Дискриминация към децата и родителите им или не?

• 33 128
  • 650
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Не е нормално детето да тича? Не е нормално детето да заговаря непознати?
Да разваля романтичната вечеря на какичката?
Аз съм възпитала моето си дете да поздравява дори и непознати, когато се разминава с тях или когато реши, че така иска не го спирам ! Не знам на коя какичка ще стане неприятно ако детенце и каже , че е красива   bouquet Защо гледате тоооолкова негативно на тези деца все едно всичко , което правят е с цел да нарушат нечие спокойствие? Някой каза - "то е дете" и да на децата не са чужди белите, тичането, игрите, смеха, капризите.
Аз не знам кой как възприема чуждите деца, но никога не ми е досадно ако детенце дойде на моята маса - дали да поговори с моето или ако съм сама да се закачи с мен - колкото и да съм ангажирана винаги с моето дете , никога не съм си казала : "уууффф това дете какво е дошло тука да ми говори" - радвам се, че си контактуват с мен, радвам се ако виждам деца изобщо около себе си от колкото и да съм изморена и да не искам да контактувам.
Детето ми е това, което не обича детските кътове , не защото не е контактен, напротив , а по някаква негова си причина. Предпочита да поиграе с някое приятелче, което познава или на някоя детска площадка на топка, на нещо.
Аз по тези всичките удивления си извадих извода, че явно разговарям с хора, чиито деца седнат ли в заведения млъкват веднага, не мърдат, нямат претенции за храната, не проявяват капризи и изобщо образцови деца !
Радвам се ако е така и по този начин го разбирате възпитанието вие  Simple Smile
За мен моето дете е добро, но не най-доброто - радвам се, че е дете, което се чувства сбободно да казва това, което мисли и да не се чувства ограничено - но е едно от малкото деца, които съм виждала да поздравява за добър ден с усмивка непознати и да се извинява, когато сбърка или причини неудобство на някои.
Всяко дете за родителя си е най-прекрасното, но не мога да се съглася с това, че тичането , глъчта , играта и закачките не са нещо нормално за децата....в каквато и да е среда !

Глупости си написла. Разбира се, че не са нормални в "каквато и да е среда"! Заведи си детето на симфоничен концерт или класически балет или на опера в Миланската скала и го остави да вика и бяга из залата. Мислиш ли, че е приемливо конкретно за тази среда? Същото е в някои ресторанти. Те не са подходящи за деца. А тези, които се водят "семейни" или имат подходящи места за децата или им предлагат възможност за тихи занимания, докато чакат храната си. Но бягане и закачане на хората по другите маси е проява на изключителна липса на култура и адекватност в поведението на родителите. Та няма да е лошо да се позамислиш след тази тема, където май никой не подкрепи начина ти на мислене.

Няма да е лошо да покажеш на детето си, че светът не се върти около него, за негово добро ще е. 

Simple Smile Водя го на концерти да - на класически детски концерти го водя също и не си мръдна от мястото ! Защо? Как се преценява дали един човек е подходящ за Миланската скала или не? Може някое дете да е привидно шумно и палаво, да бяга да тича и да не слуша грам концерта, но да е в пъти по-талантливо примерно от децата, които кротко и внимателно слушат концерта! И какво от това нали? Важното е да не развалят спокойствието , да не си отварят устата и край - щом като са в заведение за възрастни трябва да се държат като възрастни.
Имало заведения тип семейни ресторанти и отделно такива, които не са предназначени за семейства и е препоръчително децата да не се държат като деца, а като в библиотека  или в болница  Simple Smile
Ами ако са с бебе тия клети родители? Плаче - в количка...има колики горкото...и това ще попречи на хапването нали?  Peace Peace Peace Peace
Заболи го коремчето - повърне....ахххххх колко лошо....в миланската скала не се прави така !
Ей , че приятна тази цялата култура  bowuu bowuu bowuu bowuu

# 451
  • HH
Скрит текст:

Simple Smile Водя го на концерти да - на класически детски концерти го водя също и не си мръдна от мястото ! Защо? Как се преценява дали един човек е подходящ за Миланската скала или не? Може някое дете да е привидно шумно и палаво, да бяга да тича и да не слуша грам концерта, но да е в пъти по-талантливо примерно от децата, които кротко и внимателно слушат концерта! И какво от това нали? Важното е да не развалят спокойствието , да не си отварят устата и край - щом като са в заведение за възрастни трябва да се държат като възрастни.
Имало заведения тип семейни ресторанти и отделно такива, които не са предназначени за семейства и е препоръчително децата да не се държат като деца, а като в библиотека  или в болница  Simple Smile
Ами ако са с бебе тия клети родители? Плаче - в количка...има колики горкото...и това ще попречи на хапването нали?  Peace Peace Peace Peace
Заболи го коремчето - повърне....ахххххх колко лошо....в миланската скала не се прави така !
Ей , че приятна тази цялата култура  bowuu bowuu bowuu bowuu

При теб нещо генерално не е в ред. Какво си седнала да ни обясняваш, че бебетата може да ги заболи корем ?? Това бебе, ако не е добре, последното място, на което трябва да е, е в заведение, да изчаква благоверните му мама и тате да се напапкат, че да му обърнат внимание. Спри вече с тия оди...

