериозно и си мислиш, че детето ти е радост за околните и всички са длъжни да му се умиляват? newsm78
Реално погледнато никой не отразява чуждо дете, освен ако не му досажда и то по начин, по който да отстрани дразнителя. Вече самото отстраняване на мамино златно детенце зависи пак от умствения багаж - един ще направи скандал, друг ще омърмори невъзпитаното дете, трети като мен например изобщо няма да отрази дразнителчето.  Laughing
Е, ако е настоятелно на висок глас ще повикам управителя на заведението и ще го помоля да намери родителите, за да си прекарвам на спокойствие времето. Без значение дали съм със своите деца или без тях.

Да аз се радвам избщо на децата и може аз да съм странната, но за мен добре прекарано време означава не време, в което само собственото ми дете ми говори и аз само на него да си се радвам, а изобщо на което и да е дете ми е хубаво дори да си играя с тях. Нямам си момиченце например и ако дойде до мен някое момиченце и иска да си говорим, последното нещо. което ще ми дойде на ума е да повикам родителите му за да не ми разваля спокойствието или да извикам управителя, защото съм симпатична на детето.  Нали ми говори 5 минути, и 10 да са - няма да го гледам цял живот я !
newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 Явно затова живея с убеждението, че децата са причина не за досада, а за радост и хубави емоции. Така смятам да, не може ли?

# 444
Паралелът не беше между това кой кого за кой път вижда, а че децата често плямпат някакви неща, които в общи линии нямат връзка със земната реалност. И това не ги прави невъзпитани, нито майките им такива.
Изобщо дали си възпитан или не, може да стане ясно, след месеци общуване с някого.

# 445
ти пък сега ....  нима ще влезнеш в магазин където предлагат 3-4 чифта чепици или гащи или ще посетиш предлагащия 20-30-40 чифта ??? знаеш ,че всичко това е за да има избор.

Абе някъде има 3-4 чифта, ама веднага си харесвам.  Laughing
В сладкарниците не съм забелязвала толкова голям набор от алкохол, колкото в Bar & Diner заведение. Ама пък може и покрай тортичките да не съм забелязвала достатъчно.  Laughing

# 446

Даа, технически погледнато си прав, ама пък то кара с превишена скорост и не спазва дистанция!
[/quote]
технически не си права  Laughing
вие му пречите да ви изпревари. в този случай дистанцията е на заден план. относно превишената скорост - предполагам ,че не кара с повече от 50 км/ч , скорост разрешена в града.

# 447
В сладкарниците не съм забелязвала толкова голям набор от алкохол, колкото в Bar & Diner заведение. Ама пък може и покрай тортичките да не съм забелязвала достатъчно.  Laughing
и така трябва да е. както е и нормално в сладкарницата да не видиш 10-15 вида дамски превръзки или лекарства.   Laughing

# 448
newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 Явно затова живея с убеждението, че децата са причина не за досада, а за радост и хубави емоции. Така смятам да, не може ли?
абе така е. но аз не искам да им се радвам у кръчмата , в стриптийз бара или у кенефа.

# 449
  • HH
Риторично-защо пък да избирам друго и да не мога да седна в това?! newsm78
Говоря принципно, защото не съм изобщо в графа "редовен клиент" на въпросното-въпроса е принципен.
Това е публично заведение, както вече писах, каквато е и онази книжарница, и като такъв обект, има норми за пространство спрямо седящите места(видове настилки и ред други); има и морални и етични такива-както за собствениците, така и за клиентите...именно от там изхождайки, лепнатия текст в менюто е дискриминиращ, неправомерен и абсурден. Толкова е сложно и неразбираемо? Crazy

Ти нали си даваш сметка, че не си Ким К. и че ако собственика е решил такива като теб да не ги обслужва, просто ще седиш и ще се излагаш  ooooh!

За да си изживееш емоциите, просто трябва да посещаваш места, на които може да ти се случи  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт