Отговори
# 255
Спокойно може да питате бабите си как тях са ги хранили, когато е нямало квартален педиатър.

Много по-важно е какво се яде в Индия, защото там са най-възвишени. Държава, в която още където ги напне си вършат работата.  Rolling Eyes

И много моля веганите да не лъжат, че има места/цивилизации, където веганството е обичаен начин на живот. Вегански култури няма и няма и да има, защото дори и най-изостаналите племена имат достатъчно акъл, наблюдения и желание да оцелеят. За разлика от някои презадоволени бели, които се чудят как да си лекуват неврозите.

# 256
  • София
Мазнините са критично важни за развиващия се мозък. Май бяха около 80 процента от състава на миеллина са липиди.

# 257
  • Куциндрел
Спокойно може да питате бабите си как тях са ги хранили, когато е нямало квартален педиатър.

Много по-важно е какво се яде в Индия, защото там са най-възвишени. Държава, в която още където ги напне си вършат работата.  Rolling Eyes
Мдам и всякакви други далечни култури, ако може да са от гори тилилейски.
Българите си имат култура на хранене, страната ни е богата от към видове храна. Няма нужда да вземаме пример от на майната си племена.

Анди, моето ще стане гений явно, само месо цъка.
Добре, че е градината, че да хапне боб, леща, грах. Crazy

# 258
Точно пък индийците готвят с гхи, което е претопено масло, кравата е свещено животно, защото дава мляко, което си квасят в глинени съдове и с удоволствие похапват, съзарцавайки калните си крака. Много се дразня, като във фейса ме мотивират да се откажа от стандарта си, давайки ми за пример месечната храна на едно немско семейтво, на едно бразилско семейство и на едно семейство от Уганда, което се изхвнва с шепа ориз и още някакви семена в платнени чувалчета, наредени директно на пръстения под в колибата. Ако аз започна да държа децата си гладни като тези от Уганда, с какво им помагам на последните? И този въпрос показва единствено, че вибрациите ми са ниски и съм неосъзната. Най-голяма обида е веган да те заплюе, че си неосъзнат  Laughing

# 259
Индийците които имат пари ядат месо. Които нямат (а те са много...мноооого) не ядат месо. Тези, които не ядат месо са дребни, тънки, умират на около 40годишна възраст.

Холандците са нация , която консумира много месо и мляко и са едни от най-едрите и силни физически народи. Как са умствено холандците няма да коментирам, защото както знаем ние българите сме най-умни. Тези, които ядем месо разбира се...

# 260
  • София
Признавам, не съм много наясно с биохимията, зная че въглехидратите в черния дроб се преработват в мазнини, но явно така сме създадени, че да търсим мазнините, защото са дефицитни. Човечеството е дръпнало много от момента, в който е започнало да опитомява и отглежда домашни животни. Дори в Индия, дето ужким имало много вегани, богатството се измерва в главите животни и птици в стопанството, в Африка също.

# 261
Тези от Уганда като преплуват насам с лодките и веднага се научават какво да хапват, как да се обличат, как да цъкат на смартфоните и изобщо не изглежда да тъжат по осъзнатия си начин на живот в родината. До няколко месеца много добре заглаждат косъма, а като пристигнат се чудиш как се държат на краката си.

Не изчетох подробно всичко в темата, но мярнах нещо за това колко важно било месото за мозъка и даже за акъла. Аз трябва да съм много тъпа, защото на практика израснах без месо. По собствено желание, не че  не са ми давали. Дори като се налагаше да лапна месна хапка под лошия поглед на лелките в ДГ, дъвчех докато не се обърнеха настрана, когато аз бързо плюех в ръката си и криех в джоба. Всеки ден се връщах с джобове пълни със сдъвкано месо. Синът ми беше същият до към 7 годишна възраст, после сам прояде. Той на ДГ не е ходил и никой на сила не го е карал. 

# 262
  • Куциндрел
Значи, Уганда е най-подходяща за вегани.

# 263
  • София - Рим и обратно
Чек, сигурно си наблягала на масълцето Wink. Моята, голямата, не ядеше месо хич, щото я мързеше да дъвче /ако е кюфтенце, може Simple Smile/. Но си наваксваше с яйца и масло.