# 452
Сега Катя пак ще дойде да бОксува tooth
А, тя дошла вече Joy

# 453
  • София
newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 Явно затова живея с убеждението, че децата са причина не за досада, а за радост и хубави емоции. Така смятам да, не може ли?
абе така е. но аз не искам да им се радвам у кръчмата , в стриптийз бара или у кенефа.
hahaha hahaha hahaha
Трай бабо за хубост ! А в стриптийз клуба ти все на нечия щерка се радваш не на баба ти...а бабата,тя иначе е сигурно много по-културна и начетена  Simple Smile

# 454
  • София
Линдичка, ти сериозно и си мислиш, че детето ти е радост за околните и всички са длъжни да му се умиляват? newsm78
Реално погледнато никой не отразява чуждо дете, освен ако не му досажда и то по начин, по който да отстрани дразнителя. Вече самото отстраняване на мамино златно детенце зависи пак от умствения багаж - един ще направи скандал, друг ще омърмори невъзпитаното дете, трети като мен например изобщо няма да отрази дразнителчето.  Laughing
Е, ако е настоятелно на висок глас ще повикам управителя на заведението и ще го помоля да намери родителите, за да си прекарвам на спокойствие времето. Без значение дали съм със своите деца или без тях.

Да аз се радвам избщо на децата и може аз да съм странната, но за мен добре прекарано време означава не време, в което само собственото ми дете ми говори и аз само на него да си се радвам, а изобщо на което и да е дете ми е хубаво дори да си играя с тях. Нямам си момиченце например и ако дойде до мен някое момиченце и иска да си говорим, последното нещо. което ще ми дойде на ума е да повикам родителите му за да не ми разваля спокойствието или да извикам управителя, защото съм симпатична на детето.  Нали ми говори 5 минути, и 10 да са - няма да го гледам цял живот я !
newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 Явно затова живея с убеждението, че децата са причина не за досада, а за радост и хубави емоции. Така смятам да, не може ли?

Разбира се, че може, твое право е. И ако твоето или нечие друго дете, не ми досажда, аз поне, не виждам никакъв проблем. А ако ми досажда, ще реагирам - това пък е мое право.

ПП  Shocked Какво общо има талантливостта на детето, с факта дали пречи на други хора или не?

# 455
Ако за теб, Линдичка приятно време е с детето на ресторант, за мен такова когато не ми досаждат непознати деца по масите.

# 456
  • HH
Накарахте ме да се разровя.

http://www.teatroallascala.org/en/you-and-lascala/families.html

Последното изречение : Please note that children under 6 may not attend performances at La Scala.

А в Подгответе посещението си пише следното :

Dress code at La Scala

Gentlemen are advised to wear black suit for premiere and are in any case always advised to to wear a jacket and tie. In general, we ask that you wear clothing that is in keeping with the decorum of the opera house.

Children at La Scala

Children over 6 years may attend performances at La Scala.
La Scala offers special concessions for families. Further information is available at La Scala for Families.

В Ла Скала и хората от темата за сандалите няма да се класират  Joy

Намекнали са 2 пъти, че не е подходящо за деца под 6 години.

# 457
  • София
КЗД не ги е надушила още  smile3508

# 458
  • София
Глоба ли ще ми наложат някаква ако пиша оди?   newsm78
Ще питам дали може да пиша тука...дали е удобно Simple Smile

# 459
  • HH

Линдичка веднага ще им сигнализира. Къде се е чуло и видяло, да не може да си паркираш количката в Ла Скала. Това ако не е дискриминация по европейски здраве му кажи  bowuu

# 460
  • София
И Софийска опера дискриминира - деца под 3 г. не се допускат на постановки за възрастни.

# 461
  • София

Линдичка веднага ще им сигнализира. Къде се е чуло и видяло, да не може да си паркираш количката в Ла Скала. Това ако не е дискриминация по европейски здраве му кажи  bowuu

Оставям сигнализирането на тези, които всеки ден ходят в Ла Скала - явно това е най-висшия белег за престиж и култура  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 462
  • София
Пропуснали са, горките. Или пък са решили, че предпочитат да слушат изпълнителите, вместо децата.

# 463

Трай бабо за хубост ! А в стриптийз клуба ти все на нечия щерка се радваш не на баба ти...а бабата,тя иначе е сигурно много по-културна и начетена  Simple Smile
нали щерката не е 2-3-10 годишна , или правилно съм те разбрал  newsm78

# 464
  • Beyond the stars
Пропуснали са, горките. Или пък са решили, че предпочитат да слушат изпълнителите, вместо децата.
Ти пък  Laughing Няма такива хора,които да предпочитат друг звук освен жизнерадостни детски писъци   Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт