Да разваля романтичната вечеря на какичката?
Аз съм възпитала моето си дете да поздравява дори и непознати, когато се разминава с тях или когато реши, че така иска не го спирам ! Не знам на коя какичка ще стане неприятно ако детенце и каже , че е красива

Аз не знам кой как възприема чуждите деца, но никога не ми е досадно ако детенце дойде на моята маса - дали да поговори с моето или ако съм сама да се закачи с мен - колкото и да съм ангажирана винаги с моето дете , никога не съм си казала : "уууффф това дете какво е дошло тука да ми говори" - радвам се, че си контактуват с мен, радвам се ако виждам деца изобщо около себе си от колкото и да съм изморена и да не искам да контактувам.
Детето ми е това, което не обича детските кътове , не защото не е контактен, напротив , а по някаква негова си причина. Предпочита да поиграе с някое приятелче, което познава или на някоя детска площадка на топка, на нещо.
Аз по тези всичките удивления си извадих извода, че явно разговарям с хора, чиито деца седнат ли в заведения млъкват веднага, не мърдат, нямат претенции за храната, не проявяват капризи и изобщо образцови деца !
Радвам се ако е така и по този начин го разбирате възпитанието вие

За мен моето дете е добро, но не най-доброто - радвам се, че е дете, което се чувства сбободно да казва това, което мисли и да не се чувства ограничено - но е едно от малкото деца, които съм виждала да поздравява за добър ден с усмивка непознати и да се извинява, когато сбърка или причини неудобство на някои.
Всяко дете за родителя си е най-прекрасното, но не мога да се съглася с това, че тичането , глъчта , играта и закачките не са нещо нормално за децата....в каквато и да е среда !
Глупости си написла. Разбира се, че не са нормални в "каквато и да е среда"! Заведи си детето на симфоничен концерт или класически балет или на опера в Миланската скала и го остави да вика и бяга из залата. Мислиш ли, че е приемливо конкретно за тази среда? Същото е в някои ресторанти. Те не са подходящи за деца. А тези, които се водят "семейни" или имат подходящи места за децата или им предлагат възможност за тихи занимания, докато чакат храната си. Но бягане и закачане на хората по другите маси е проява на изключителна липса на култура и адекватност в поведението на родителите. Та няма да е лошо да се позамислиш след тази тема, където май никой не подкрепи начина ти на мислене.
Няма да е лошо да покажеш на детето си, че светът не се върти около него, за негово добро ще е.

Имало заведения тип семейни ресторанти и отделно такива, които не са предназначени за семейства и е препоръчително децата да не се държат като деца, а като в библиотека или в болница

Ами ако са с бебе тия клети родители? Плаче - в количка...има колики горкото...и това ще попречи на хапването нали?

Заболи го коремчето - повърне....ахххххх колко лошо....в миланската скала не се прави така !
Ей , че приятна тази цялата култура