# 264
Скрит текст:
Аз много опит с веганството нямам. Всичко, на всичко - 1 месец.
Първите дни чувствах страшен прилив на енергия. После обаче, започнах да се чувствам доста отпаднала. Тренировките също не ги усещах пълноценно.
Определено не е за мен и моя начин на живот, и трениране.
Всеки избира сам за себе си - в крайна сметка, затова сме различни...главите и мисленето ни също. Не бих тръгнала да убеждавам веган да яде пържоли, избор -негов.

Не знам официално какво е становището за веганството? В случая за това говорим. Световната здравна организация казва ли нещо? Знае ли някой?

Вероятно си правила някаква грешка.  Вегетарианството е пълноценно без особени усилия, но за  веганизъм трябва да знаят доста неща относно състава и комбинирането на храните.

За СЗО не успях да намеря конкретно становище, само общи препоръки от типа "повече растителна храна" и т.н., но ако те бяха против, не би било възможно  другите официални становища да са такива.

Ето нещо друго, където се изяснява и за какво трябва да се внимава при този начин на хранене.

Приятна вечер на всички!   bouquet
А,не, не бях поела пътя към това да стана веган. Беше просто експеримент.
Далече съм от веганството. При положение, че редовно тренировките ми са по 2 часа и включват силова, кардио и кикбокс...няма да ме бъде само на зеленчуци,плодове, варива.
Обичам плодовете и зеленчуците. Не мога без тях,но си имам нужда и от храна, която да ме зареди.
За мен това са основно яйцата,месото, изварата....

Карл Люис, Мартина Навратилова, Тони ла Руса, Били Джийн Кинг, Шарлийн Уонг, Крис Кембъл, Хана Титър,
Цитат
Дейв Скот

Дейв Скот държи рекорда за повечето победи в Световното първенство Iron Man някога (заедно с неговия съперник Марк Алън, който успя да натрупа равен брой победи). Конкурсът Iron Man, който се състои от 2.4 мили плуване, 112 мили с велосипед и 26-километров маратон план, е един от най-напрегнатите физически подвизи в света. А Скот е спечелил шест от тях и всичко това, докато е вегетарианец. Дори след своето пенсиониране на 40, той отново се състезава и зае второ място. Дори и днес, той все още участва.

Цитат
Боуд Милър
Боуд Милър е вегетарианец още от раждането си. Носител е на пет медала от зимните олимпийски игри в различни ски дисциплини.
Начинът му на хранене почти не се е променил, тъй като понастоящем стопанисва своя собствена ферма за органична продукция, подобна на тази, в която е израснал. Милър заяви пред Vegetarian Star през 2010 г.: “Сами си oтглеждахме всичко. Всичко бе органично.” Неговата ферма се намира в Ню Хемпшър. Той е поддръжник на идеята за устойчиво селско стопанство и природосъобразен живот.

А в темата има толкова глупости на килограм, че изобщо не си струват коментари.    Laughing

# 265
Чек, аз също споделих наблюдения, че децата мразят месо и го избягват, но пък обичат млечни или яйца, така че не остават недохранени. Големият ми син тъкмо сега прояжда месо, на 12 години е, досега единствено под формата на кайма ядеше.

# 266
  • София
Тук явно не става въпрос за необичане, а за недаване.

# 267
Точно така, за необичане, затова да кажеш "давайте му 3 пъти седмично месо" може да е лоша препоръка в някои случаи. Ако на дете, което не обича месо, към боба му даваш месо, но не и другите важни храни от животински произход, ще си ходи недохранено.

# 268
  • София
Ако с бащата въпросното дете си хапва охотно месо, очевидно не е като да не обича.

# 269
  • Вестерос
Удачно е, разбира се.
Всеки режим или всяка дейност, свързана с детето, която може да има отрицателен ефект върху него, следва да бъде спряна, ако се налага - и чрез съдебно производство.

+ до 18 години гражданите на държавата са под специално "попечителство" на съда и всичко се прави в техен интерес независимо в коя държава са.

Общи условия

Активация на акаунт